Ha minden jól alakul, Kis Grófó lesz az új polgári kormány kultuszminisztere

Nagyban mennek a találgatások a kormányalakítással kapcsolatban, most mi is megraktuk a tétjeinket. Ha rajtunk múlna, így nézne ki az ötödik Orbán-kabinet!

Miután már a legvérmesebb liberálisok is belátták, hogy sem a médiatúlsúlyra, sem az emberek „elhülyítésére”, sem a választási csalásra nem hárítható a baloldal történelmi léptékű bukása, így lassan mindenki elfogadja a tényt:

Orbán Viktor hamarosan sorozatban negyedszer, összességében ötödször alakíthat kormányt.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fel van adva a lecke: a pandémia által megtépázott, majd az ukrán háború által még jobban felforgatott világgazdasági és politikai egyensúly higgadt, fegyelmezett, professzionális kormányzást kíván meg.

Szerencsére a magyar választók többsége ismét jól döntött. Orbán Viktor személye garancia arra, hogy a következő, várhatóan a korábbiaknál nehezebb évekből kihozzuk a maximumot.

Biztosak vagyunk benne, hogy Miniszterelnök Úr következő kormányába is a megfelelő embereket szemelte ki a legfontosabb posztokra. Mi azonban tisztelettel javaslunk neki néhány olyan jelöltet, akik saját területükön már bizonyították alkalmasságukat, és nem utolsósorban személyük garancia arra, hogy a liberálisoknak ismét legyen min puffogniuk.

Következzék kormányzati castingunk a teljesség és a komolyság igénye nélkül!

1. Tiborcz István – ipari és fejlesztési miniszter: a miniszterelnök veje a baloldali rosszakarók számára kedvelt bulvártéma. Kevesen tudják azonban, hogy családjának üzleti sikerei bőven megelőzték az Orbán-kormány első ciklusát. Tiborcz sikeres üzletember, vélhetően bírja a miniszterelnök bizalmát, fiatal és lendületes, nem utolsósorban pedig erőteljes lipsihiszti-generáló hatása lenne, ha Gulyás Gergely oldalán időnként feltűnne a kormányinfókon.

Facebook

2. Szájer József  – igazságügyminiszter: a magyar választók a fideszes politikusokhoz köthető botrányokról is elmondták a véleményüket április harmadikán: mint kiderült, ezek nem igazán érdeklik őket. Bár Szájer valószínűleg az ereszcsatornás ügye révén forog mostanában a legtöbbet a közbeszédben, mégis fontosabb, hogy rendkívül felkészült jogász, veterán európai politikus, akinek a nemzeti oldal nagyon sokat köszönhet. Itt az ideje, hogy a baloldal is megmutassa, hogy a gyakorlatban is toleráns: ízléstelen, cinikus buzizás helyett fogadják tisztelettel a kormányzati pozícióban visszatérő politikust.

Facebook

3. Pataki Attila  – interplanetáris kapcsolatokért felelős tárcanélküli miniszter: a legendás EDDA zenekar aranytorkú énekese igazi jolly joker, ha Magyarország intergalaktikus diplomáciai érdekképviseletéről van szó. Nem csak végtelenül lojális a kormányhoz (hisz a Békemeneten mindig az első sorban vonul sugárzó, utánozhatatlan mosolyával), de alapos és átfogó ismeretekkel rendelkezik az idegen civilizációk titkairól, bolygónkon való tevékenységükről. Mivel Magyarországnak már van saját űrprogramja, itt az ideje, hogy az Ősi Idegenek Titkait is miniszteri szinten kezeljük.

Facebook

4.Németh Szilárd  – egészségügyi miniszter: a baloldal egyik kedvenc követelése, hogy az egészségügynek legyen önálló minisztériuma. Mi  támogatjuk a kezdeményezést, de csak azzal a feltétellel, ha Sziszi államtitkár úr a hadügyből  átigazol az egészségügybe. A magyarok köztudottan nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak. Mivel hazánkban szinte lehetetlen bárkit ránevelni az egészséges életmódra, ezért a népegészségügyi kérdéseket vigye csak egy olyan szakpolitikus, aki vitálisan, vidáman dolgozik napi mint nap, miközben csülköt eszik pacalkörettel. Éljen soká, Szilárd úr!

Facebook

5. Hosszú Katinka – sportminiszter: a baloldal a kimagasló teljesítménynél csak egy dolgot gyűlöl jobban: ha a kimagasló teljesítményhez nem tartozik kormánykritikus köpködés. Márpedig egyik legsikeresebb úszólegendánk igazán nem tartozik azok közé, akik a hazájukba törlik a lábukat a dobogó legfelső fokáról. Minden okoskodásnál többet ér egy jó példa, nem is lehetne a sport jobb kezekben Hosszú Katinkáénál.

Facebook

6. Kis Grófó – kultuszminiszter: akár tetszik a lipsiknek, akár nem, Kis Grófót többen szeretik ma Magyarországon, mint a teljes baloldali elitet (mondjuk ez önmagában még nem nagy teljesítmény). A mulatós zene királya a kampányban is biztosította Miniszterelnök Urat feltétlen támogatásáról. Színház? Balett? Irodalmi élet? Fenét! Mulatós zene, Dankó Rádió, akiknek pedig nem tetszik, annak rizsföld (aki érti, az érti). 

Facebook

7. Gáspár „Győzike” Győző – kormányszóvivő: Bár Szentkirályi Alexandrával a világon semmi gondunk nincs, itt az idő, hogy az ellenzéki újságíróknak egy életre elmenjen a kedvük a Kormányinfó látogatásától. Gulyás Gergely miniszter úr oldalán ezentúl álljon Győzike, aki ízes nógrádi mondatokkal rakhatná helyre a szemtelenkedő lipsi bértollnokokat.

És Önöknek ki jutna még eszébe mint leendő miniszter?