Hadházy és a Magyar Hang kinyomozta, hogy drága egy luxushotel

A veretes meglepetés azután érte őket, hogy a lap a Tiborcz István érdekeltségi körébe tartozó prémium hotel, a turai Botaniq szálloda honlapját látogatták meg. Itt számukra is kiderült, hogy a luxus bizony nem olcsó.

Kikerekedett szemekkel konstatálták, hogy a közel 4.5 milliárd forintból felújított, korábban teljesen leamortizálódott Schossberger-Kastélyban húzós ára van egy éjszakának. Viszont az oknyomozás csúcsa mégiscsak az volt, amikor -most figyeljenek-, letöltötték az itallapokat. Adrenalintól reszkető nyirkos kezekkel klikkeltek a főmenü „Gasztronómia” pontjára, amelynek hatására megnyílt a lehetőségük a turpiság feltárására. Nem mást találtak, mint pezsgőt és bort, párlatokat és üdítőket. Drágákat!

A felismerés itt érte őket: utána kéne nézni, mi mennyibe kerül nagyker áron! Önök gondolták volna, hogy úgy minden sokkal olcsóbb? Képzeljék, a vendéglátósok közel 100%-a haszonnal értékesíti az általuk kínált ételeket és italokat! Hát ennél körmönfontabb módszert valóban nehéz kitalálni mit sem gyanító ártatlan emberek kifosztására!

Ha felocsúdtak a sokkból, amit ez a hatalmas leleplezés okozott, azt is eláruljuk önöknek, hogy az itallap mellett az étlap sajnos nem érhető el online. A Magyar Hang munkatársai ugyanis értetlenkedve fogadták, hogy járvány idején a menü nem áll rendelkezésre. Magasan kvalifikált szakértőnk (pl én -a szerk.) tippje, valamint maga a honlap szerint azért nem, mert járvány idején a szállodák nem nyithatnak ki, és emiatt az ilyen prémium egységek többnyire szezonális étlapját okafogyott egyáltalán megírni is, nem hogy megosztani. Ugyanis, mint írtam, az szezonális. Így ha mondjuk októberben sütőtök és birs a kínálat, akkor április végén, május elején nem írhatják ki ugyanazt, hiszen akkor epres és spárgás ételeket szokás készíteni, ugyanis az áll rendelkezésre. Így a zárva tartás miatt nem érdemes csak a hecc kedvéért az étlapokkal foglalkozni. Képzeljék, ilyenkor nincs vendég, hogy megegye.

Hadházy Ákos pedig nagy koponya lévén a fentieket kritika nélkül osztotta meg saját közösségi oldalán, csak hogy hergelhesse a jónépet. Mert persze való igaz, hogy nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy egy ilyen helyen költsön el egy vacsorát vagy töltsön el egy éjszakát. Ám óriási ferdítés és tévedés, hogy csak fideszesek keresnek jól ebben az országban. Mondjuk Hadházy is szép summát kap az adófizetők pénzéből parlamenti képviselőként, de a vállalkozása is busásan hoz a konyhára. Így ő akár rendszeres vendég is lehetne a turai Botaniq Hotelben, ha nem preferálná inkább az MTVA székházának hideg járólapját lyukas zokniban.