Duty free Balatont a világ proletárjainak

A hazai baloldal kollektív tudattalanjában mély nyomot hagyott a Margitsziget átadása a népnek anno, a proletárdiktatúra idején. Azóta minden kerítésen ingyen akarnak beengedni mindenkit. Már a sokadik szezon, amikor a Balaton körül téblábolnak, és nem találnak helyet a kockás plédnek meg a hűtőládának, sőt már fagyira sincsen egyetlen ruppójuk sem. A Balaton amúgy is a NER-é, minden pénztárban Mészáros Lőrinc ül, minden büfében ő süti lángost, esetleg Várkonyi Andrea.

A hét elején a jobbikos Potocskáné sírt a fagyi árán, ahelyett, hogy elugrott volna a siófoki tescóba egy családi kiszerelésű jégkrémért. 1200-ért három napig ehetnék a családdal, a mocskos rablókapitalista fagylaltos meg majd tanulna ebből a tudatos fogyasztói magatartásból. 

Most éppen az a téma, - az MSZP kiemelt ügyek osztálya viszi - hogy a füredi strandon 1700 ft a belépő. (Miközben az ősök által felszabadított Margitszigeten, a Palatinuson 3200 forint, tegyük gyorsan hozzá.) Milyen érdekes, nekik nem elég jó a kenesei, a fűzfői, vagy a szabadi strand, ahol 800-1000 Ft a napijegy, pedig ugyanarra a vízre helyezhetik a rózsaszín flamingót. Nem, nem, ők a legszebb balatoni város, legszebb strandját szeretnék ingyen használni, és a sétálóutcában szeretnének olcsón fagyizni. 

Ismerjük az affinitásukat a minőség iránt, történelmileg, nem okoz nekik problémát elkobzott villába beköltözni, okosba privatizálni, miközben éhségmenetet játszanak, parizerrel bohóckodnak.

A másik, zsigerig hatoló alapismeretünk, hogy közgazdaságtanuk erősen pszichiátriai hátterűek, mindig keresik az osztogatás jó érzését, mert ez jó emberré teszik őket. Rendszeresen felbukkan a hatósági ár iránti késztetésük: a kormány árazza be a fagyit, a cseresznyét, a zöldspárgát, hogy a DK-s nyugdíjasok ne panaszkodjanak Gyurcsánynénak. Akit annyira érdekel a háztartás, hogy az egészet rábízta öregecskedő urára, bevásárlástól, főzéstől, whiskeystől.  

Itt az ideje, tehát, hogy a Balatont kivegyék a NER kezéből, és az Unió különleges övezetté nyilvánítsa, egyfajta duty free shopként üzemelne, minden olcsó lesz, vagy leginkább ingyen. Nem lesz belépő, a büfék ‘72-es árakon adják a sört és a lángost. A part mindenkié lesz, a strandokon hajléktalanok fognak rehabilitálódni, kötelező lesz beengedni a kutyákat és egyéb terápiás állatokat, mert az úgy igazságos. Lesznek LMBTQ strandok, mind a 128 társadalmi nemnek. Mert a Balaton most az 1 százaléké, a többiek nem is tudnak róla.

  • Mert 2021-ben, megint, még mindig ezzel a nyomorkampánnyal jönnek.
  • Miközben péntek 12.00 órától szombat 10.00 óráig az M7-es egyetlen hömpölygő karavánná válik, és lecuccol a fél ország.
  • Miközben a Balaton fullon van, a luxusstrandok is, a közel harminc szabadstrand is, az önkormányzatok és vállalkozók által üzemeltetett strandok is.
  • Miközben tele vannak a szállások, a parttól 20 km körben is.
  • Miközben az Erzsébet-táborokban nehéz sorsú gyerekek százezrei nyaraltak az elmúlt években. 
  • Miközben a fürdőzők már nem is tudják, mi az a hűtőláda, pedig a szüleik még azzal jártak a partra. Ma már nem hoznak otthonról semmit, csak a bukszát, meg a SUP-ot.
  • MIközben az éttermekbe esténként csak foglalással lehet bejutni, spontán vacsorázás évek óta felejtős. Az éjszakai szórakozóhelyek tömve vannak, ár nem érdekes.

Miközben a magyarok élik az életüket, a baloldal építget egy képet egy nyomorgó, elszegényedett országról. Merthogy ez is beégett a kollektív tudatalattijukba, ebben szocializálódtak, minden kormányzásuknak ez lett az eredménye, mi másra tudnának hát gondolni.