Dr. Miniszterelnök Úr megint meghátrálásra kényszerítette Merkel Muttit

Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő megálljt parancsoltak a zsarolásnak.

Mondjuk ki: Orbán Viktor megint feltörölte a padlót a hazai és az európai balliberálisokkal.

Hiába dörzsölte a tenyerét megint, a Momentum—DK—Jobbik és a HVG—444—Telex-tengely, hogy "na most aztán biztos jól megkapja az Orbán" , "na most aztán tényleg sarokba szorítják az Orbánt", most sem jött össze.

Mai hír, hogy úgy tűnik, bizony Merkel Muttinak komoly engedményeket kellett tennie a hírhedt „jogállamisági mechanizmusnak" nevezett ideológiai zsarolás ügyében, és — bár nagyon fájhatott nekik — de még a 24.hu is meg kellett írja, hogy megint Orbán nyert.

 

A kiszivárgott részletek szerint befagyaszthatják a jogállamisági eljárást, és ez úgy is maradhat, amíg az Európai Bíróság döntést nem hoz az ügyben - ami viszont csak 2022-re várható. De más garanciákat is kikötöttek: például családjogi és migrációs témákban egyáltalán nem lehetne alkalmazni a mechanizmust.

Szóval, hiába is próbálja meg a hazaárulást mára már profi szintre fejlesztő Donáth Anna és Cseh Katka győzelemnek beállítani a magyar és lengyel vétó visszavonását, mert a valóság az, hogy itt ma megint Dr. Miniszterelnök Úr áll nyerésre.

Ti pedig vesztésre. Nézzétek a táblára, lányok!

Ezzel kárba is veszett az elmúlt hónapokban végzett gondos kis áskálódásotok, meg a francia, holland és német barátoknak történő rendszeres panaszkodásotok, mivel a várva várt külföldi csapatok élén még mindig nem tudtok hatalomra jutni Magyarországon.

És persze el ne feledkezzünk a fővárosi Városházán székelő semmirekellő főpolgármesterről sem, aki hetek óta jajgatja tele a sajtót az európai uniós pénzeket siratva.

Nyugi, Geri! Van egy jó miniszterelnökünk, aki most is megoldotta. Visszamehetsz pasziánszozni.

A holnapi napról pedig előjáróban: