Fekete-Győr: Fejjel a falnak...de ésszel!

A Momentum megint jobban tudja

Úgy tűnik, a Momentum szépen belefekszik az egész társadalmat feszítő járványhelyzet egészségügyi és gazdasági vonatkozásaira reagáló hiénázásba vágy-politizálásba.

Magatartásukat nevezzük egyszerűen opportunista kontárkodásnak, ennél csak nyomdafestéket kevésbé tűrő hasonlatok hiénageci jutottak eszünkbe.

Az Alapjövedelem Light (százezer forintot minden védőoltásért) ötlete után most itt a nyitást követelő kampány, mellyel végigturnézzák a közösségi és hagyományos médiát is.

Forrás: Facebook/Momentum

Az SZDSZ-fiókák ismét megmutatták, hogy a gondolkodás helyett a „vigyázz, tűz, KÉSZ!” stratégia jobban fekszik szellemi képességeinek. Az egyszerre járványügyi és gazdasági szakértővé előlépő ifjú titánok megérezték a feszült közhangulatot és igyekeznek politikai tőkét kovácsolni a vendéglátós szakma kiszolgáltatott helyzetéből.

Nyissunk újra Magyarországot! De ésszel!

vagyis

Dobjuk ki a keserves védekezés eredményeit! De csak apránként!

Momentum narratíva:

Orbán Viktor ördögi tervet forral. Szűk másfél évvel a választások előtt nyilvánvalóan öncélú gonoszságból igyekszik bedönteni a gazdaságot. Legfőbb áldozata a vendéglátó-idegenforgalmi szektor, melyet az általa becsempészett vírusra hivatkozva kénye kedve szerint fojtogathat. A Momentum azonban élére áll a felkelésnek! Majd megmondják ők, mikor minek van itt az ideje!

Hálásak vagyunk, hogy végre van, aki egy világjárvány közepette végre JOBBAN TUDJA! Vannak még tökös lelkes fiatalok, akik nem félnek követelni! Még akkor is, ha fogalmuk sincs az egészről. Esetleg szervezzetek tüntetést, maszk nélkül, Dr. Gődénnyel az élen…

Az román brüsszeli liberális párt sorait régóta makrogazdasági és epidemiológiai szakértők százai erősítik. Ők kidolgoztak egy megalapozott, felelős csomagot, amely legalább olyan zseniális, mint az ingyenpénz oltásért koncepciója.

  • Tolják ki a kijárási korlátozás kezdetét este 10 órára.
  • Ezzel együtt tegyék lehetővé az üzletek nyitvatartását este 9-ig.
  • Nyissák meg a szabadtéri vendéglátóhelyeket és teraszokat – 50%-os kapacitással.
  • Nyissák meg a mozikat és színházakat – csökkentett kapacitással.
  • Engedélyezzék a belföldi turizmust, vagyis nyissák meg a hoteleket, szállodákat, szálláshelyeket, csökkentett kapacitással.

Forrás: Facebook/Momentum

Nyilvánvaló például, hogy 8 helyett elég lenne 10-től kezdődnie a kijárási tilalomnak. A 7 helyett 9-ig nyitva tartó boltok elmélete is ugyanilyen szilárd talajon áll. Nyissunk meg mindent, ahova a szocializálódni, kikapcsolódni kétségbeesetten vágyó polgárok tódulhatnak!

Utána pedig dőljünk hátra és várjuk a kikerülhetetlen következményeket.

Most, hogy a szomorú és mindenki számára fájdalmas, de szükségszerű második hullám esetszámai lassan, de biztosan elkezdenek csökkenni, teljesen időszerű a teljes átoltottság előtt magunkra szabadítani egy újabb tömeges halálozással járó folyamatot. Mindemellett persze csak a nyugatról érkező vakcinából vásároljunk, mert Putyin.

Magyarul: toljuk ki a teljes átoltottság várható megvalósulásának időpontját, de közben generáljunk fertőzési gócpontokat.

Mindemellett pedig hergeljük egy kicsit a korlátozásokba belefáradt embereket, különösen a tönk szélén álló vendéglátósokat!

Aztán pedig posztoljuk, hogy a kormány nem képes megfékezni a vírust.

Mert a felelősséget nem a Momentum viseli. Ők szabadon beszélhetnek hülyeségeket.

Mindannyiunknak borzasztóan elege van ebből az egészből, sok százezer ember puszta megélhetése forog kockán. A gazdaság súlyos károkat szenved el, de amíg élünk, addig van esély az újraépítésre. Amint kezelhető mértékűre csökken a járvány meg fognak születni a korlátozásokat enyhítő intézkedések.

De nem azért, mert felelőtlen, belvárosi válltömés-modellek napi politikai érdekei úgy kívánják.

Szomorú éven vagyunk túl és nincs kilátásban sokkal vidámabb év 2021-ben sem. Ennél már csak az lenne ijesztőbb, ha ebben az időszakban a Momentum javaslatai szerint folyna a kormányzás.