Eddig a 444.hu produkálta a vadászat elleni uszítás legidiótább mondatát

"A megállapodást agyonlőtt állatok levágott fejéből származó koponyák mögött írták alá a kereszténydemokrata politikusok."

Hétfőn megállapodást írtak alá

  • a Nimród Vadászújság,
  • az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és
  • az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) képviselői arról,

hogy a kamarai tagsággal rendelkező 65 ezer vadász ingyenesen kapja a Nimród által szerkesztett hírlevelet, amelyből tájékozódhatnak a vadászattal és vadgazdálkodással kapcsolatos hírekről, illetve az ősszel megrendezésre kerülő Egy a természettel vadászati világkiállítás programjairól.

A megállapodást Jámbor László OMVK elnök, Kovács Zoltán Nimród főszerkesztő és Semjén Zsolt OMVV elnök írták alá a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban. A helységet, a vadászatot hagyományosan jelképező trófeák díszítették. Méghozzá gyönyörű trófeák.

 

Ezekről a trófeákról írta a 444.hu ügyeletes idiótája, Herczeg Márk a fenti mondatot. Mást nem is csinált a témával, a megnyitott cikkben már csak az MTI beszámolóját olvashatjuk. Herczeg is, ahogy az ellenzéki médiavilág általában, arra játszik, hogy az üzenetet elég a nyitólapon megjelenő címben és az azt kísérő mondatban elmondani, a többivel már csak kevesen foglalkoznak. Azon kevesek pedig, akik a cikket is elolvassák, a címből és a leadből megtudják, hogy milyen szemmel kell olvasniuk a tartalmat.

Fura dolog az Márknak, hogy

  • a vadászatról szóló megállapodást, amit
  • egy vadászati múzeumban írnak alá,
  • vadászoknak szánt információs anyag témájában,

azt nemzetközi hírű trófeákkal díszített teremben teszik a

  • vadászattal foglalkozó szervezetek vezetői.

Érthetetlen, hogy mit keresnek ott a trófeák! Mármint Márknak és a 444-nek.

Ugye mások értik?

Az persze rendben van, ha valakit nem érdekel a vadászat, nem szereti a témát, vagy egyenesen idegenkedik a trófeáktól. A kérdés csak az, hogy miért nem tarja tiszteletben azokat, akiknek ez fontos?

Én nem tudom, hogy Márk mit tett és tesz a természetért, de azt igen, hogy azok az emberek, akik szeretik a vadászatot, tisztelik a vadat, értik, hogy mit szimbolizálnak a trófeák, rengeteget tesznek a természet védelmében. Vadászgenerációk hosszú sorának volt az élete célja, hogy Magyarországon megőrizzék

  • a természetes élőhelyeket,
  • gondozzák a vadállományt és a környezetét.

Nekik köszönhető, hogy a mezőgazdaság, az ipar, a települések és az úthálózat terjeszkedése ellenére még vannak természetes élőhelyek, ahol fajokban gazdag és egészséges vadállomány él.

A munkájukat olyan körülmények között végezték, amelynek Márk a gondolatától is lebetegedne. Hóban, fagyban, árvíz idején, éjjel és nappal teljesítették a szolgálatukat. Ezek az emberek szeretik valójában az állatokat, nem a Márkok, akik pusztán a közeledő választás miatt csapnak oda egy ilyen baromságot a vadászatról szóló hír mellé.