Ellenzéki árnyékkormány - I. rész

Bármi áron kormányváltást?

Magyarország ismét sikeresen került ki egy elsöprő túlerővel támadó, gátlástalan ellenféllel szembeni összecsapásból. A miniszterelnök vezetésével ismét megvédtük szuverenitásunkat. Lehet azon vitatkozni, mi számít kompromisszumnak, vagy teljes értékű győzelemnek, azonban fontos látni:

ha a Soros György zsoldjában álló, bevándorláspárti erők véghez viszik eredeti tervüket azonnal, korlátok nélkül rendelkezésre álló eszköz kerül a kezükbe, hogy megbénítsák, ellehetetlenítsék a nemzeti érdekeket a brüsszeliek fölé helyező magyar és lengyel kormányokat

(ne felejtsük el, hogy Lengyelországban a törékeny koalíció túlélése volt a tétje ennek a konfliktusnak).

Az Unió színpadán folyó ideológiai küzdelem tétje tehát nem kevesebb, mint olyan, a baloldal számára választással nem egykönnyen visszaszerezhető politikai pozíciók országon kívüli erők segítségével történő visszafoglalása, amely könnyebbé tenné a nemzetállamok szerepének visszaszorítását.

Amikor például a Cseh Katka és Donáth Anna momentumos leánykák bájosan tapsikolnak Facebook-posztjaikban, hogy Orbán megint megbukott (ahogy történt az már 2010 óta több száz alkalommal!), vajon az egyébként kormánykritikus átlag ellenzéki olvasóik felteszik-e maguknak a kérdést:

tényleg olyan politikai erőket kívánunk a kormányrúdhoz engedni, akiknek alapvető valóságértelmezési problémáik vannak?

Értjük mi, hogy nem tetszik a rendszer, de mi legyen helyette?

FeGyőr és román liberális pártja a citromba harapott Márki-Zay Péterrel karöltve megfúvatta a harsonákat: legyen előválasztás!

Mi úgy döntöttünk, nem várjuk meg a baloldali roncsderbi eredményét.

A rendszert le kell bontani, akkor is, ha fogalmuk sincs róla, mit akarnak a helyébe építeni

(azt meg végképp egyik se tudja, hogy is kéne ezt csinálni, lásd KariGeri a városházán)!

A Kontra tehát segít összetrombitálni az ellenzéki oldal legnagyobb tiszteletnek és rajongásnak örvendő bohócait szakpolitikusait és megtesszük szerény javaslatunkat az elkerülhetetlen rendszerváltozás új kormányának tagjaira! A cikksorozat végére hagyjuk a miniszterelnök személyét, addig lássuk a kabinet többi tagját, kezdődjék a seregszemle:

  • Fekete-Győr András

Kígyóvállú Hercegünk olyan régóta feni a fogát a hatalomra, hogy egyes DK-s nyugdíjas klánok már egyenesen a fiatal Orbán Viktor reinkarnációjaként emlegetik.

FeGyőr valószínűleg leginkább egy válltömés nélkül is jó kiállású FeGyőr szeretne lenni,

de kétségtelenül megkerülhetetlen figurája a forradalmi gárdának. Olyan remekül képviseli a román érdekeket idehaza, hogy számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium felszámolását követően a Kül- és Románügyi Csúcsminisztériumot tudjuk elképzelni. A karrier-létrán ennél feljebb is van élet, azonban Fekete-Győr fiatal még - miután nagy riválisa végképp visszavonul szeretett vodkás üvegei közé, eljöhet az ő ideje.

Szukcsesz, miniszter úr! Gratulálunk!

Forrás: Facebook/Momentum

  • Szabó Tímea

Karácsony Gergely tömegtörpepártjának leghangosabb, legerőszakosabb kishölgye

képes ciklusokon keresztül viselni az „azonnal kérjél bocsánatot, hát hogy képzeled…?” arcot bármely sajtótájékoztatón vagy plenáris ülésen.

