Gulyás Marci nem számolt el a Partizán tavalyi pénzügyeivel

A máskor kemény, szembesítő kérdésekkel készülő Gulyás a Partizán finanszírozását firtató kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. És több mint egy héttel a törvényi határidőt követően még mindig nem tette közzé a tavalyi pénzügyi beszámolót. De nem tette közzé az újabban szintén videózással próbálkozó Juhász Péter sem. Hát ennyit a balliberális átláthatóságról.

  • Bár már bő egy héttel lejárt a május 31-i törvényi határidő, Gulyás Márton sem a cégére, sem az alapítványára vonatkozóan nem tette még közzé a törvényileg kötelező pénzügyi beszámolóját.
  • Pedig érdekesség biztosan lenne benne bőven, hiszen számos külföldi támogatóról lehetett olvasni az elmúlt évben, és emlékezetes volt a Partizán Alapítvány tavalyi beszámolója is, hiszen mindössze 3 millió forint kiadást tüntettek fel, mely szerint ennyiből készültek a csatorna műsorai 2020-ban.
  • De Gulyáshoz hasonlóan tartozik még a kötelezően benyújtandó beszámolójával Juhász Péter is, aki cégével újabban maga is videógyártásba kezdett.
  • Ennyit a híres baloldali átláthatóságról!

A jobboldalon folyton az átláthatóságot, a tisztességes elszámolást számonkérő,  Soros-közeli kapcsolatokkal rendelkező influenszerek magukkal szemben már jóval engedékenyebbek.

Az egykori festékdobálóból a Partizánnal sikeres műsorvezetővé váló Gulyás Mártonnak nem sikerült sem a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítványra, sem a tavaly nyáron szintén általa alapított MFG Kft.-re vonatkozóan időben leadnia a pénzügyi beszámolókat.

A május 31-i törvényi határidő óta már több mint egy hét telt el, és szomorúan látjuk, hogy Gulyásék továbbra sem nem akarják bemutatni a finanszírozási hátterüket.

Azért is bánkódunk kicsit, mert a Partizán beszámolója tavaly is nagy meglepetéseket tartogatott, hiszen akkor mindössze 5,4 millió forint bevételt és 3 millió forint kiadást tüntettek fel az igencsak kétséges valóságtartalmú dokumentumban.

kapcsolódó

Gulyásék azt próbálták megetetni a közvéleménnyel, hogy az akkori Baross utcai stúdió bérlését, a közel 20 fős stáb finanszírozását, a csúcsminőségű eszközöket, szuperszonikus grafikai megoldásokat mind megoldották 3 millió forintból. Reális.

Forrás: Facebook/Partizán

Ráadásul bár Gulyás stábja majdnem 20 fős volt egy közös fotó tanúsága szerint, a Partizán alapítványának akkoriban mégsem volt egyetlen bejelentett alkalmazottja sem. De a legvisszatetszőbb az volt, hogy a balliberális sajtó a Partizán indulását követően minden lehetséges írásában hirdette, hogy Gulyás jelentős részben közösségi finanszírozásból művelt csodákat.

Azért is igen érdekes számunkra Gulyásék elszámolása, mert az elmúlt évben is több külföldi finanszírozóról lehetett olvasni, akik valamiért éppen a Partizánt találták meg busás támogatásaikkal.

Kíváncsiak voltunk, ezért kérdésekkel fordultunk a Partizánhoz, de úgy tűnik, hogy a más esetekben az átláthatóságért harcoló és másoknak kíméletlen kérdéseket feltevő Gulyás Márton nem túl közlékeny, ha a saját finanszírozásáról van szó. A Kontra kérdéseire ugyanis  mind ez idáig nem érkezett válasz.

Soros másik hazai szövetségese sem túl közlékeny

Szintén nem tudjuk, miből fizeti méregdrága videóit a Soros-közeli bukott politikusból influenszerré vedlett Juhász Péter. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a 2021. május 10-én bejegyzett KözösÜgyünk Nonprofit Kft. áll Juhász videói mögött.

Forrás: YouTube

A KözösÜgyünk egyedüli vezető tisztségviselője és tulajdonosa Juhász Péter. A Kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint. 2021-ben még csak 5 alkalmazottja volt, ám 2022-ben ez már 11-re nőtt.

kapcsolódó

  • Rejtély, hogy miből fizeti Juhász Péter a méregdrága videóit

    Rejtély, hogy miből fizeti Juhász Péter a méregdrága videóit

    Az Együtt egykori elnöke egy nagy leleplezést ígérő vlogsorozattal tért vissza. A papíron az átlátható pénzügyekért harcoló Juhász csak arról nem akar beszélni, hogy miből is fizeti az évente több mint 20 millió forintba kerülő műsorát. Persze Gulyás Márton-hoz hasonlóan ő is beveti a közösségi finanszírozás trükkjét.

Az viszont nem derült ki, hogy a korrupció ellen és az átláthatóságért harcoló Juhi miből is fizeti ezeket a videókat, hiszen a korábbi önkormányzati képviselőként tevékenykedő expolitikus legutolsó elérhető vagyonnyilatkozata szerint semmilyen megtakarítással nem rendelkezett, a „vagyona” mindössze egy öreg Renault Laguna, valamint néhány kisebb legelő volt. Ráadásul adóssága is van/volt, és azt is tudjuk, hogy több megszűnt céget hagyott maga után.

Nagyon kíváncsian várjuk, hogy mikor rukkolnak elő a politikai aktivistából műsorvezetővé vált figurák a beszámolóikkal.