Elbagatellizálja az oltási hatékonyságot a komplett ellenzék

Hetek óta olvashatunk Magyarország sikerességéről az oltási hatékonyságot, és logisztikát illetően. Az európai statisztikákból élesen kirajzolódik, hogy az ország átoltottsága immáron a legnagyobb arányú az Európai Unióban, de felhalmozott készletekben is az élmezőnybe tartozunk.

Forrás: Facebook

A hazai ellenzék és lakájmédiája azonban épp ezt próbálja elferdíteni. Ők ugyanis mindezt úgy kezdték el tálalni, hogy nálunk van a legtöbb fel nem használt készlet is az Unióban, ezáltal azt sugalmazva, hogy a kormány infrastruktúrája nem elég szervezett. Az ostoba és demagóg örömködésükkel pedig újabb öngólt rúgnak maguknak.

Forrás: MTI/ Filep István

Ha lenne egy csepp eszük, világos lehetne számukra is, hogy a felhalmozott készletek nem csak azért állnak, mert részben miattuk az oltakozási kedv nem nőtt a lakosság körében a jelenleg regisztrált csaknem 3 millió fölé, hanem mert a kormány a teljes védettség kialakulásához szükséges második adagokra tett félre. Ennyi ez, nem több, ebből politikai kampányt csinálni gusztustalan. Pláne, ha azt látjuk, hogy a leginkább vakcinaszkeptikus DK-sok közül két polgármester is előre furakodott, valamint például Ujhelyi István is odanyomult a saját adagjáért.

Forrás: Facebook/Ujhelyi István

Nem gondolnám, hogy már bárki is meglepődik azon, hogy az ellenzék politikai kérdést csinál a világjárványból, elhazudják a halottak számát, járványkórházakba akarnak betörni, és a vakcinák ellen hangolnak. Ahogy azon sem, hogy Karácsony Gergely a még le sem gyártott, legkorábban a harmadik negyedév közepén-végén elérhető Moderna-szérumokat ígérgeti oda a jónépnek. Addigra a magyar lakosság már rég be lesz oltva és a tartalék készletek is rendelkezésre állnak majd. Tökéletes lebőgés már megint.

Forrás: Youtube

Szokásához híven, amikor a főpolgármester a facebookon fontoskodik mindenféle magánakcióban szervezett oltópontokról meg különutas oltakozásról, belekeverve ebbe is a stadionokat, esetleg tehetne egy kísérletet arra is, hogy végre lecsukja a laptopját, elkéretőzhetne Gál J. Zoltántól és Gyurcsány Ferenctől és együttműködhetne a magyar kormánnyal. Többen már annak is örülnénk, ha inkább nem csinálna semmit, hiszen azzal is rengeteget segíthetne. A valóság ugyanis az, hogy egyrészt a számok azt mondják, hogy az oltások beadása sikerrel halad Budapesten, másrészt az egészségügy már most annyira le van terhelve, hogy valószínűleg a Karácsony által megálmodott modernás oltás lebonyolítására nem is marad kapacitása. Vagy kivel képzelte főpolgármester úr ennek kivitelezését? A negyvenvalahány szakértője, esetleg a ki tudja mennyi alpolgármestere fogja beszúrni a tűt a páciens vállába? Ne vicceljük ezt el, rendben? Maradjon mindenki annál, amihez ért! Karácsony Gergely pihenjen, esetleg kerékpározgasson a Körúton, míg a kormány szépen teszi a dolgát, ahogy eddig is.