El kell ismerni, Karácsony alaposan megdolgozik a Kamu Geri becenévért

Budapest főjegyzője, Számadó Tamás válaszolt egy közérdekű adatigénylésre, amelyből kiderült, hogy Karácsony sirámai a főváros óriási bevételi elmaradásairól sima kamunak minősülnek.

2020 első 10 hónapjában az előző évi azonos időszak befolyt adóinak 99,2%-a érkezett meg.

Magyarán a főpolgármester 0,8% elmaradásra keni rá az alkalmatlansága és a városházán valójában hatalmat gyakorló DK nevű rablópárt üzelmei miatti pénzügyi problémákat. Na meg a népes 'szakértői' gárda költségeit is ezzel takargatja, amelyben minden Karácsonyt támogató politikai erő delegálhatott tagokat.

Amúgy ne tulajdonítsunk minden gazdasági ügyeskedést a DK-nak, még ha elnökségi szinten és hagyományosan ők a legprofibbak a közpénzekkel kapcsolatos „trükkök százait" kieszelni, mert az MSZP-s Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek sem okozott hosszas fejtörést a BKK busztender.

A volt(?) élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető vállalkozás pont arra sétált, amikor felvetődött az ügy a városházán, így minden további keresgélés csak időhúzásnak számított volna, ami nem érdeke a budapestieknek, akik alig várják a tömegközlekedés további fejlődését.

És az MSZP-s politikusoknak sem érdeke az elhúzódó tenderezgetés, mert a DK-ba olvadás előtti izgalmas pillanatokat érdemes még kihasználniuk, hogy legyen miből méltó búcsúbulit tartaniuk. Mindkettő közérdek, így csakis ezért nyerte el ez a cég a lehetőséget. Érthető és tiszteletreméltó vezetői habitus, amit el is vártunk Katától. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy számítottunk rá?

Visszatérve a Karácsonyt locsifecsi jegyzők képében üldöző átokra, emlékezünk vissza, hogy már zuglói polgármestersége idején is előfordult vele hasonló eset.

Akkor a Gyurcsány-kormány volt államtitkára, Zugló jegyzője fakadt ki a pénzügyi bizottság jegyzőkönyve szerint, mert Zugló csődközeli állapotba került Gergely polgi keze alatt.

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely MTI/Soós Lajos

Ráadásul abban a ciklusban alig történt fejlesztés a kerületben, panaszolta a jegyző, ezért jelentősen lemaradtak a szomszédos városrészektől. 2 milliárd forintos behajthatatlan tartozásról, valamint több mint száz felelőtlen, fedezet nélküli testületi döntésről is beszélt. Magyarán olyan költségeket szavaztak meg Karácsony vezetésével, amikre nem állt rendelkezésükre pénz. Több mint 100 esetben. És ezt nem valamelyik fideszes vagy KDNP-s politikus nyilatkozta, hanem egy ellenzéki, aki saját jegyzőjeként asszisztált Kamu Geri elképesztő bénázásához.

Az ellenzéki pártok mit sem érnek a 'független' sajtó segítsége nélkül, ezért a zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának jegyzőkönyve hiába került nyilvánosságra a 2019-es helyhatósági választás kampányában, a függetlennek hazudott ellenzéki média említésre méltatlannak találta az ügyet. 

Szerintük az nem tartozik a választókra, hogy a főpolgármester-jelöltnek már sikerült egy budapesti kerületet tönkretennie. Az Index, 444, hvg, 24.hu és a többiek megtagadták a felelős döntéshez kellő tájékoztatást az olvasóiktól.

Ez azért is érdekes, mert közben pont ők azok, akik cikkek és videók tömegeiben vádolják ezzel a jobboldali médiumokat, és magyarázzák a "tájékozatlan vidéki szavazók döntését".