Fekete-Győr pártja is a sötét múlt figurái közül válogat jelölteket?

A Momentum hírhedt olajmaffiózóhoz gyengéd szálakon kötődő újságírót igazolt

A Momentum kínosan ügyel arra, hogy az ellenzéki moslékkoalíció összeállítása híven tükrözze a baloldal elmúlt harminc évének legkínosabb pillanatait.

Az újjászületett SZDSZ a „mindent eltörölni” galamblelkű forradalmi hevülettől eljutott odáig, mintha szándékosan igyekeznének összekenni magukat közéleti „sz*rral”.

A román liberális párt mostanra már olyannyira leszámolt a múlttal, hogy teljesen el is felejtették, milyen figurákat kéne messziről elkerülni a jelöltállításkor.

Forrás: Facebook/Kármán Irén

Például a korábban oknyomozó újságíróként dolgozó Kármán Irént, aki az kilencvenes évek egyik leghírhedtebb szervezett bűnözési ügyében, az olajmaffia-botrányban érintett Portik Tamással kavarodott össze, saját bevallása szerint „gyengéd szálak fűzték” a jelenleg is a hűvösön ülő gengszterhez.

Bár Kármán Irén tagadta, hogy valaha intim kapcsolat lett volna közte és az Aranykéz utcai robbantás egyik felbujtójaként ismert Portikkal, több korábbi interjúban hangsúlyozta, hogy kettejük között nagy a megértés, sőt, az Energol Rt. egykori vezérét kellemes és vonzó embernek tartja.

Röviden: A Momentum értelmezésében az olajszőkítés kulcsfigurájához gyengéd szálakon kötődő, hozzá vonzódó újságírónő a megújulás és a tiszta kezű kormányzás záloga.

Fekete-Győr Andrásék motivációja nem világos.

Biztosan nem lehet könnyű ennyi szerencsétlenkedés után olyan jelölteket találni minden választókerületben, akik képesek két magyar mondatot többé-kevésbé helyesen elmakogni és nem tartják kínosnak beállni az ostoba, ellenben vehemens ölebeket megszégyenítően arrogáns pártvezetés mögé (Che Khatkhától a saját imázsát önkormányzati pénzből építő Soproni Tamáson át a legtöbb mindent nem tudó elnökükig).

kapcsolódó

Teljesen mindegy, hogy Kármán jóhiszemű, tiszta kezű, a nyilvánosságtól visszavonult, mostanában többek között szarral foglalkozó újságíró, vagy zavaros múltú gengszter-barátnő-e.

Erről valószínűleg sosem tudjuk meg az igazságot.

Gyurcsány Ferencnek azonban ezek után kisujját se kell mozdítania, hogy a Momentum támogatottsága alapján visszatérjen természetes közegébe, a 3-6 százalék közötti, belvárosi éttermiségi fiatalok pártjához.

Másik forgatókönyv szerint a Momentum tudatosan és szándékosan törekszik teljesen vállalhatatlan jelöltekkel helyzetbe hozni más pártok erős embereit, akár kockára téve egy saját parlamenti frakció esélyét is. Vajon FeGyőr rájött: a lejtőn kell adni egy kövér gázt, úgyis Orbán marad, vagy Feri fog uralkodni, minden mindegy, kit érdekel?

Ehhez javasolnánk még néhány pompás jelöltet:

  • Hagyó Miklós: a korábbi szocialista politikust közvetlenül Fekete-Győr politikai öntudatra ébredését követően, még a második Orbán-kormány hivatalba lépése előtt érte utol a mohóságának következménye. A BKV-n keresztüli pénzek kitalicskázása miatt börtönben is ült ex-MSZP-s politikust biztos átengedi régi pártja, ha a Momentum vele indulna.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

  • Hunvald György: a korábbi – szintén szocialista – hetedik kerületi polgármester szintén elítélt bűnöző, hűtlen kezelésben, magánokirat hamisításban találták vétkesnek. Ő magától hagyta el a kommunista utódpártot és a 2019-es önkormányzati választáson függetlenként indult. Nem hangzik rosszul, igaz?

Forrás: MTI/Kovács Attila

kapcsolódó

  • A Nokiás-doboz históriája

    A Nokiás-doboz históriája

    Hagyó, Simon, Hunvald: A visszatérni szándékozó balliberálisok időszaka tele volt krimibe illő, bűnös történetekkel.

  • Czeglédy Csaba: bocsánat, ő nem lesz jó, a börtönviselt ügyvéd jelenleg is aktívan dolgozik Gyurcsány embereinek. Ráadásul a hírek szerint Czeglédy a DK színeiben indul az előválasztáson Szombathelyen.

Forrás: MTI/Bugány János

Kedves Olvasónk, Ön még kit javasolna a Momentum jelöltjei közé?