Doktor Miniszterelnök Úr közölte Manfred Weberrel, hogy nem kívánunk mosolyogva aláfeküdni a legújabb germán birodalmi törekvéseknek

Pedig olyan sokszor jártunk már jól velük!

Úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök nem kíván asszisztálni a Negyedik Birodalom nagyszerű terveihez, akármit is számolnak ki a németek. 

Hetek óta zajlik az Európai Unió következő hétéves költségvetésének - MFF - illetve az azt kiegészítő, a koronavírus-járványból történő gazdasági kilábalást segítő helyreállítási alap (RRF)  elfogadásának vitája az EU-n belül.

A vita Magyarország és Lengyelország vétójához vezetett november közepén.

A két ország vétójának oka pedig az volt, hogy a nyár eleji megállapodáshoz képest a soros német elnökség újra visszacsempészte a hazánk és Lengyelország ideológiai zsarolására alkalmas ún. „ jogállamisági" mechanizmust a feltételek közé.

Kedvesnek nem nevezhető régi ismerősünk, Manfred Weber azt nyilatkozta tegnap, hogy nem Magyarország és Lengyelország ellen szeretnék bevenni a jogállamisági mechanizmust a feltételek közé.

Forrás: AFP

A magyar miniszterelnök reagált a weberi hazugságra, és nem kevés példát hozott arra, hogy a bizonyítékok épp az ellenkező irányba mutatnak. 

A miniszterelnök felsorolta az Európai Bizottság biztosainak közelmúltbeli nyilatkozatait, amelyek alátámasztják igazát:

  • Jourová: Orbán beteg demokráciát épít.
  • Reynders: Néhány tagállamban jogállamisági válság van. Különösen Magyarországon és Lengyelországban.
  • Timmermans: A szabad sajtó szinte nem létezik Magyarországon.
  • Dalli: Ez a mechanizmus a módja annak, hogy a tagállamokat betereljük a sorba.

Orbán Viktor az Európai Parlament tisztviselői közül is hozott példát:

  • Barley alelnök: Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni.
  • Verhofstadt: Nem kell bizonyítani, hogy Magyarország és Lengyelország működése összhangban áll-e a most felállítandó szisztémával. Ez már bizonyítva van. Most azonnal működésbe kell hozni.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

De Orbán Viktor emlékeztetett a német és a luxemburgi kormány külügyminisztereire is, akik szintén hihetetlen agresszivitással támadták hazánkat:

  • Maas: Most lesz végre egy eszközünk, amely nagyon fájdalmas lesz Magyarország és Lengyelország számára.
  • Asselborn: Semlegesíteni kell ezt a rákos daganatot. Magyarország ugyanolyan diktatúra, mint Belarusz.

A miniszterelnök ekképp zárta nyilatkozatát:

A németek sok mindent kértek már tőlünk, magyaroktól a történelem során, de Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok. 

Erős üzenet. A libernyákok minden bizonnyal „Európa-ellenesnek"  fogják nevezni a miniszterelnök nyilatkozatát, aki megint bekapcsolta a gleiwitzi rádióadót. 

Nyilvánvalóan csodálatos lenne, ha Európa újra német egységbe szerveződne! 

Pontosabban európai egységbe, bocsánat! 

Nyitókép forrás: Fortepan