Fekete-Győr András, újhullámos babaista filozófust behívták az ATV-be, hogy elmondja, hogyan hordozza a picinyét

Talán sosem volt ennyire izgalmas műsor a magyar médiatörténelemben: a Momentum kibabázott férfiállata fennkölt stílusban akadt ki a gyermekhordozási szokásait kritizálókra. Csodálatos, szenvedélyes és megható történet a bátor családapáról, akit megviseltek a nemtelen támadások.

A magyar sajtó mindig is fogékony volt a hülyeségre, sőt, talán pontosabb azt írni, hogy a magyar sajtó mindig is kereste annak a lehetőségét, hogyan tudna totál hülyét csinálni magából.

Képtelenség megszámolni, hogy a különféle sajtótermékek hány bárgyú, nézhetetlen és elementárisan ostoba adással vagy éppen hírrel örvendeztették meg a nagyérdeműt az elmúlt évtizedekben. Csütörtök este azonban megtörtént a varázslat:  

minden eddiginél súlyosabb műsor került képernyőre.

Mint ismert, november végén megszületett Fekete-Győr András kisfia, Álmos. Ezt leginkább onnan lehet tudni, hogy a büszke családapa minimum napi kettőt posztol róla a közösségi oldalán.

Már amennyire meg lehet állapítani a képekről, Álmos fiatalkora ellenére kifejezetten jó és aranyos gyerek, sőt, még az is megkockáztatható, hogy apukájához hasonlóan mosolygós és szép kisfiú. Éppen ezért eshetett nagyon rosszul a momentumos politikusnak, hogy a napokban nemtelen támadást intéztek ellene babaügyben, így közvetve Álmos ellen is.

Az apatigris akcióban Forrás: ATV
Az apatigris akcióban Forrás: ATV

Egy apatigris nem hagyja annyiban, ha megkérdőjelezik a babahordozási szokásait! Márpedig most pontosan ez történt: Rákay Philip, a hírhedt jobboldali vlogger aljas módon pontosan ezzel kezdte el zrikálni. Ezzel el is érkeztünk a magyar politikatörténet talán legfeszültebb pillanatához.

Szabó Tímea és a CIA? Völner Pál és korrupciós ügye? Karácsony Gergely és a Városháza körüli seftelés? A nagy faszt: a brutális baba-gate.

A meghurcolt családfő a célozgatásokat követően addig balhézott Facebookon, hogy az ATV megsajnálta, és behívta interjúzni. Így szerencsére tegnap este az egész ország azt nézhette, hogy

az ingadozó lelkiállapotú politikus milyen megaláztatásokat élt át az elmúlt napokban.

Fekete-Győr András, ex-Momentum elnök, jelenleg egygyermekes családapa, újhullámos gyermekpárti filozófus vörös ingében kifejezetten elemében volt, de feltehetően csak azért, mert Álmos már ágyban volt, és békésen aludt.

„Szép új világ! – ezzel a megjegyzéssel posztolta Rákay Philip Fekete-Győr András fotóját, melyen a momentumos politikus újszülött kisfiával látható, akit kendővel kötött magára. Rákay bejegyzése alatt számos Fekete-Győr számtalan gúnyolódó komment jelent meg” – harangozta be az utóbbi évek legnagyobb botrányát az adás felvezetésében az ATV.

„Azt hihettük volna, hogy lassan rendeződik a vita. De Rákay Philip ma újra üzent Fekete-Győr Andrásnak. Talán még keményebben, mint tegnap, mert a mostani mondata teljes mértékben indulatos volt” – jelentkezett be drámai módon a műsorvezető, jelentősen megemelve a tétet.

Ennyiből már tökéletesen kivehető volt, hogy a műsor teljes egészében a családpárti baloldal legújabb ellenségéről,

a gyermekcipelés-ellenes Rákay Philipről fog szólni.

A vérszemet kapott családapa nem tétovázott, és bosszúszomjasan hadat üzent legújabb ellenfelének:

most már ideje beszélni a férfiasságról!

Az adás ennek jegyében meglehetősen feszült hangulatban telt, némely ponton úgy nézett ki, ebből bizony lincselés lesz.

„A legjobban azt sajnálom, hogy Magyarországnak egy olyan kormányzó elitje van, benne Rákay Philippel, ami nagyon nem érti az új idők szavát” – háborgott a Megbántott Férfi, aki szerint a XXI. században a családi szerepek egészen másképp működnek, mint ahogy azt a fideszesek ódon, régi világa azt elképzeli.

És ezen a ponton a gyermeknevelésben egyhónapnyi tapasztalattal bíró Fekete-Győr András átváltott filozófusba, és teljesen átszellemülve, széles mosollyal az arcán kifejtette, mit is jelent édesapának lenni.

Ma már egy apuka kiveszi a részét a kisbaba, a csecsemő, az újszülött neveléséből. (…)

– következtek az újabb csodálatos, sosem hallott gondolatok.

Hogy aztán jöjjenek a még újabbak.

Az nem egy disztópikus történet, ha egy édesapa a mellkasán tartja a saját gyermekét. A legjobb dolog a világon. Jó a gyermeknek, jó az anyának, és jó az apának. Főleg, ha ez a háromszög egyensúlyban van!

A Nagy Filozófus szemmel láthatóan totál kiakadt a Fideszre, amiért ósdi módon előre leosztotta a családi szerepeket: a nőknek a konyhában a helyük, a férfiak játszanak katonásdit a kisfiaikkal. „Ez egy nagyon más világ. Szerencsére nem erre haladunk” – emelte fel ismét a mutatóujját a XXI. századi férfiállat, akiből csak úgy áradtak a bölcs gondolatok.

„Örülök ennek a vitának, mert eddig csak a nőkről volt szó, de most végre az apaszerepekről is beszélünk. Ezt mutatja, hogy az elmúlt 24 órában több ezer haladó szellemiségű apa posztolt babahordozóban a saját gyermekével” – dicsekedett el a családapák védőszentje azzal, hogy 

a babakendőpárti apukák négy hónappal a választás előtt új mozgalmat indítottak. Azért, mert a Momentum nem jött be, az új szervezkedés még simán bejöhet!

Azt, hogy Fekete-Győr Andrást a gyermeknevelés teljesen filozofikus alapokra helyezte, tökéletesen mutatja, hogy mostanra már telibe szarja az aktuálpolitikát, neki innentől csak a családapák számítanak! „Azzal, hogy akár a Momentum, akár a Demokratikus Koalíció máshogy látja a világot, nekem nincs dolgom. Nekem azzal van dolgom, hogy a magyar emberek, a magyar apák, és a magyar anyák szerepe kiegyensúlyozott legyen” – hagyta el az újabb bölcselet a babapárti gondolkodó száját. 

Sajnos a csecsemők és a dühös apukák legnagyobb bánatára nem sokkal ezután véget ért az adás. De elkenődésre nincsen semmi ok, hiszen az ATV egész biztosan behívja a férfi-babahordozás első számú hazai ellenzőjét, Rákay Philipet is egy hasonlóan színvonalas beszélgetésre!

FRISSÍTÉS: Cikkünk leadása után eldurvulni látszik a babaháború, hiszen egy nehézsúlyú versenyző, Novák Katalin is beszállt az üzengetésbe, méghozzá a babahordozó-párti férjével. Csak remélni lehet, hogy az ATV Fekete-Győr babalógus után ma este megszólaltja a családügyi minisztert is!