Fekete-Győr András nemzetközi karrierje, ami nyolc napig (se) tart

Nyolc országba tesz villámlátogatást - többnyire hívatlanul - a Momentum miniszterelnökjelölt-jelöltje

Vége felé közeledik a COVID-19 világjárvány. Útnak indulnak a nyaralni vágyók, újra koncertkörútra indulnak a híres zenekarok, szólózenészek és

a Haladár Olvasztótégely internacionalista ügynökei politikusai is szabadabban mozoghatnak, ha árulkodni, pózolni, vagy hazai politikai küzdelmekhez külföldi támogatókat keresni vágynak.

A Ferivé szelídült Gyurcsány és neje hazai körútra indultak, részben a kormányváltás ügyét promotálva, részben saját előválasztási pozíciójukat erősítve. Rutinos, tapasztalt politikusként tisztában vannak vele: a szavazatok szerzése sok belföldi utazással járó talpasmunka, kézfogások, kisgyermek- és idős hölgy-puszilgatások, lángosozások végtelen sorozata.

Fekete-Győr András viszont úgy tűnik, elfelejtette, melyik ország miniszterelnöki pozíciójára pályázik ezért belföldi kapcsolatteremtés helyett európai turnéra indult. Látta a tévében, hogy Orbán Viktor folyton utazik, megállapodásokat köt, érdeket érvényesít, beruházásokat csábít Magyarországra és gyakrabban szól róla a nemzetközi sajtó, mint azt a neo-SZDSZ elnöke szeretné.

Jobbtól lopni nem szégyen, a kismajom is utánzással tanul, miért ne próbálhatná ki ő is, hátha valami neki is lepottyan a nagyok asztalától.

FeGyőr tehát útra kelt és tervei szerint 8 nap alatt 8 országban (kíváncsiak lennénk, hogy bújik ki a például Nagy-Britanniában mindenkire érvényes, hosszú karantén-kötelezettség alól - a szerk.) keresi azt, amit idehaza a közvélemény következetesen megtagad tőle: pozitív visszacsatolást.

Románia leghűségesebb magyar barátja és pártja ugyanis évek kemény munkájával küzdötte le magát oda, hogy az ellenzékiek többsége még akkor is kiröhögi, ha időnként véletlenül értelmeseket mond. Hátha a sokat magasztalt Nyugaton több szerencsével jár.

Liberális politikus külföldre jellemzően az alábbiak okok miatt jár:

  • Árulkodni, feljelentést tenni olyan ügyekben, ahol a belpolitikai eszköztára kimerült
  • Törleszkedni, pózolni, folyamatos kudarcoktól sérült önérzetére gyógyírt keresni
  • Tarhálni (na nem az országnak, magának, esetleg pártjának pénzt, paripát, fegyvert)
  • Kedvező választási esélyekre hivatkozva „hitelbe” előzetes megállapodásokat kötni, ígérgetni
  • Maroknyi helyi magyarral visszaigazoltatni, mennyivel jobb BÁRHOL élni, mint az orbáni diktatúrában, majd ezekről bezzeg-posztokat készíteni
  • Külföldi titkosszolgálati tartótisztjeinek jelentést tenni és újabb megbízásokat átvenni
  • Munkamegbeszéléssel álcázott rekreáció: pártpénzből (tehát adófizetői pénzből) lustálkodni, jókat enni, várost nézni, iddogálni, stb…

Tiszta hülyeség, hogy jó munkához idő kell, országonként egy nap alatt is bőven lehet a fenti felsorolásból több programot lenyomni. Csak áldozatokat kell hozni, ki kell lépni a komfortzónából.

Elképesztő nehézség lehetett például a mi Andrisunknak, hogy fel kellett venni a maszk mellé a szemüveget is (???) ami ráadásul párásodik. De mindezt értünk teszi!

Fekete-Győr András Facebook oldala

Első állomásán csatlakozott hozzá a Momentum brüsszeli képviselője, Cseh Katalin. Rohantak is árulkodni a francia kormánypárt képviselőjének, hátha ki lehet lobbizni valami príma eljárást, esetleg még büntetést is, amivel árthatnak Magyarországnak! Ez lenne csak a teljesítmény!

Fekete-Győr András Facebook oldala

A vamzerkedésnek persze még ennél is hatékonyabb formája, ha nem csak politikus-társainak, hanem a liberális médiának is nyafizhat. 

A program egyik legfontosabb része, hogy végre úgynevezett mértékadó, világhírű újsági is érdeklődik iránta.

Interjút ad! Rá figyel a világ!

Provance-től Bretagne-ig minden liberális francia olvashatja, hogy Orbán Magyarországán a fű se nő.

már ezért megérte útra kelni teljesítmény!

Fekete-Győr András Facebook oldala

Fárasztó lehetett a program, ha a reggelire végül csak kicsit ebédidő előtt került sor.

Sebaj, jól csúszik a croissant egy kis mószerolás és hazaárulás után megérdemelt, kiadós szundit követően is.

Fekete-Győr András Facebook oldala

Régi igazság, hogy az erőszak a gyengék eszköze. Mivel a Romentum nem igazán képes belátni a nemzetközi diplomácia és gazdaságpolitika szövevényes rendszerét,

FeGyőr úgy gondolta, itt az ideje odaköpni a keleti nagyhatalmak cipőjére.

Szerencsére ebből baja senkinek nem származik majd, ezt a tréfásan esetlen erőfitogtatást mindenki helyén tudja kezelni.

Fekete-Győr András Facebook oldala

Franciaország nyilván a világ legjobb helye, rengeteg magyar választónak lesz rokonszenves a törekvés: tegyük Magyarországot is hozzájuk hasonlóan kiszolgáltatott bevándorlási célponttá! Tíz pont a Griffendélnek!

Fekete-Győr András Facebook oldala

A Momentumnak brüsszeli alapszervezeténél tett látogatásnál ért minket a lapzárta, de úgy érezzük, a FeGyőr-turnéból ennyi is elég volt. Lehetne a Momentum egész szervezete is brüsszeli. Vagy már most is az? A képet nézve nem tudjuk eldönteni....

Fekete-Győr András Facebook oldala

Kíváncsiak vagyunk, a nagy nemzetköziségben még eszébe jut-e Bandinak, hogy a szerda esti meccsen kinek kell szurkolni? Nem, Románia nem lép pályára, az most nem fog menni.