Fekete-Győr András levélben fenyegette meg a "kínai magyar nagykövetet"

Tényleg ott tartunk, hogy Fekete-Győr Andrást minden bizonnyal belülről fúrhatja a saját pártja. Hétről-hétre előáll valami olyan eget rengető baromsággal, ami nem igaz, hogy nem a belső titkos ellenzői körének agytrösztjéből pattan ki. Legújabb képtelen ötlete, hogy levelet írt a „kínai magyar nagykövetnek” (erre később visszatérünk) arról, hogy a 2022-es választási győzelmük esetén leállítják a Fudan Egyetem budapesti kampuszának építését, amennyiben a beruházás jelenlegi feltételein nem változtatnak.

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

Ízlelgessük egy kicsit, hogy a legutóbbi magyar parlamenti választásokon kevéssel több, mint 3%-os összteljesítménnyel az Országgyűlésen kívül rekedt párt elnöke megfenyegeti a közel 6000 éves történelemmel rendelkező, vezető gazdasági és tudományos nagyhatalmának diplomatáját. Talán az egykori valóságshow szereplő VV Alekosz gyermeteg nyílt leveleire hajaz a fiatal pártelnök szereptévesztése (csak Alekosz legalább vicces, a vállnélküli lovagról sajnos ez sem mondható el - a szerk.). Idézhetnénk az ősi „dakota” közmondást, miszerint „a sas nem kapkod legyek után”, de ez a fajta pökhendiség még ezen is túlmutat, gondoljunk csak Cseh Katalin valószínűsíthető kitiltására Kínából. Feltehetőleg a Kínai Népköztársaság vezetésének fogalma sincs kikről is van szó, a nagykövetségen pedig azóta is teli szájjal röhöghetnek Fekete-Győr levelét olvasva. Annak tartalmát ugyanis nem kell ismernünk, azt olvasnunk sem szükséges, pontosan tudjuk, hogy ugyanaz a fellengzős, ugyanakkor pontatlan fogalmazvány íródott a szokásos fennhéjázó, kioktató módon.

 

Holott a kínai titkosszolgálat nem játék, a világ vezető hatalmával ujjat húzni meg egyenesen felelőtlen ostobaság. Tegyük fel, ha 2022-t behúzza a szar-szappan-szalámi koalíció, milyen kapcsolatokra számíthat Magyarország azzal a formációval, aki a folyamatosan kritizálja a COVID-19 elleni vakcinájukat, valamint gazdasági és diplomáciai modelljüket? És itt akár megemlíthetnénk Szél Bernadett „Free Tibet”-megmozdulására a Kínai Nagykövetség előtt, vagy V. Naszályi Márta I.kerületi polgármester akciójára a kínai védelmi miniszter látogatása idején éppen a közelmúltban. Arcpirító bárgyúság és nevetséges helyzetfelismerés. Talán hozzászoktak ahhoz, hogy az évről-évre megrendezendő Pride-felvonuláson a különböző országok nagyköveteivel parolázgatnak a tömegbe vegyülve, de hát el kell, hogy keserítsük őket, a kínaiak és például az oroszok nem ilyenek.

Fekete-Győr önbizalma fordítottan arányos a helyzetértékelési képességével, ezt már tudjuk. Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy a senki által nem jegyzett, de amerikai kézben lévő CEU mellett honnan jött a kiállás, míg a világ egyik legszínvonalasabb egyetemét, a Fudan budapesti kampuszát miért ellenzik olyan hevesen, hogy még a „kínai magyar nagykövetnek” is levelet kelljen írni? Vajon Fekete Győr András és a mackó csoport tudja, hogy őt Pesti Máténak hívják? Qi Dayu, akire a Momentum elnöke hivatkozik, pedig a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete. És akkor ne nevessünk rajta hétről-hétre?