Fekete felsőbbrendűség

Biden embere szerint a melanin különleges képességekkel ruházta fel őket

Szemfelnyitó cikkre bukkantunk az amerikai WND hírportálon, és a ma7.sk-n még szebben összefoglalta magyarul Pomichal Krisztián: a hír ugyanis az, hogy minden idők legnépszerűbb amerikai elnöke (ja, nem), Joe Biden egy fekete hölgyet - Kristen Clarke-ot - nevezett ki jogászcsapatának élére.

Kristen Clarke
Kristen Clarke Forrás: AFP

Ásítva lapozhatnánk tovább, hiszen volt itt már ennél extrémebb újonc is a tarka csapatban, megvannak a kvóták (pl. a magát nőnek tartó exférfi, transznemű Rachel Levine) - de az ördög itt is a részletekben és a sötét (bocs) múltban rejlik. Bár sajnos a jelenben is.

kapcsolódó

Hiszen mi baj lehet azzal, ha valaki fekete és nő - főleg, ha emberileg és felkészültségében is alkalmas jelöltről is van szó?

Tudjuk, hogy a Jobbikhoz hasonlóan bizonyára már ő is megváltozott azóta - de 1994-ben, még harvardos hallgatóként képes volt olyan értekezést megjelentetni az egyetem lapjában, miszerint

A melanin a feketéket nagyobb szellemi, testi és lelki képességekkel ruházza fel.

A melanin - távolba vesző biológiatudásunk alapján az élőlények, és azon belül is az emberek (bőr)színét meghatározó festékanyag, tulajdonképpen a pigment. Clarke ezek szerint levezette, hogy minél több pigmentje van valakinek - tehát minél sötétebb színösszetétellel bír -, annál ügyesebb és okosabb:

A fekete csecsemők - a melaninnak köszönhetően - hamarabb ülnek, kúsznak és járnak, mint fehér társaik.

Forrás: AFP

A mintavételezés módszertanába, szakmai részletekbe nem megyek most bele, de a lényeg, hogy ez a dinamikusan fejlődő fiatal hölgy minden bizonnyal a melatonin nevű hormonra gondolt, ami az ember biológiai órájának szabályozásáért felelős. Bár, hogy ez miben mutatna akárcsak korrelációt is a fent említett képességekkel, számomra még mindig nem tiszta.

Személyes megjegyzés: mi csak úgy a 2020-as évekre kezdtünk el hüledezni az Amerikában egyre félelmetesebben terjedő hülyeségeken, de ahogy látjuk, már 1994-ben is simán lehoztak ilyen okoskodásokat a Harvard egyetemi újságjában! Nem volt ott senki, aki szólt volna, hogy ezt mégse kéne, vagy legalább utánanézett volna? Mondjuk a világ 4. legjobb egyetemétől miért is várhattunk volna ilyet...

Amúgy én híve vagyok annak, hogy döntsünk tabukat, és ne söpörjünk le az asztalról semmi extrém felvetést - itt nincs semmiféle véleménydiktatúra vagy cancel culture. Éljen a Tudomány! Engem személy szerint például igenis érdekelne, hogy akkor mi most butábbak vagy okosabbak vagyunk-e az afroamerikaiaknál. Vagy tényleg léteznek biológiai, szellemi különbségek a rasszok között, miért is ne?

Mégse születik mindenki egyenlőnek? Jé!

De akkor azt is fogadjuk el, ha esetleg bármilyen kutatás mégis azt hozza ki, hogy bizonyos tudásalapú teszteken pedig az ázsiaiak végeztek első, a fehérek a második, a feketék pedig a harmadik helyen.

Mindenesetre a Wikipédia a biztonság kedvéért zárolta Clarke szócikkét, ne nagyon akarja senki jobban részletezni a fenti mondatokat. Persze fátylat a múltra, már nem úgy gondolja. És egészen biztosan nem akarja meghívni már a szintén fekete Tony Martint sem az egyetemre - ahogy anno tette -, aki szerint a zsidók hátráltatják a legjobban a fekete közösség fejlődését. Igaz, Martin már nem is él.

Az mindenképpen biztató, hogy székfoglalójában most már az lett a szándéka, hogy bárminemű "diszkriminációra rácsukja az ajtót". Ugyanakkor - mivel ahogy fent is írtuk, az ördög a jelenben is rejlik - ne azt nézzük, hogy mit mondott, hanem azt, amit tesz:

kapcsolódó

  • Meg akarja vonatni a rendőrségtől a forrásokat,
  • Kiállt a Black Lives Matter mellett,
  • És még azzal is egyetért, hogy kevesebb ázsiai diáknak kellene felvételt nyernie a felsőoktatásba.