Egymás szájában lógnak az emberek a BKK-n, miközben itt kopogtat a járvány negyedik hulláma

Tömegjelenetek a tömegközlekedésen! Olvasóink fotói alapján olyan a hangulat a BKK járatain, mint egy jobb Rolling Stones-koncerten. Nyomorgás, lökdösődés, pogózás - kár, hogy nyakunkon a járvány negyedik hulláma, amúgy egész jó lenne a buli. Karácsony Gergely megint nem csinál semmit, de leginkább a kormányra mutogat. Nézegessetek képeket ideges utasokról és az előző városvezetés által vásárolt járművekről!

Karácsony „faszért hagytam magam rábeszélni” Gergelynél valószínűleg kevés megkönnyebbültebb politikus dolgozik él ma Magyarországon.

 

Előválasztási kampánya alatt érződött, pontosan tudja, hogy ez nem neki való. Kormányfőnek határozott, tapasztalt, rátermett politikus kell, vagy olyan futóbolond, aki ezt elhiszi magáról (lásd: Márki-Zay Péter). Gelgely bedobta a törölközőt, elárulva finanszírozóit, támogatóinak ezreit, hogy visszatérhessen abba a kényelmes, langyos pocsolyába, amit budapesti főpolgármesteri tisztségnek neveznek.

A baloldali városvezetés hagyományának legnagyobb tanítómestere Demszky Gábor. Karácsony láthatóan a legjobbtól igyekszik tanulni. A recept nagyon egyszerű: akármilyen színű kormány van hatalmon, pénz- és együttműködési hiányra hivatkozva kell másokat hibáztatni.

Így ciklusokon keresztül lehet a felelősséget hárítani a mindenkori kormányra, ezalatt pedig semmit sem kell csinálni.

Csakhogy szegény Gergő alig melegedett meg a Városházán neki fenntartott gyerekszobában, megérkezett a COVID-világjárvány.

Ez pedig új hivatkozási alapot teremtett a semmittevésre, csak a hangsúly változott.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azért nem lehet hatékonyan védekezni, mert Orbán.

Mindig ugyanaz a lemez... A választók békeidőben (főleg az elején, amikor a Tarlós-éra lendülete és a megkezdett fejlesztések még pozitív képet festettek az új városvezetésről) kevésbé foglalkoznak egy tutyimutyi főpolgármesterrel.

Egy zsúfolt nagyváros életének a járvány alatti menedzselésében tehetetlennek bizonyuló városvezetőt rögtön helyre is tették: az eredetileg favoritnak tekintett Karácsony az előválasztás első fordulójában csúnyán kikapott Gyurcsányné Aprev Klárától (mennyire mutat ez jól egy politikus önéletrajzában?), a második fordulót mg már meg sem várta.

Nemcsak a miniszterelnök-jelöltnek való alkalmasságáról, hanem a főpolgármesteri tevékenységéről (pontosabban annak hiányáról) is ítéletet mondtak a választók. Ráadásul a saját táborából.

Kínos.

 

Sajnos a sikeres védekezés és a közel hatmillió beoltott állampolgár ellenére ismét romlik a koronavírus-helyzet itthon. Ez azt is jelenti, hogy még mindig közel négymillió honfitársunk van életveszélyben.

Október 28-án, csütörtökön 4039 új fertőzöttet jelentettek, 36 beteg pedig elhunyt. Éppen ezért 

fontos lenne, hogy a megkerülhetetlen és zsúfolt helyeken – mint például a budapesti tömegközlekedésen – megfelelő intézkedésekkel csökkentsék a járványügyi kockázatot.

Olvasóink hívták fel a figyelmet arra, hogy KariGeri ismét csak ajvékolni, felelősséget hárítani hajlandó. Újra a kormánytól követeli, hogy lépjen valamit, miközben az általa ellenőrzött BKK-járatokon összezsúfolódó tömegek utaznak.

A járvány miatt sem a menetrend szerinti járatokat, sem a pótlóbuszokat nem sűrítették. Vajon ehhez is Orbán Viktor aláírására vár a főpolgármester? 

Olvasóink tegnapi képei alapján a helyzet minimum aggasztó, Főleg a MEREDEKEN NÖVEKVŐ JÁRVÁNYÜGYI ADATOK TÜKRÉBEN.

Combino: Rákóczi tér 15:30-16:00 magasságában. A kötöttpályás közlekedésen olyan tömeg van, mint békeidőben.

 

M3-as pótlóbusz: 15:38-kor az Astoria környékén.

 

M3-as pótlóbusz: Nyugati tér 16:00 magassága. A buszon és a megállókban is tömeg, óvatosság nélkül egymás közvetlen közelében várakoznak/utaznak a fővárosiak.

 
 

9-es busz: Deák Ferenc tér 17:00 magassága. Alig lehet mozdulni, a járatok hagyományos rend szerinti sűrűséggel járnak.

 

Nyilvánvalóan az lenne a legfontosabb, hogy mindenki felvegye az oltást. Persze, az sem ártana, ha

a budapesti városvezetés kimozdulna a komfortzónájából, sűrítené a járatokat.

Bár így is, úgy is Orbánt fogják hibáztatni, szokás szerint.