Ezért nem fog Orbán többet kiállni Gyurcsánnyal vitázni

Visszanézve az évszázad (?) hazugságait, nem csodálom

Na ezért nem lesz jövőre se vita.

Megérdemlik a választók a jelölti vitát? Igen. De vajon azt is megérdemelnék, hogy a sorozatos hazugságokkal, soha meg nem valósuló ígéretekkel letámadó Gyurcsánnyal szemben kelljen szabályosan kiállni a politikai ustawkára; egy az egyben, eszközök nélkül?

Nos, a legtisztább módszer az, ha ezek után diszkvalifikáljuk a barátaival meg késsel érkező ellenfelet, és nem adunk neki még egy esélyt.

Nézzük, „pofám leszakad”-rovatunk következik ismét:

5:15: hogy a politikában nem a sértések, hanem a megbecsülés az úr.

10:03: szerintem az képviseli jól a vidéket, aki pl. meg tudott állapodni Oroszországgal. Aki nem hátat fordított Oroszországgal (sic!). Elnök úr, négy év alatt egyszer sem sikerült, hogy eljusson Moszkvába. Mi vagy ötször, sőt: idejött Oroszország elnöke. Az történt, ami leginkább kellett a magyar mezőgazdaságnak. Új piacok nélkül nincsen fejlődő mezőgazdaság!

16:13: Az, aki piacszerzésről tart nekünk itt hosszú-hosszú előadást, az az a politikus, aki bezárta az Oroszország felé vezető kaput. Aki hetykén hátat fordított.

21:47: Olyan országot, ahol nem beszélnek adócsökkentésről. (...) Amelyben teszik! (...) Mi csökkentettük az adókat, az áfát, a személyijövedelem-adót, a társasági adót. Ön például a kormányváltás egyik nyertese. Azért, mert csökkentettük az SZJA-t, magának több marad a borítékjában: 100 ezer forinttal. 

Forrás: YouTube

38:15: Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. (...) Ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, Maga is az igaztalanság vádjába süllyed.

40:20: Egészségügy: Ha Ön úriember, (...) és nem ármánykodással szeretne megküzdeni kampányban, azt kérem, még ma este, hogy azt a kampányt, ami arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk, azt vonják ki a forgalomból. Így Ön se akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, Elnök úr.

55:50: Szóval nem líra kell ahhoz, ha az ember miniszterelnök akar lenni. Az kell, hogy konkrét számokban konkrét programot fogalmazzunk meg. Minden problémára 2006-ban a válasz az, hogy vissza 2002-be. Mindig vissza a múltba. Miért nem előre akarunk menni? Az többet ér.

58:25: Utat építeni, vasutat építeni! Ön fél a fejlesztéstől. Beruházás-építkezés, ez az igazi program! (...) Legyen bátrabb: fejlesszen, beruházzon!

1:02:00: Egy csomó olyan hely van, ahol nem az a probléma, hogy nincs elegendő munkahely, hanem hogy nincs már elég munkás kéz.

1:12:05: Viktor rezsicsökkentést ígér! Bónusz. Na, ugye!

1:14:37: Elnök úr, tisztességesen kell ezeket a mérkőzéseket, ezeket a vitákat megvívni. 

1:18:09: Két Magyarország pörlekedik. Egy bús és komor, amely szerint minden rossz. Én szerintem pedig ez egy lehetőséggel teli ország. (...) Nem hiszek abban, hogy lírával és szavakkal kell egy miniszterelnökJELÖLTnek programot adni. Én abban hiszek, hogy határozott, kemény programot kell adni.

Ferenc testvér 19-re lapot húzott, és ez 2006 tavaszán (akkor még) utolsó szalmaszálként bejött neki: hívei a mai napig hálásak is neki ezért a győzelemért. Igen, nagyon szar volt végignézni  a vitát fideszesként, most se kellemes. 
Ami utána következett, azt viszont már mindannyian kívülről ismerjük. Mondhatni: történelem. A bosszút hidegen tálalva szeretjük.