Látták már mosolyogni? Nnnna. Ne is akarják, az még ijesztőbb. Ha elképzeljük a kormányinfón, amint ugyanezzel a vehemenciával kéri ki magának pártja (és kormánya) inkompetenciáját firtató újságírói kérdéseket, rögtön egyértelmű a számára ideális pozíció: kormányszóvivő!

Szabó Tímea
Szabó Tímea Forrás: MTI/Kovács Tamás

  • Jakab Péter

A saját értékrendjét egy kaméleon ügyességével cserélgető Jobbik frakcióvezetője-elnöke elképesztő hatékonysággal osztogatja a pofonokat annak a bizonyos sz*rnak.

Vona Gábort megszégyenítő teljesítménnyel dolgozik pártja támogatottságát az MSZP szintjéhez közelíteni,

de a burgonyalovagnak remek érzéke van a teátrális kommunikációs mutatványokhoz is. Mindent egybevéve keresve sem találhatnánk jobb embert Rogán Antal helyére. A tragikormány kabinetirodát vezető miniszterének a Jobbik bőrkabátos Vágási Ferijét jelöljük!

Forrás: YouTube

  • Gyurcsány Ferenc

Ugye Önök sem gondolták, hogy kedvenc borvirágos orrú Ferencünk visszavonul a közélettől az ellenzék győzelme után? Miniszterelnök már nem lehet, de nagy gyakorlata van szervezetek tönkretételében, legyen akár pártról, vagy komplett országról szó. Nagy munkabírást igénylő, operatív feladatot képzelünk el neki, ahol keresztbe sokat tud tenni munkatársaiért. Gyurcsánynak számos éhes szájat kell etetni, ezért mindenképp valami átfogó feladatot szánunk neki, ahol el tudja helyezni az összes DK-s sejtet, amit évek óta építget. A csúcsminisztériumok közül leginkább a miniszterelnökség élén látnánk szívesen, mielőtt a leendő kormánykoalíciós partnerei hátába döfné a kést, szokás szerint.

Forrás: PS

  • Hadházy Ákos

A jelenlegi parlamenti ellenzék kiközösített fekete báránya sem maradhat le a listáról. Remélhetőleg már a Momentum soraiból ülhet be a bársonyszékbe és

kellően utálja őt mindenki ahhoz, hogy valami kényelmetlen beosztást is presztízsveszteség nélkül vállalhasson.

Hálás ellenzéki toposz a Fidesz-kormány elszámoltatásának szándéka (Karácsony az azóta is beváltatlan ígéretként elfeledett Tiborcz-adóval igyekezett választói bizalmába férkőzni), Ákos úr pedig várhatóan nem tud majd parancsolni kellemetlen természetének, így a szekszárdi állatorvosra örömmel bízzuk rá az újonnan létrejött Átláthatóságért Felelős Minisztériumot. Biztos stabil pontja lesz a sokszínű koalíciónak, csak győzzék nyugtatóval ellátni miniszter urat.

Forrás: MNO

  • Vadai Ágnes

Gyurcsány legrégebbi harcostársai közé tartozik a parlamenti ellenzék Keleti Boszorkánya. A korábban honvédelmi államtitkárként dolgozó

Vadai bármikor képes megmagyarázni, miért volna jó, ha haderőnk elöregedett, korszerűtlen és önvédelemre alkalmatlan állapotba kerülne (vagyis vissza, ahonnan 2010-ben átvettük tőlük).

A DK nagyasszonya ideális jelölt a honvédelmi tárca helyén létrejövő Leszerelési és elcsatolási miniszteri posztra, kollégája, Fekete-Győr segít majd a román csapatoknak átadni a tiszántúli területeket, miután Ágnes a pártkasszába csorgatta az értékesített harckocsik vételárát.

Vadai Ágnes
Vadai Ágnes Forrás: MTI/Soós Lajos

A folytatásban további kormánytagokra teszünk javaslatot, de kérjük Olvasóink véleményét is:

Kit milyen beosztásban látnának szívesen?
Ki legyen az Orbán utáni zuhanórepülés időszakának miniszterelnöke?