Mivel demokratikus úton nem sikerült, jöjjön a forradalom, a válság, a népharag, a koleszterin

A magyarországi ellenzék ugyanott folytatja, ahol április 3-án abbahagyta: már most elkezdték előkészíteni az újabb kétharmadot. Most éppen ezek a terveik: lényeg a cikkben!

Alig telt el pár hét az ellenzék újabb orbitális pofára esése óta, de örömmel látjuk, hogy gyorsan megrázták magukat, és máris a B-tervhez nyúltak, ráadásul több opciót is felvázoltak:

  • az elkerülhetetlen megszorítások miatt a népharag elsöpri a kormányt,
  • a koleszterin elviszi Orbánt,
  • más módszerekkel kell leváltani a NER-t.

Ha már EBBEN a választási rendszerben nem sikerülhet, akkor jöjjön az erőszak és a vis maior!

A lényeg, hogy mindenki álljon készen, mert BÁRMIKOR megbukhat az Orbán! És akkor ki más is léphetne a helyébe, mint ez a csodálatos ellenzék, például egyik főszereplőnkkel, Jakab Péterrel az élén.

Persze ez a csodavárás nem újkeletű: volt itt 2010 óta az IMF, az Európai Unió, Bajnai, az etikus hekker, a fekete ruhás nővér, a kockás inges tanárok, a Hoffmann Rózsára utaló „őszirózsás” forradalom, Schmitt Pál plágiumügye, a triplabóvli, a Tavares-jelentés, a taktikai meg a közös listás indulás, Vona Gábor, Borkai, Zelenszkij... 

De az Orbán csak nem akart megbukni, mert mindig közbejött valami – de leginkább a magyar választók felhatalmazása. Nem mellesleg Orbán Viktor is zseniális.

Jakab Péter szerint Márki-zay tehet mindenről, de máris készen áll

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Osztályfőnökünk mondta folyton, hogy minden tanár valahol egy elfuserált színész, hát tessék... És most a parlamenti alternatív színházról ne is beszéljünk.

Nem elég, hogy már az előválasztás első fordulójában elhasalt, házassága párton belüli nőügye miatt tönkrement, majd a választásokon a Jobbik minden régi bázisát elvesztette, már a vesztes éjszakán kiállt a nép elé, és nagy arccal kijelentette:

Fel kell készülnünk, hogy ha a helyzet úgy hozza, és a megszorítások miatt a népharag elsöpri ezt a rezsimet, akár egy hónap, akár fél év, akár egy év múlva – mi ott álljunk, és átvegyük az ország irányítását. [...] Készüljetek, hamarosan új feladatok várnak ránk: talán hamarabb, mint gondolnátok.

Oké...

Juhász Péter szerint is biztosan bedől a NER, hiszen semmi nem tart örökké

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Bár a választások előtt kissé tévedett, amikor azt mondta, hogy ez lesz az utolsó Orbán-kormány alatti videója, sebaj, ő is gyorsan korrigált.

Civilként fel kell készülnünk arra, AMIKOR a NER bedől. Egy rendszer sem maradt így, egy rendszer sem élt örökké, [...] nekünk azon kell dolgozni, hogy AMIKOR a NER összeomlik – nem magától, tennünk kell érte, csak más módszerekkel –, akkor egy úgy virág nőjön ki a helyén: egy demokráciavirág.

Mik lehetnek azok a „más módszerek” vajon? Megint erőszakra vágyik? Hallottunk-láttunk már ilyet, de mégsem kapták meg a jól megérdemelt pofonjukat a rendőröktől... Esetleg nyomtatni kellene, és levinni vidékre? Vagy tényleg nekiállnak küzdősportolni meg izmot fejleszteni? Mondjuk ez utóbbit kétlem.

Hadházy Ákos abban reménykedik, hogy a koleszterin megoldja a problémát

Forrás: MNO

Egyesek szerint itt a parlamenti képviselő arra célozhatott, hogy Orbán Viktort az egészségtelen életmódja addig elviszi. Persze biztos nem, csak félremagyarázták.

Majd talán 2030-40-ben esetleg, hogyha a koleszterin nem oldja meg a problémát, akkor majd gondolkodhatunk... És várunk, ugye várunk a koleszterinre.

Paul Lendvai Pál és Inotai András pedig a gazdasági válság utáni keserű ébredésben bízik

...illetve a beláthatatlan következményekben. Imádnának valami jó kis fosztogatást végignézni a tévében Bécsből, ha már nagyon unják az ukrán háborút, ugye?

Inotai András közgazdász viszont  nagy gazdasági válságra számít, aminek a számláját nem a korrupt Fidesz-közeli elit, és nem is Orbán Viktor miniszterelnök újgazdag családja, hanem a lakosság fogja kifizetni. A keserű ébredés következményei ellenben beláthatatlanok lesznek, még az önhittségtől elvakult és mindeddig sérthetetlen Orbán Viktor számára is.

Nekem jó így, és szerintem nekik is. Folytathatják a felelősségmentes, hülye akciózásokat, le tudják húzni pénzzel unatkozó híveiket, és bizony néhol még a kormányt is. Mert ugye az úr a diktatúrában is úrként meg tud élni. Orbán ellenére.

Mert a Fidesz alatt buliellenzékinek is megéri lenni, ráadásul ezért még igazán dolgozniuk se kell.