Durva cenzúrát működtettek Farkasházyék a Heti Hetesben, kötelező volt támadni az Orbán-kormányt

"Az ózdi rapper ugyan következetesen visszautasította, hogy véleményének elhallgatását cenzúrának lehet nevezni, ugyanakkor azt is kiemelte: abban a kultúrában sem igény, sem fogadókészség nem volt a Fidesz-kormány pocskondiázásától akár csak kis mértékben is eltérő véleményre." A hírhedt botrányhős a Partizánban járt, ahol egészséges önkritikával számolt be arról, hogyan próbálták meg a műsorigazgatók kihasználni őt.

Rég foglalkoztunk már a Partizán nevű médiajelenséggel.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Pedig érdemes.

Gulyás Marxi egyre terebélyesebb csapata népszerűségének növekedésével párhuzamosan, korábbi kereteit kinőve új helyszínre költözött.

Természetesen ezt is hamisítatlan baloldali tempóval. A hagyományos és közösségi média segítségével kürtölték világgá még késő tavasszal: ha nem költözhetünk nagyobb stúdióba, végünk! Emberek, segítsetek!

Nyár végi cikkünkben foglalkoztunk a Partizán csodaszámba menő gazdálkodásával: elképesztően kevés pénzből figyelemre méltó, profi körülmények között készült tartalmat készítenek. A körítés is arról árulkodik, hogy pénz, paripa, fegyver nem hiányzik a baloldali riporter eszköztárából.

Biztos nincs mögötte amerikai tanácsadó, csak ráérzett a korszellemre: a hagyományos, kétfoteles beszélgetős műsor kereteit lecserélte egy hatalmas sárga „U” kanapéra. Bekerült a kínálatba egy zenekar, valamint egyre több, tengerentúli show-elem színesíti az amúgy is szórakoztató és igényes műsorokat. Marcinak ez úgy áll, mint tehénen a gatya, szerintünk nem volna szükség rá, hogy ilyen módon tegye ingergazdagabbá a beszélgetéseket, de valószínűleg majd belerázódik.

Egy biztos: az attitűd és a stílus mit sem változott, és erről remekül árulkodik a legutóbbi interjúalanyával folytatott beszélgetés. Majoros „Majka” Péter látogatott el hozzá, amiből egy szokás szerint színvonalas, fordulatos beszélgetés kerekedett.

YouTube Partizán

Majkát a magyar lakosság többsége számára valószínűleg nem kell bemutatni: ha nem is ő találta fel a „trash” szórakoztatóipart, azért simán elhinnénk neki, ha ezt állítaná magáról.

Az egykori Való Világ-szereplő igazi „self-made man”, aki az ózdi utcagyerek stílusát felvállalva, önazonosan tudott milliók számára szórakoztató maradni évtizedes távlatban is. Majka az az ember, aki ha koronavírussal befekszik a kórházba, és arról posztol, hogy jó lenne felvenni az oltást, emberek ezrei fogadják meg a tanácsát. Zenész, televíziós műsorvezető és általános közéleti megmondóember. Természetes arányérzékkel tartja magát távol a nem neki való szerepektől és feladatoktól.

Nincs gazdája, aki miatt politikai szerepet kellene vállalnia, kapott már pofont jobbról és balról is.

Egészséges önkritikával beszélt arról, hogy próbálták meg műsorigazgatók, Fajkasházy Teddy-féle senkiházi éttermiségiek kihasználni, hülyíteni, de őt mindez nem kifejezetten zavarta.

YouTube Partizán
Nyilvánvalóvá teszi: azért, mert összepajtiztak a külügyminiszterrel, még nem vált fideszessé, viszont vélelmezett befolyását az első adandó alkalommal megpróbálta a nehéz helyzetbe került szórakoztatóipar megsegítésének érdekében érvényesíteni.

A két nagy tévécsatorna közötti ingázásból karriert és egzisztenciát építő Majka őszintén beszélt a szerencsejátékokhoz,  a társadalmi szerepvállaláshoz és a szakmájához fűződő viszonyáról.

A műsor egy szokatlan színjátékkal kezdődött, a Partizán stúdiójába ideiglenesen egy rulettasztal és egy profi krupié költözött. Marci itt is belekóstolhatott a dekadens felső középosztály luxuséletmódjába (ha eltekintünk a neomarxista fiatalember közel százezer forintos sportcipőjétől), miközben arról beszélgettek, mennyire tekinthető botrányosnak a zenész-műsorvezető vendég játékszenvedélye.

YouTube Partizán
Gulyás a beszélgetés alatt sem hagyta abba a provokálást, de ez egyáltalán nem ment a beszélgetés minőségének kárára, sőt!

Különösen érdekes, mikor Majka átmeneti Heti Hetes szerepléséről érdeklődött, mennyire nem próbálta védeni azt a leereszkedő, suttyó stílust, amivel elvbarátai kezelték. Majka ugyan következetesen visszautasította, hogy véleményének elhallgatását cenzúrának lehet nevezni, ugyanakkor azt is kiemelte: abban a kultúrában sem igény, sem fogadókészség nem volt a Fidesz-kormány pocskondiázásától akár csak kis mértékben is eltérő véleményre.

Majoros ezt elegánsan műsorszerkesztési elvnek tekintette, ezzel pedig lényegében lovagiasan kimentette egykori beszélgetőtársait, akik szerinte nem voltak vele olyan leereszkedőek, mint ahogy ez az adásból tűnhetett.

A műsorvezető – ahogy Sebestyén Balázs esetében is történt – rendkívüli elszántsággal próbált a tömegszórakoztató ipar termékeibe értékközvetítő funkciót látni, de ahogy a rádiós sztár a korábbi adásban, most Majka is tisztázta: az emberek nem kívánnak világmegváltást a képernyőre és a rádióba, egyszerűen ki akarnak kapcsolódni. Marcinak azonban nem kell aggódnia: az általa igényelt népművelő, minőségi termék már elkészült, hiszen ő maga csinálja.

Sajnálatos, hogy balos tónussal teszi ezt, de mindenképpen hiánypótló tartalomforrássá váltak a magyar médiapiacon. Kétségtelenül megérdemelten növekszik a népszerűsége, pártállástól függetlenül mindenkinek ajánljuk a Partizánt.

(igazán megvehetné Lőrinc úr)