Ezekkel a szlogenekkel kellene harcba indulnia az ellenzéki összefogásnak

Eddig kettőt sikerült előállítaniuk, az egyiket ráadásul a Gyurcsány-érából mentették át, a végeredmény pedig meglehetősen gyenge lett. Ezért készítettünk néhány alternatív jelszót, amivel fel lehetne tüzelni a kormánybuktatásra éhes tízezreket.

Mindenkinek van olyan – jellemzően szépkorú –rokona/ismerőse/barátja, aki a telek hátsó sarkában őrizget egy szerinte jó állapotú, megkímélt, valójában már összerakása pillanatában silány minőségű, a keleti blokkban készült autót (Wartburg, Zastava, Lada, Trabant stb.), amely ellentétben féltve őrzött nyugati társaival, az évek alatt nem veteránná érett, hanem még a roncstelepre sem alkalmas állapotúra rohadt.

A nem megfelelő igényességű gyártás mellett persze az sem tesz jót neki, hogy használat és gondozás hiányában minden szerkezet pusztulni kezd.

Az öreg persze  egyszer-egyszer minden évben beindítja, megállapítva, hogy „jól van, megy ez még, akár még a Kossuth Lajos utcára is kimehetnék vele egy körre”. Pedig pontosan tudja, hogy az is kisebb csoda, hogy működött a szívató. Gusztustalan, haldokló köhögéshez hasonló hangon, zörögve jár a motor, amelyet már rég le kellett volna selejtezni.

Na, pont ilyen hangokat hallat most az előválasztás után álomba szenderedve rohadó baloldali ellenzéki összefogás. Szar volt ez „fénykorában” is, de még saját korábbi rajongói is szinte megfeledkeztek a létezéséről.

 
Most pedig erőltetett, fájdalmas életjelet ad magáról ez a rozoga, pusztulásra ítélt szerkezet, sőt: zászlót bontanak, ehhez pedig új jelszó is dukál!

Emlékeztetőül: Márki-Zay Péter és állítólagos szövetségesei macska-egér barátságának adok-kapokja volt az egyetlen teljesítmény, amelyet az elmúlt hónapokban a kormányváltó szövetség le tudott tenni az asztalra. A hódmezővásárhelyi polgármester leárulózta fegyvertársait, megpróbált kiszakadni a Gyurcsány-kartell óriáskígyóként fojtogató szorításából, mire azok kígyót-békát kiabáltak rá, ezért kénytelen volt visszakozni.

 
Egyre többekben merül fel annak az igénye a baloldalon, hogy jó lenne másik lovat kötni a versenykocsi elé, mert ennek bizony habzik a szája, és a zsokét is többször megharapta már. Úgy tűnik azonban, egyelőre mégis együtt állnak rajthoz. Közös jelszót is kitaláltak már. Ez pedig annyira jól ment, hogy mindjárt kettővel is előálltak.

„Legyen Magyarország mindannyiunké!”

„Egységben Magyarországért”

A PR és marketing-kommunikáció területén jártas szakemberek általában törekednek rá, hogy az általuk képviselt márka arculata, üzenete egységes legyen. A fogyasztót ugyanis összezavarhatja, ha egyszerre túl sokat akarnak neki mondani. Márki-Zay Péter úgy tűnik, nem igazán adta fel az ügyére egyébként kifejezetten veszélyes önfejű szuverenitásmániáját:

ha már saját frakciója nem lehet, korábbi (?) mozgalmának nevét, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat is oda kellett hímezni a zászlóra.

Legyen egység, de azért legyen ott a kisvárosi erős ember hirtelen hatalmasra duzzadt egójának kielégítő öntömjénezése. A választó meg majd eldönti, melyiket skandálja majd a tömegtüntetéseken (amiknek egyelőre nyoma sincs).

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Kontrát igazán nem lehet azzal vádolni, hogy ne szorítana Márki-Zay Péternek. Na persze nem gondoljuk, hogy akár Orbán Viktor cipőjének a sarkához felérne, de mindenképp szórakoztató lenne áprilisig nézni a mostani vergődés folytatását. Készítettünk ezért néhány alternatív jelszót, amivel fel lehet tüzelni a kormánybuktatásra éhes milliókat tízezreket.

Előre a brüsszeli úton!

Mindenki egyenlő, de egyesek egyenlőbbek a többieknél!

Liberté, Egalité, Ferié!

Le a rezsicsökkentéssel!

 

Nyomás, utána!

2026-ban újra megpróbáljuk!

Mit akarunk? Nem tudjuk! Mennyire akarjuk? Nagyon!

Orbán takarodj, ha Magyarország bele is döglik!

Most talán nem fogjuk (újra) elkXurni!

Önök szerint mi legyen az ellenzéki összefogás új jelszava?