Gyurcsány Pécsre vitte bulizni a klánját, ami vadabbra sikerült, mint a Money or Love bombamell-parádéja

A kihelyezett frakcióüléseknek álcázott eseményen nyílt színen ment a nyugdíjas-megszólítás, a kapucsöngetés és az old school rock. Gréczy egész nap az estére készült, Gy. Németh Erzsébet tinilánynak öltözött, Kálmán Olga főzött. De ez mind semmi, késő este beállított a partiikon, DJ Fletó, aki valósággal megigézte a tömeget.

A Magyar elsőosztályú bulinemzet, senki nem tud úgy mulatni, mint mi.

Itt van nekünk a Király utca, nyáron tombolhatunk a Sziget Fesztiválon, de az üresjáratokban sem unatkozunk, hiszen szinte minden sarkon van egy szórakozóhely vagy egy kocsma. Ezt a remek adottságot pedig ragyogóan ki is használjuk. Világszerte legendák terjednek a bulizási képességünkről, a jó gyomrunkról, a táncos lábainkról. Nem csoda, hogy fél Manchester Külső éves bérletet vásárolt a magyar bulinegyedbe, az olasz B-divízió megszállta a Belvárost, de még a tengerentúlról is nagy számban érkeznek hozzánk mulatozni.

Persze mindig vannak olyanok, akik a diszkógömbök és a bulituristák útvesztőjében is mutatják az utat! Hazánkban jelenleg két olyan társaság is van, amelyik irányadó módon, maximális jó ízléssel, arisztokratikus kifinomultsággal és mértéktartóan tudja elengedni magát.

Az egyik a Money or Love nagymellű hölgyeiből és kipattintott felsőtestű srácaiból álló csapata. A TV2 legújabb valóságshow-jában kiválogatta Magyarország legintelligensebb fiataljait, összeterelte őket egy szigetre, ahol aztán elindult a játék. Ahogy a műsor címéből is kiderül: a játékosok a legvégén pénzt vagy szerelmet nyerhetnek.

Mivel a milliókat és/vagy az igazit hajkurászó fiatalok hetek óta távol vannak hazájuktól, ezért a TV2 kreatívjai kitalálták, mi lenne, ha egy kicsit kiengedhetnék a gőzt. Így is lett, és a kijelölt partikülönítmény végül meglehetősen izgalmas felállásban vágott neki az estének: öt rövidszoknyás, mellkitevős lány kísért el egy darab srácot a helyi diszkóba. A végeredmény csodálatos és lenyűgöző lett, a mulatság a régi, úri Magyarország hangulatát idézte meg.

Az a baj, ha bulizok, akkor szeretem megmutatni, hogy mozgok, és ezt szerintem sikerült is átadnom.

Petra – az egyik szereplő, akire a játék alatt rátalált a szerelem – nem hazudott, és barátja távollétében a tánctér közepén spárgába lemenve úgy megmozgatta a hátsó fertályát, hogy a néző azt is láthatta, amit nem feltétlenül akart. Ilyen az, amikor a magyar virtus találkozik a jó ízléssel és a kultúrával.   

De ez mind semmi, kezit csókolom, hiszen van nekünk egy Gyurcsány Ferencünk is, aki jó ideje nem tette oda magát úgy igazából. Legutóbb is csak kamuból, vízivás céljából utazott Brüsszelbe, igaz, ez mintha már a visszatérésének jele lett volna. Úgy fest, most végre eljött a pillanat, hogy kitörjön az Apró-villa magányából, és újra a nép körében kapcsolódjon ki.

De hát mennyivel jobb úgy lazulni, ha az ember nem egyedül van! Éppen ezért a partiláncait magáról levető Gyurcsány úgy döntött: kötelező jellegű mulatozást ír elő a klántagoknak.  

De mégis, vezető politikusként hogyan lehet álcázni egy ilyen jellegű eseményt, hogy ne ezen csámcsogjon a sajtó meg a nyilvánosság? A megoldás egyszerű: úgy, hogy azt „vidékre” „kihelyezett” „frakcióülés”-ként kell meghirdetni.  Így is történt, akinek jó a szeme, az észrevette: az utóbbi időben gyanúsan megszaporodtak a vidékre kihelyezett DK-s frakcióülések.

Miskolc után a Demokratikus Koalíció Pécsen is kihelyezett frakcióülést tart!

