Európa legbiztonságosabb döner kebabja

A béke vallása ellen uszít a kormányhű baloldali média


Felkérést kaptunk egy közismert, neve elhallgatását kérő antropológus-szociológus kutatótól, aki - olvasva a bécsi eseményekről szóló tudósításokat - olyan felületet keresett gondolatainak megosztására, ahol a kirekesztésen és megbélyegzésen felülemelkedett véleményeknek is helye van.

Mi ilyen felület kívánunk lenni, a sokszínűség és kiegyensúlyozottság jegyében változtatás nélkül közöljük a professzor hölgy úr cikkét:

Ismét jóvátehetetlen, erőszakos esemény történt Európában.

Igen, megbocsájthatatlan, hogy egyes szélsőséges, populista médiumok ismét megragadják az alkalmat, hogy politikai haszonlesésre, békés közösségek és a sokszínű, nyílt társadalom elleni hergelésre használjanak fel egy közönséges köztörvényes bűncselekményt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Iszlám fundamentalista terrortámadást kiált a sajtó!

PIHA!

Honnan tudják? Kinyomozták? Vagy inkább gondolkodás nélkül hisznek a Kurz tenyeréből etetett osztrák hatóságoknak, ahelyett, hogy megvárnák a nyomozás végét. Nézzék, hogy hazudik ez a nyápic Seyss-Inquart epigon:

De nem, a gondolkodás, a kritikai szemlélet kiveszett a sajtóból.

A HVG-től a Klubrádión át egészen a radikális, szélsőjobbos nyugat.hu-ig mindenki kórusban szajkózza az Orbán-Salvini-Kurz tengelyhatalmak alantas, kirekesztő uszításának legrosszabb vészkorszakra emlékeztető szólamait. Rögtön hergelni kell, beszéljünk erről naphosszat, ahogy a nizzai sajnálatos szerencsétlenséggel is hetekre elterelték a figyelmet a valódi problémákról.

Mintha nem volna épp elég bajunk Orbán és európai cinkosai által lenyúlt eurómilliárdokkal, a kormánytagok jachtozgatós, helikopterezgetős stiklijeivel, vagy legfőképpen a helytelen orbáni járványkezelés miatt messze a nyugati átlag fölötti halálozási számokkal.

Budapesten óránként több ember hal meg koronavírus miatt a kormány hibájából, mint Európában az elmúlt 2 évben terrortámadásban összesen! Ezt se felejtsük el! 

Nem érdemel túl sok szót a magyar miniszterelnök elmúlt hetekben, a könnyen félremagyarázható francia balesetek apropóján megfogalmazott soviniszta kirohanása, de azért jusson eszünkbe: Magyarország nem tett eleget kötelezettségeinek, mikor következetesen szabotálta a keleti vendégek arányos, össz-európai elosztását. Az ilyen ember csak ne papoljon biztonságról meg felelősségről! Ha lennének egyáltalán – mint ahogy nincsenek – veszélyes elemek a nyugatra tartó, csillogó szemű közel-keleti értelmiségi gyermekek között, ezeket mind a magyar kormány szabadította rá állítólagos nyugati szövetségeseire.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rögzítsük: Bécs regionálisan és világviszonylatban is az egyik legélhetőbb város. Sokszínű kulturális olvasztótégely, mely éppen olyan szeretettel fogadta be a szorgos, békés szír kisbüfés és vegyeskereskedő vendégeket, ahogy 1936-ban tárt karokkal, vidáman ünnepelve, zászlót lobogtatva üdvözölte a német nép képviseletében érkező, megszállókat küldöttséget.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
 Bécs ma is a béke és prosperitás szigete,

ma már minden, valamire való magyar egyetem vágyik a CEU után,

hiszen ott mind az intézmény, mind az egyetemi polgárok sokkal nagyobb biztonságban dolgozhatnak a határok lebontásán és a kultúrák békés egymás hegyén hátán mellett élésén alapuló, huszonegyedik századi utópia megvalósításán.

Nézzük meg egy kicsit az elkövető eddig ismert profilját: albán származású osztrák állampolgár, nem tekinthető bevándorlónak (!!!) hisz a Albánia a fejlett, keresztény európai érték- és kulturális közösség része, szinte szomszédunk.

Az, hogy a szerencsétlen fiatalember korábban az Iszlám Államhoz akart csatlakozni, melyért börtönbüntetésre ítélték, betudható ifjúkori ballépésnek. Kinek nem volt csínytevése huszonéves korában?Azt pedig igazán nem feltételezhetjük, hogy minden, az ISIS-el szimpatizáló aktivista gonosztevő volt...?

 
Az európai közösség a toleranciára, békére, vallás- és szólásszabadságra épül, ne ítélkezzünk! Bizonyára az Iszlám Állam sem annak indult, amivé végül lett, akkor honnan tudjuk, mik voltak a fiatalember szándékai? Radikalizálódott? Mihez képest? Inkább ezer radikális mohamedán szomszéd, mint egy fasiszta diktátor!

Továbbá:

Nézzünk szembe a számokkal: emberi életek érnek véget minden nap. Autóbalesetben, végelgyengülésben, erőszakos bűncselekmények által.

Mégsem fújja így fel az összes sajnálatos halálesetet így a sajtó, történhetett volna mondjuk bankrablás is.

Az osztrák hatóságok, titkosszolgálatok szerencsére a helyzet magaslatán álltak. Régóta megfigyelés alatt tartották a minden bizonnyal nehéz körülmények között felnőtt, zavart elméjű elkövetőt. Egyedül a precíz rendvédelmi intézkedésnek köszönhető, hogy nem lett nagyobb a baj. Meghalhatott volna mondjuk 30 ember is, de a legrosszabbat szerencsére elkerültük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Feltéve, de nem megengedve: ha netán kiderülne, hogy vallási indíttatás IS volt: nincs garancia arra, hogy elborul-e az elméje holnap akár egy kereszténynek, buddhistának, esetleg zsidónak.

Az öt nagy világvallás közül egyedül az iszlámra mondható el, hogy valóban a béke vallása.

Emlékszünk még a buddhista szingalézek által végrehajtott népirtásokra Sri Lankán? Vagy a megszálló zsidók által elkövetett fegyveres erőszakra, amely nap mint nap megkeseríti a megszállt Palesztin Állam (haha - a szerk.) területén élő civilek életét? 

De mi, keresztények is magunkba nézhetünk: vajon mi mennyi szenvedést okoztunk a békés iszlám közösségnek a keresztes háborúk idején?

 

A mostani erőszakos uszítás levét persze az a sok ezer millió, békés, török, szír, pakisztáni, afgán, kongói, Burkina faso-i, stb… polgártásunk fogja inni, akik a gyűlöletkeltés másnapján kénytelenek a soviniszta, imperialista fehér bennszülött többség lakosság szemében bujkáló, gyanakvással vegyes gyűlölet elől félrenézni.

Ez felháborító és veszélyes. Ezt meg kell állítani!

Hiszem, mert hinni akarom, hogy nem dől be minden olvasó a gyűlöletkeltésnek. Hogy a vég nélküli populizmus még nem falta fel bennünk az ENbert.

Bízhatunk abban, hogy mi vagyunk a többség. Mi, akik most nem állunk be ordítani a farkasfalkába. Mi, akik összefogunk a sötétség órájában és vállaljuk véleményünket:

van az úgy, hogy rossz napod van és elszabadul a pokol -

és ez nem hit kérdése.

De másnap az élet megy tovább. Lépjünk tovább csöndben mi is. 

Képek forrása:

AFP, Pixabay