Fekete-Győr már Okoska helyett Tréfinek öltözött a jelmezbálon - avagy, "ha én lennék a főnök"

Lassan ott tartunk, hogy nem lesz sportértéke Fekete-Győr Andrásról írnunk, hiszen elég bárhol megnyilvánulnia és tök hülyét csinál magából. Az utóbbi pár hétben volt ő már harcos Lenin-fiú, bolsevik, mindenféle szakértő, most pedig főnök. Egyik legújabb facebookos kíírásában ugyanis listába szedte, milyen feladatokat adott volna ki beosztottjainak, ha ő lenne a miniszterelnök. Óriási blama az egész, tele csúsztatással, vegytiszta demagógiával, és hazugsággal. Lássuk tehát ezt a listát néhány kiegészítéssel:

  • A lezárásokat legalább két héttel előre bejelentettük volna, hogy fel tudjanak készülni az emberek és a vállalkozások. – két héttel ezelőtt a Momentum egy óriási kampány keretein belül még nyitott volna. Miket beszéltek?
  • Nem tiltottam volna meg, hogy az óvodák és az iskolák ügyeletet tartsanak, különösen a járvány alatt nélkülözhetetlen szakemberek (orvosok, rendőrök, ápolók, árufeltöltők, stb.) gyerekei számára. – nos, a kormány sem tiltotta meg. Lesz ügyelet.
  • A 18 éven aluli gyereket nevelők 10 extra szabadnapot kapnának az évben az extra terhek miatt. – Ha bármelyikőtök akár egy percet is dolgozott volna életében, tudhatnátok, hogy 16 éven aluli gyermekek esetén a szülőknek 2, 2 gyermek esetén 4, és 3 gyermek esetén 7 szabadnap jár. Nem csak most, hanem mindig. Az esetek nagyrészében távmunka keretein belül a szülők otthon lehetnek napközben, a többiekre pedig az óvodai, vagy iskolai ügyelet vigyáz. Képzeljük csak el, mi történne, ha mindenki, akinek gyereke van, kapna 10 nap szabit, amit ki is venne hirtelen! Szerintetek milyen gyorsan omlana be a gazdaság? Hogyan oldanák meg a munkaadók a helyettesítéseket, hogyan szerveznék át a termelésüket, ha a dolgozóik x százaléka 10 nap szabadságot venne ki egyszerre? Egyáltalán hogy jut ilyen eszetekbe?
  • Az otthon maradni kényszerülő szülők 100%-os bértámogatást kapnának. – ehelyett minden érintett 50%-os bértámogatást kap, nem csak a szülők. A munkáltatói járulékokat egész márciusra elengedik, így a munkahelyeket meg lehet tartani. Nyilván erre nem is gondoltatok, ugye? Csak le lehessen kenyerezni a követőiteket valami demagóg hülyeséggel! Emellett állami tulajdonban levő ingatlanok bérleti díját sem kell majd kifizetni. A kivások, katások, átalányadósok márciusi adóját sem kell majd befizetni. Azt már nem is kérdezem meg, miből terveznéd kifizetni az összes otthon maradó szülőnek a 100%-os bértámogatást.
  • Nem kötöttem volna az orvosok és ápolók további munkavégzését az új szerződés aláírásához, így 5000-rel több dolgozó maradt volna az állami egészségügyben. – Valójában az egészségügyi dolgozók 96.3% írta alá új szerződését, így a szakértőitek is kiszámolhatnák, hogy 3.7%, azaz alig 4000 fő esett így ki az állami egészségügyből. Emellett a minisztériumi tájékoztatás szerint több, mint 700 fő csatlakozott. Ez a szám megegyezik az átlagos fluktuációval. Emellett megszűnik a paraszolvencia, a bérek pedig nem csak az orvosok, de az ápolók, szakdolgozók esetében is emelkednek.
  • A bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók előre kerülnének az oltási rendben – az intézményeket ehelyett lezárják, az oltások pedig gyors ütemben, precízen haladnak. Áprilisra az ez idáig oltásra regisztrált közel 2.9 millió emberből 2.5 milliót fognak beoltani.
  • A tömeges oltás megszervezése egy közepesen működő minisztérium IT-részlegének két nap kellene, hogy legyen: a megadott lakcímhez legközelebbi kórházhoz kell irányítani a betegeket, hogy ne legyen túlzott tömeg egy időben. – a héten meghaladta az egymilliót az oltások száma, az infrastruktúrával már csak azért sincs gond, mert az EU-ban másodikak vagyunk a beoltottak között. Bízzuk magunkat inkább azokra, akik értenek is hozzá. Az oltások megszervezése valójában még véletlenül sem 2 napba telik és nem is csak egy minisztérium feladata. Komplex szervezést és több minisztérium folyamatos, összehangolt munkája nélkülözhetetlen ehhez.

Szerencsére a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják, aki tökéletesen kordában és kézben tart mindent, amire ti, arra a bizonyos asztalra még soha semmit le nem rakó hátulgombolósok sosem lesztek alkalmasak.