Fekete-Győr szerint a haza védelme olyan, mint a kocogás rózsaszín cicanaciban

Szerinte ő gyorsabban kocog Németh Szilárdnál, ezért alkalmasabb a haza védelmére.

Most hagyjuk azt a vitát parlagon heverni, hogy ki futná le hamarabb a szigetkört (5,3 km), mert bár az alkati különbségek miatt látszólag a Momentum elnökének lenne esélye, de mint tudjuk, nem ez az egyetlen tényező, ami meghatározza az ilyen jellegű megmérettetések eredményét.

Ott van például az akarat, kitartás és elkötelezettség is, amit sportnyelven úgy szokás emlegetni, hogy fejben dől el a dolog. Márpedig, ha innen nézzük, akkor Fekete-Győr behozhatatlanak tűnő hátrányban van a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárához képest, aki birkózói előéletével konyít valamennyit a kemény, férfias sportok mentalitásához.

Inkább arra érdemes felfigyelnünk, hogy Fekete-Győr Andrisnak milyen elképzelése van a haza védelméről, pontosabban azokról a képességekről, amelyek erre alkalmassá teszik az embert.

  • Első lépésként azzal árulta el magát a felsőközép elit elkényeztetett csemetéje, hogy összekeverte a brit katonai akadémiát valamely apuci által befizetett nyugati egyetem képzésével. Azért keverte össze, mert még soha nem élt át olyan jellegű kihívást, megmérettetést, amiről véleményt alkot. Szerinte a világ egyik vezető katonai akadémiája olyasmi lehet, mint amit ő is élvezhetett a társadalmi státuszánál fogva: kényelmes, komfortos körülmények, esti kocsmázások, némi olvasgatás és okoskodás, aztán a könnyen megszerzett papírral irány Európa valamely elitképző és kapcsolatépítő gyakornoki állása.

Ehhez képest a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián olyan kiképzés zajlik, amelynek egyetlen napját sem lenne képes Fekete-Győr elviselni.

  • Második lépésben azzal mutatta meg magáról, hogy fogalma sincs, miről beszél Németh Szilárd és Budai Gyula, hogy a Margit-szigeten való kocogás jutott eszébe a haza védelmében hozott áldozatokról. Persze csak óvatosan bánik a kihívásokkal, hiszen okos kis manó ez az Andris, nem Orbán Gáspárt hívta ki futóversenyre, akinek kifogásolta a kőkemény kiképzésen való részvételét, hanem Németh Szilárdot és Budai Gyulát, akikről azt hiszi, hogy képes lenne lefutni őket. (Nem lenne, de ezt nem tudja szegény.)

Annyit meg kell említenünk a Momentum politikusának javára is, hogy legalább következetes a témában. Mert nem szabad elfelejtenünk soha, hogy ez a párt azzal rukkolt elő és szerzett ismertséget, hogy demagóg, azóta sokszor cáfolt érvekkel, és a vezető ellenzéki média támogatásával megakadályozták, hogy Magyarországon megrendezzék az olimpiát.

Ez a bűn is abból ered, hogy az elkényeztetett úrigyerekeknek fogalmuk sincs, hogy mit szimbolizál az emberi teljesítőképesség határait feszegető sport, amely tömegeknek mutat példát és szórakozást. Azért rombolhatták le sokak álmát, mert nekik az ilyesmi nem érték.

Miközben tehát Orbán Gáspár vállalja a világ egyik legkeményebb katonai kiképzését, a kormány tagjai pedig gondoskodnak a régóta szükséges haderőfejlesztésről, addig Andris kocog a szigeten és arról álmodozik, hogy most végre férfi lett belőle, mert liheg és izzad.