Folytatódik a jobbikos tiszítújító freakshow a hétvégén: a szórakozás garantált, a túlélés kevésbé

Aki 2022-ben rájött, hogy nem kellett volna átoperáltatni a Jobbikot; aki a Donyecki Népköztársaság hívéből oroszellenes lett; valamint az, aki Jakab Péterrel táncolt azon a bizonyos estén. Szerkesztőségen belül sokat vitatkoztunk, hogy vajon melyik jelölt lenne a legviccesebb elnöknek, de rá kellett döbbennünk, hogy itt nincs rossz végeredmény, mindenkivel jól fogunk járni. Úgyhogy "szurkolhatunk a jó focinak"! Mi már most bekészítettük a popcornt.

Freak show, az egzotikus vagy deformált állatok, valamint az emberek valamilyen rendellenesnek vagy széles körben elfogadott normákon kívülinek tekinthető emberek kiállításának leírására használt kifejezés. [...] Egy vitathatatlanul különálló amerikai jelenségre utal, amely a 19. századra datálható

– szól a definíció, és ahogy annyi minden, a jelek szerint ez is beszivárgott hozzánk a tengerentúlról. Az aktuális emberszörny-parádéról ismét a Jobbik gondoskodik, ahol a hétvégén ismét  tisztújítást tartanak.

  • Május 7-én még 71 százalékos többséggel választották meg Jakab Pétert pártelnöknek,
  • az erőszakolós botrány (erről még később) és  Molnár Enikő kinevezése után viszont alig egy hónapig bírta, és végül lemondott.
  • Ezért július 2-án a tagság ismét új pártelnököt fog választani. Figyelem! Világszám!

Forrás: YouTube

A rövid kedvcsináló után (hiszen ezek láttán kinek ne jönne meg a kedve a műsorhoz) nézzük, kik indulnak neki a nagy megmérettetésnek! Elnökjelöltből ugyanis lesz rögtön három is, ráadásul jobbnál jobbak:

Ander Balázs, aki közben rájött, hogy mégse kellett volna átoperáltatni a Jobbikot

Nem mi mondtuk, ő mondta. Ander Balázs a május 7-i tisztújító kongresszuson arról beszélt, hogy a NER-t csak összefogással győzheti le az ellenzék, de ez nem jelentheti azt, hogy a Jobbik feladja az identitását, és hagyják magukat „politikailag átoperáltatni [...] Gyurcsány, Fegyőr, Tordai, MZP vagy bárki más kedvéért”. Azt is kiemelte, hogy a Jobbiknak csak akkor van létjogosultsága, ha nem „a magyar rögvalósággal hadilábon álló kétszáz belpesti liberális értelmiséginek” akarnak megfelelni. Nos, a műtét sikerült, a Jobbik meghalt.

Forrás: Facebook/Ander Balázs

De a kedvenc idézetünk tőle mégis ez:

Őszintén szembe kell néznünk azzal a szomorú ténnyel, hogy az elmúlt néhány év során közösségünk az ideológiai kiüresedés útjára lépett és a politikai senkiföldjén találta magát. Hogy ez társadalmi, más pártok általi vagy belső nyomásra alakult így, hosszasan lehetne elemezgetni és kell is a jövőben.

Ez is óriási felismerés 2022-ben. Kínzó kérdés, hogy ha ilyen éleslátó ez az Ander, akkor erre miért csak most jött rá? Tudom persze, hogy például a mi kéretlen jótanácsaink senkinek nem kellenek odaát, de ezzel mi is tisztában voltunk. Nézzük hát a következőt!

Gyöngyösi Márton, aki a listáktól a Donyecki Népköztársaságon át az európai demokratikus politikai kultúráig hosszú utat járt be

...és még hol lehet a páratlan pályafutás vége! Gyöngyösi a dublini Trinity College 2000-es elvégzése után 2012-ben a – szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentő – zsidó származású képviselők listázására tett emlékezetes javaslatot. Aztán 2014-ben a Donyecki Népköztársaságban volt választási megfigyelő, és ott nyalta fel áradozva az orosz politikát, hogy aztán megérkezzen 2022-be, amikor már szerinte is „eljött az az idő, amikor választani kell kelet és nyugat, zsarnokság és szabadság, nyílt erőszak és tárgyalás között”.

Forrás: Facebook/Gyöngyösi Márton

Márki-Zay csapongása az elvek és a pártok között sokunkat megérintett, de mégis Gyöngyösi tűnik az elvtelenség igazi fáraójának a hazai politikában. Szuper és igazán méltó dolog lenne végre őt látni a Jobbik élén!

kapcsolódó

Végül Földi István, a jobbikos erőszakbotrány férfi főszereplője 

Tényleg talán ez a legjobb. A sértett hölgy (aki nem más, mint a szintén jobbikos Szilágyi György jelenlegi élettársa) állítása szerint ugyanis Földi egy tavaly decemberi csapatépítésen

folyamatosan szexuális jellegű megjegyzéseket tett neki, több alkalommal is fogdosta, a nő azonban visszautasította a közeledést. A buli tetőfokán a helyi jobbikos regionális igazgató aztán becsalta Szilágyi élettársát egy szobába, bezárta mögötte az ajtót, majd berántotta a nőt a vécébe, ahol megpróbálta megerőszakolni.

Eddig a vád, aztán ki tudja, mi az igazság. A további részletektől mindenesetre megkíméljük most a T. Olvasót, de akármi is történt, őt is „érdekes” lenne elnökként megismernünk – ráadásul Földi bevallottan Jakab egyik belső szövetségese.

Sokunkban megmaradt az emlegetett estén előadott közös táncuk, amit mi kicsit továbbgondoltunk:

Na de megnyugodhat mindenki: az elnökség marad, csak elnököt választanak.

Az örök bölcsességet kicsit átalakítanánk: ami nem megy, erőltessük! Méltósággal már úgyse lehet becsukni a boltot, akkor legalább maradjon a bukás látványos és még emlékezetesebb.

Szerkesztőségen belül sokat vitatkoztunk, hogy vajon melyik jelölt lenne a legviccesebb elnöknek, de rá kellett döbbennünk, hogy itt nincs rossz eredmény, mindenkivel jól fogunk járni.

Úgyhogy „szurkolhatunk a jó focinak”!

Jakab mehet a DK-ba, Molnár Enikő vezetheti majd a pártmúzeumot (te jó ég... de tényleg akarnak ilyet), a többiek meg teperhetnek, hogy hátha nekik is szorítanak néha egy-egy helyet az ÖT-ben, ha noÁR pont nem ér rá.

kapcsolódó