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

De hát mit kell ennyit tárgyalgatni, és miért kell ezért lemenni vidékre? Ha az esemény Facebook-eventjéből indulunk ki, akkor Gyurcsány Ferenc azért szervezett fergeteges partisorozatot, mert a Demokratikus Koalíció taglétszáma elérte a 15 ezer főt. Ennél bizony nem létezik jobb ok a közös, nyilvános ünneplésre! 

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ha valaki eddig azt gondolta, hogy a DK-s politikusok feszengős figurák, akik izzadó homlokkal folyamatosan Magyarország ellen ármánykodnak, annak most nagyot kellett csalódnia. 

A Pécsre lerendelt Gyurcsány-klántagok halál laza, mosolygós, jóarc demokraták, akik nagyon otthon vannak a veretésben.

Persze az is kellett a sikerhez, hogy Gyurcsány programszervezői tökélyre fejlesztették az álcázás művészetét. Kitelepülés a mohácsi piacra? Közösségépítő főzés? Kéksálas találkozó? Pécsi SPAR-látogatás? Első ránézésre teljesen semleges programpontoknak tűnnek, csakhogy mindegyikben benne van a dajdajozás, és így akár az itókázás lehetősége is. 

Mint minden tisztességes bulisorozathoz, természetesen a pécsi kiruccanáshoz is készült promóvideó. A végeredmény nem akármilyen lett: a DK-s politikusok kellemes gitártémák alatt nyugati értelemben vett rocksztárrá nemesedtek. Gy. Németh Erzsébet például annyira divatos, hogy simán előzi a Pull&Bearben órákat görnyedő rockerkiscsajokat, Sebián-Petrovszki László pártigazgató úgy mosolyog, ahogy talán még Mick Jagger sem tud.

Még mielőtt vállukra vették volna Pécset, a partiszervező főklán is szólt pár kedves szót a bulizni vágyó kisemberekhez – egy kis városismertetővel kiegészítve: 

Szóval „sok” „tennivaló” „van”. [...] A nap folyamán többször is be fogok jelentkezni. Induljon lassan a frakcióülés!

– mindenki értette a rejtett utalásokat, Gyurcsány Ferenc hivatalosan is megnyitotta a taglétszám-ünneplő mulatságot. 

Mi sem magától értetődőbb, mint hogy a nagy csapat egy partibusszal érkezett a helyszínre. Egység, jókedv, baráti ölelések a fedélzeten – nem véletlenül, hiszem nemsokára kezdetét veszi a programsorozat.

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Csak úgy tódultak a menő arcok Gyurcsány népünnepélyére. Ezen a felvételen például Varju László képviselő hívott bulizni egy New Yorker-es zacskót cipelő urat és két hölgyet.  

 

Természetesen mint minden komolyabb csapatépítő-tréningen, itt is készült csoportkép. „Hello Pécs :)” – írta ki az Apró-villából kiszabaduló particézár. Segédje, Varju László annyira lelkes volt, hogy a poszt alatt buliügyi felhívást intézett a pécsi emberekhez, kissé számonkérő stílusban: „Egy nagy csapat részeként dolgozunk Veletek együtt és számítunk arra hogy még sokan csatlakoznak hozzánk. De tulajdonképpen mire vársz?”. 

A létező legnagyobb volt az összhang az E.S.T.E. előtt.

A délután még egyértelműen Kálmán Olga főszakácsé volt a főszerep, aki mosolyogva jelentkezett be képviselőtársával kuktájával a konyhából. 

Már négy óra felé látni lehetett, hogy ebből bizony kiadós baszatáska lesz este. 

Nem is kellett csalódnia senkinek, este hét óra magasságában színpadra lépett DJ Fletó, a megasztár, aki valósággal megigézte nagyszámú közönségét. Csápolás, ájuldozás, sikoltozás, pogó, body surf. Oltári nagy volt a buli!

Sajnálatos módon csütörtök délben véget ért ért a „kihelyezett” „frakcióülés”. Egyben lehet csak bízni: Gyurcsány Ferenc következő alkalommal nem a Dominikai Köztársaságot választja majd, hiszen ott tanyáznak a Money or Love nagy mellű, kidolgozott felsőtestű szereplői. Ha a két csapatot összeeresztenék, annak egészen biztosan nem lenne jó vége.