Egy Momentumhoz gyanúsan köthető telefonszámról terjesztettek álhírt Molnár Gyuláról

Szoros eredmény várható az újbudai előválasztáson, ahol a DK-s Molnár Gyula és a momentumos Tóth Endre indul. Tovább mélyítette a két politikus közötti feszültséget, hogy a napokban ismeretlenek egy idegen telefonszámról Molnár visszalépését kezdték el terjeszteni. Tóth azonnal tagadta, hogy neki vagy pártjának köze volt az akcióhoz, csakhogy a jelek nem egészen ebbe az irányba mutatnak. A hívásokat ugyanis egy olyan vonalas telefonszámról intézték, amit korábban már többször is használtak a Momentum politikusai.

  • Szoros eredmény várható az újbudai előválasztáson, ahol Molnár Gyula DK-s és Tóth Endre momentumos jelölt feszül egymásnak.
  • A napokban nőtt az ellenzéki politikusok között a feszültség, miután ismeretlenek el kezdték Molnár Gyula visszalépését terjeszteni egy vezetékes számról
  • A rivális, Tóth Endre első reakcióiban tagadta saját, és pártja érintettségét.
  • Ugyanakkor állításainak ellentmond, hogy korábban Donáth Anna, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András is használta üzenetrögzítős hívásokra a telefonszámot.

Zajlik az élet az ellenzéki előválasztás körül. És nem csak a miniszterelnök-jelölt-jelöltek aprítják egymást, hanem vannak olyan körzetek, ahol a jelöltek minden eszközt bevetnek házon belüli ellenfeleik ellen.

Nincs ez másképp a Budapest 18-as, újbudai és budafok-tétényi egyéni választókerületben sem, ahol a két induló a DK-s Molnár Gyula és a momentumos Tóth Endre.

Tóth Endre Cseh Katalin társaságában.
Tóth Endre Cseh Katalin társaságában.

A Kontra információi szerint a volt újbudai polgármester, és a lilapárt ifjú titánja a színfalak mögött rendesen támadja egymást, még ha ezt nem is verik nagy dobra a nyilvánosságban. Ennek oka az, hogy szoros kimenetel lehet a küzdelmüknek.

Molnár Gyula néhány napja amiatt panaszkodott Facebook-oldalán, hogy a személyét lejárató telefonhívásokkal zaklatják a dél-budai lakosokat, és az előválasztásról való visszalépését híresztelik.

 

Természetesen egy korrekt ellenfél ilyenkor kiáll a verseny tisztasága, és a szabályok betartása mellett.

Nem tett másképp Tóth Endre sem, aki közösségi oldalán kifejtette, nem tudja ki áll az akció mögött, de "bárki is terjeszti a hazugságait, ideje leállnia!"

Posztjában elmondta, hogy bár szoros a verseny, Molnár Gyula nem lépett vissza a jelöltségtől. Továbbá megható bejegyzésében azt is írta, hogy

a sportszerű versenyben hiszek, így elítélem az álhírek terjesztését, amelyhez nekem és kampánycsapatomnak semmi köze nincsen.

Ez jól hangzik, csupán az a ciki, hogy a Kontra információi szerint azt a telefonszámot, amelyikről a kimenő hívásokat intézték, korábban több momentumos politikus is kampányhívásokra használta.

Úgy tudjuk, több zárt, újbudai csoportban is arra panaszkodtak, hogy erről az ismeretlen számról zargatták őket.

Miután többen is megnézték a kihivott.hu-n, hogy kihez köthető a szám, volt olyan helyi lakos, aki arról számolt be, hogy

ugyanarról a telefonszámról kapott hívásokat Donáth Anna Momentumos európai uniós képviselőtől szeptember 23-án.

 

Egy múlt heti bejegyzésben pedig arról írtak, hogy a Momentum újdonsült politikusa, Hadházy Ákos, és a párt elnöke, Fekete-Győr András is bejelentkezett ugyanerről a telefonszámról.

 

Vagyis Tóth Endre békepárti, és a szolidáris hangvételű bejegyzése ellenére felmerül a gyanú: a tiszta tekintetű, ifjú titánok ismét a "jól bejáratott" telefonszámot használták és innen terjesztettek hazugságot Molnár Gyuláról.

Nem egyedi eset, hogy a baloldali jelöltek egymásnak esnek az előválasztási harcokban: Zuglóban is pattanásig feszült helyzet alakult ki, ami végül Tóth Csaba visszalépésével végződött.

Hasonló, öldöklő küzdelemről számoltunk be a dunakeszi körzetben is.

kapcsolódó

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a baloldali politikusok egy országot szeretnének KÖZÖSEN vezetni, csakhogy lépten-nyomon bebizonyosodik: sok esetben jobban utálják  egymást, mint a Fideszt.