Fogadjunk örökbe egy baloldalit és nevezzünk el róluk utcákat, tereket

Megérdemlik, mert sokat tettek a Fidesz hatalmon maradásáért. Bognár Zsolt írása.

A jobboldali és a baloldali nevelőszülői közösség nevében felszólítjuk a tagokat, valamint minden jövőben csatlakozni szándékozót, hogy a hazai politikai paletta szocialista-liberális-zöld és újkommunista táborának bármelyik üde színfoltot jelentő képviselőjéből egy szabadon választottat haladéktalanul fogadjanak örökbe.

Forrás: Facebook

Minden egyes örökbefogadásról hivatalos oklevelet állítanak ki. Bronz-, ezüst-, arany- és platinafokozatú nevelőszülői minősítésű polgártársunk fotóját példamutató magatartásuk elismeréseként a Parlamentben és Karácsony Gergely budapesti méhlegelőin felállított tablóképeken tesszük majd nyilvánossá.

Az önzetlen közösségi szellem megnyilvánulásának első, mindannyiunk számára tiszteletet parancsoló aktusa az volt, hogy az egyik belpesti balos alapszervezet rapid gyorsaságú gyűjtés keretében teremtette elő az általuk örökbefogadott Hadházy „Lódoktor” Ákos 6 milliós apanázsát. Ezzel az összeggel nevezett tarháLó doktor létezésének szerény ellátmánya legalább erre a kis időre biztosítottá vált. Szívből köszönjük!

A fentieket szem előtt tartva, egyben ösztökélve a mind szélesebb támogatói kör létrejöttét, közzé tesszük a jelenleg örökbefogadható politikusaink listáját: Gyurcsány „Böszme” Ferenc, Dobrev „Közhely” Klára, Márki-Zay „Hétgyerekes” Péter, Vadai „Mord” Ágnes, Szabó „Kabul” Tímea, Ujhelyi „Harangozós” István, Fekete „Rolleres” András, Donáth „Zöld” Anna, Jakab „Mamuszos” Péter és Niedermüller „Trianon” Péter. Eddigi országépítő munkájuk alapján ők tettek a „legtöbbet” hazánk felvirágoztatásáért. Itt az ideje, hogy örökbe fogadjuk valamennyiüket, és szerény javadalmazásuk kiegészítéseként számukra is állampolgári gyűjtéssel biztosítsuk – Hadházyhoz hasonlóan – legalább a nyár végéig, de ha lehetséges, akár az élethosszig történő ellátásukat.

Hasonló karitatív szándékkal javasoljuk, hogy szivárványos nagyjainknak még életükben adjuk meg a tiszteletet azzal is, hogy országunk nevet még nem kapott fellelhető természetes képződményeit és épített új műtárgyait róluk nevezzük el, hasonlóan a XIII. kerületi Gyermek tér közelében létesítendő Horn Gyula sétányhoz.

Forrás: AFP

Karácsony Gergely szerint a volt miniszterelnök megvallott pufajkás „csínytevése” csupán bocsánatos bűn. Mi úgy emlékszünk, hogy a „botlás” egyszerűen kiderült Hornról, és nem volt értelme tovább tagadnia. Ez azért közel sem azonos a megvallott bűn bocsánata melletti főpolgármesteri hittétellel. József Attila A Dunánál című versének „a múltat be kell vallani” sora tudomásom szerint sohasem tartozott balosaink napi rutin szerint használt eszköztárába.

Névadási javaslataink az egyben örökbe is fogadható balos közszereplőinkre a honi természetes képződmények alapul vételével a következők: Gyurcsány-láp, Dobrev-kaszálórét, Márki-Zay-zsombék, Vadai-dombság, Szabó-árok, Ujhelyi-fennsík, Fekete-puszta, Donáth-hágó, Jakab-meredély és Niedermüller-mocsár.

Az épített műtárgyakat tekintve a opcióink: Gyurcsány aluljáró, Dobrev köz, Márki parkoló, Vadai obszervatórium, Szabó kilátó, Ujhelyi sétány, Fekete-Győr udvar, Donáth ipartelep, Jakab remíz, Niedermüller sugárút.

Amennyiben nem áll rendelkezésre ennyi elnevezendő terület vagy épített műtárgy, úgy névadójuk lehet egyetlen ZSÁKUTCA feliratú földút is – ahol kis táblácskák hirdetnék a felsoroltak öröklétig tartó „dicsőségét”.

Ide behajtva immáron negyedszer mentek el úgy a falig, hogy onnan számukra nem vezet út se előre, se a jövőbe. Legfeljebb a XXII. kerületi Memento Parkba egy kis szocialista piknikkel egybekötött nosztalgiázásra saját maguk, szocialista felmenőik, oldalági rokonaik és egyéb ismerőseik kultikus zarándokhelyén.