EB 2021: Ezért lesz igenis jó nekünk a telt házas Puskás Stadion

Ha az életben egy esélyünk van, PUSKÁZZUK el?

Nem értem a problémát, mi a baj azzal, ha telt házzal fognak menni a meccsek a nyáron. Az ellenzék úgyis fokozatos nyitást akart mindig, ráadásul ésszel. Mi több: most már soha nem voltak oltásszkeptikusak! Hát tessék, itt jön az ész!

Tudomány: többszörös védelem minden oldalon

  1. Csak igazoltan beoltott állapotban mehetünk be. 
  2. Az oltáson átesettek eleve már csak sokkal kisebb eséllyel kaphatják el a vírust.
  3. Az oltáson átesettek már nem, vagy csak elhanyagolható mértékben tudnak fertőzni.
  4. Maszk mindenkin: a potenciális átadók-fogadók kétszeresen védik egymást és magukat. Feltéve, hogy mondjuk optimális esetben a legmagasabb védelmet nyújtó FFP III-as típusú álarcot teszik kötelezővé a belépéshez (legalább 98%-os védelem), akkor a fertőzésveszély már csak 0,04% még abban az extrém esetben is, ha egyikőjük sincs beoltva (ÉS mindkettő beteg lenne).
  5. Ja, igen: a tavalyi freeSZFE-tüntetéseken se volt probléma a távolságtartás hiánya, akkor most miért lenne az? Pedig a progresszív ellenzéknél senki nem tiszteli jobban a nagybetűs Tudományt! Ráadásul míg a freeSZFE-sek szabadon tömörülhettek, a meccsen a székek kiosztása szabályos, rendezett.
  6. A fentiekhez még fontos megjegyeznünk, hogy ne legyen még átmeneti kivétel se a nézőtéren a maszkviselés alól: cigi, zabálás, szotyizás, piálás, kutyasétáltatás, telefon, akármi.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Történelmi lehetőség:

Lássuk be, ez életünkben talán egy soha vissza nem térő alkalom – így legalább az esélyét meg kell teremteni, hogy az EB-re csodálatos teljesítménnyel újra kijutó magyar válogatott minél több néző előtt, minél jobb hangulatban fogadhassa a világ élvonalát hazai pályán, és láthassuk őket egymás ellen is (francia, ill. portugál válogatottak).

Személyes tippem, hogy a maximális 60-64 ezres férőhelyből engedni fog a kormány a végén – természetesen annak függvényében, hogy a mostani fokozatos nyitásokkal és az oltási tervvel párhuzamosan hogyan alakul majd a járványgörbe.

Emlékezzünk: az ellenzék által a megszállott Orbán mániájaként emlegetett futball sem áll minden fölött: tavaly is a Fradi BL-meccsei és a válogatott sikeres pótselejtezői bánták a járványhelyzetet, és még az utolsó pillanatban is sajnos, de érthető módon a zárt kapuk mellett döntöttek. Egészen biztos, hogy idén nyáron is is felelős döntést fognak hozni: figyeljük szorgalmasan az Egyesült Királyságot az újranyitás után, hátha Ausztria mellett új laborunk lehet.

De ha ezt az esélyt már most most kidobjuk, akkor később nem lesz honnan alkudni.

Természetesen értjük a motivációját azoknak, akiknek életük nagy sikere a budapesti olimpiai pályázat megtorpedózása volt – miért is gondolkodnának másképp a hazai rendezésű EB-meccsek kapcsán?

kapcsolódó

Én annak szurkolok most, hogy ezúttal miénk legyen a végén az a bizonyos „na, ugye”.