Eljött a politikai hullák ideje - ezeknek a politikusoknak kellene felkerülniük az összefogás listájára

Az első hét hely már elkelt, azonban a többiről még nem döntöttek Gyurcsány Ferencék. Mivel szokás szerint nagy a tülekedés, ezért a Kontra utat mutat az útvesztőben. Következzen a baloldali szövetségnek szóló ajánlónk arról, hogy kiket lenne érdemes indítaniuk a választáson!

Gyakran felmerül Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége kapcsán, hogy a konkrét választás előtt ugyan számít (elsősorban kommunikációs szempontból), hogy kinek a neve áll a lista élén, de

a kormányalakításra a tényleges parlamenti többséget fogja felkérni Novák Katalin a köztársasági elnök. A valóban lényeges kérdés tehát annak a listának az összetétele, amellyel a kormányváltásra összekutyult moslékkoalíció nekivág a 2022-es parlamenti választásoknak.
 

A lista első 7 helye már most adott. Szerepelnie kell rajta a szentségtelen szövetség minden fontos sakkfigurájának. De pár fecske még nem csinál nyarat, fontos, hogy az ellenzék kellően sokszínű, mégis elkötelezett hadsereggel vágjon neki Orbán Viktor megbuktatásának.

Az előválasztás visszaigazolta a régi közmondást: szarból nehéz várat építeni.

Egy olyan versenyben, ahol Zuglóban Hadházy és Tóth Csaba közül lehet választani, vagy Szombathelyen a legerősebb ellenzéki jelölt a börtönviselt zugügyvéd, Czeglédy Csaba lehet, nem igazán látjuk szavatolva a közös lista minőségét.

Semmi gond, a Kontra szerkesztősége áldozatkészen most is segít!

Összeszedtük, kik azok a szereplők, akiknek ott van a helyük a szivárványkoalíció listáján. Ne feledjük: a cél a kormányváltás, bármi áron. Még akkor is, ha beledöglünk.

 • Demszky Gábor: Az örökifjú politikai hulla, az SZDSZ egyik csúcsterméke a négy cikluson keresztül Karácsony Gergelyt is megszégyenítő semmittevéssel főpolgármesterkedő liberális városvezető már régóta nincs abban az állapotban, hogy akár csak két értelmes mondatot is összerakjon egy-egy megszólalásában.
  Forrás: BorsOnline
  A mai ellenzéki sztenderdekből azonban látható, hogy erre sem szükség, sem igény nincsen. Ahol Márki-Zay Péter kontrollálatlanul zsidózhat, ott akad hely a szebb napokat is megélt Demszky számára is. Nekünk nagyon tetszene, ha a vén gazembert újra előkotornák a közéleti pöcegödör aljáról!
 • Szanyi Tibor: Demeter Mártától Karácsony Gergőn át Hadházy Ákosig láthatunk példákat arra, hogy az árulás ma már nemcsak bocsánatos bűn, de egyenesen kívánatos erény is. Ha valaki karriert akar befutni az ellenzéki oldalon, mégiscsak jó volna egy-két, önmaga hagyományaihoz hű, igazi baloldali arcot látni a listán.
  Facebook
  Az egykori MSZP-s nagyágyú előbb megsértődött, majd megalapította az ISZOMM nevű pártot (mely méltóbb örököse az állampárt hagyományainak, mint akár a DK vagy az MSZP). Igazán hitelesen képviselhetné a nosztalgiába révedt, 70 pluszos választók ábrándjait. Nem mellesleg Gy. Ferencnek ismét lenne kivel poharazgatnia a plenáris ülés közti szünetekben.
 • Kádár János: Arra is gondoltunk, hogy ha a friss baloldali amerikai hagyományok szerint a holtak is szavazhatnak, miért ne indulhatnának elhunyt, de általános szeretetnek örvendő politikusok is a választásokon?
  Forrás: mult-kor.hu
  Például az egykori MSZMP Központi Bizottságának főtitkára, Kádár János. Lássuk be, hogy Gyurcsányéknál sokkal hatékonyabban szolgáltatta ki országunkat az idegen megszállóknak, évtizedeken keresztül elébe helyezve egy nagyhatalom szempontjait a nemzeti érdekeknek. A Brüsszelből és az Egyesült Államokból segítséget váró, hozzájuk árulkodni járó jelenkori baloldalnak igazán lenne mit tanulnia tőle. Arról nem is beszélve, hogy a lista jelenlegi többségénél lényegesen népszerűbb is.
 • Prérifarkas: Végezetül egy olyan karaktert választottunk a listára, akinek igazán nincs lemaradása sem retorikailag, sem stratégiai érzékben az ellenzék döntő többségével szemben.
  Forrás: YouTube
   A Kengyelfutó Gyalogkakukkot évtizedek óta sikertelenül üldöző rajzfilmfigura folyton felsül, de hibájából sosem tanul. Hiába próbálkozik újabb és újabb módszerekkel, hogy legyőzze ellenfelét, ez sosem sikerülhet neki. Épp úgy, ahogy a baloldal is próbálja utolérni Orbán Viktort, amihez ezúton is sok sikert kívánunk! BÍP, BÍP!