Dobrev és Donáth, illetve a továbbélő kommunista dinasztiák

Kommunista nagypapa rengeteg bűnt követett el, ennek eredményeként magas pozíciókat kapott, jelentős anyagi és kapcsolati tökét halmozott fel. Ebből jutott a gyerekeinek és az unokáinak is. Ezek a jól kistatírungozott családok örökölt hellyel rendelkeznek az országos elitben, pedig semmi kiválóságot nem tudnak felmutatni. Mindössze egy kommunista őst.

Nemrég azzal a kérdéssel zártam az egy cikkemet, hogy:

Mikor szabadulunk meg végre a kommunistáktól?

A mondathoz csatolt link Békés Márton cikkére mutatott (ahogy most is, mert érdemes elolvasni), amely a Látószög blogon jelent meg a napokban Negyedíziglen címen.

Vegyes érzések ragadnak magukkal az ilyen cikkek olvasása közben. Egyrészről lebilincselően izgalmasnak tartom a történetet, amit elmesél a tovább élő kommunizmusról, másrészről érzem, hogy nem tesz jót a kedélyállapotomnak, ha újra és újra szembesülök azzal, hogy sem az egykori rabtartóinktól, sem a dinasztiaszerű hálózataiktól nem tudunk egykönnyen megszabadulni.

Szolzsenyicin, az orosz Nobel-díjas írón kiválóan jellemezte a kommunista embertípust, ő előre látta, hogy ettől a ragálytól nehezen fog megszabadulni az emberiség. Akit érdekel a téma, az mindenképpen olvassa el Békés Márton cikkét, tanulságos történet.

Történet, a Fekete-Győr családé, jellegzetes mese arról, hogy egyszer megszerezték azt, ami a miénk, és nem akarják elereszteni. Még az unokáikkal is meg kell harcolnunk, mert ez egy ilyen típus, pont ahogy Szolzsenyicin megjósolta.

Azonban a Donáth, Gál, Eörsi, Rényi, Vásárhelyi, Léderer, Apró, Marosán családok története legalább ennyire érdekes, ha vesszük a fáradtságot, hogy utána olvassunk. Végtelenségig lehetne folytatni a sort azokkal a nevekkel, akiket kommunista dinasztiaalapítóként tarthatunk számon.

Ezek nem a jóhiszemű kommunista pártmunkás típusába tartoztak, akik naivan hittek egy ördögi rezsim hazugságaiban. Nem ám. Ezek a az igazi élére vasalt kommunisták voltak, akik tudva és akarva követtek el bűncselekményeket: rablások, harácsolás, gyilkosságok, ezek sosem voltak finnyásak.

És hosszan lehetne sorolni a leszármazottaik nevét, akik annak köszönhetik a jólétüket és a közéletben betöltött kiemelt pozíciójukat, hogy a szüleik, nagyszüleik serények voltak az említett bűncselekmények elkövetésében.

Az új generáció jellemzője, hogy nincs mögöttük semmilyen teljesítmény, sem emberi kiválóság, sem szép erények, sem képességek, mindössze megörökölték a helyüket, a nyakunkon.

Békés cikkének olvasása közben megálltam egy pillanatra annál a résznél, amikor felidézi, hogy Fekete-Győr András Párizsban jött rá, hogy mi a baj Magyarországgal.

Eltűnődtem azon, hogy milyen vastag bőr kell az arcon ahhoz, hogy ezt nyilvánosan bevallja egy Fekete-Győr-szerű alak. Ezekben tényleg nincs egy szemernyi szemérmesség sem.

Forrás: YouTube/Partizán

Egyrészről az jutott eszembe erről a párizsi sztoriról, hogy valamiért nekem Bordeauxban nem az jutott eszembe, hogy baj van Magyarországgal, hanem az, hogy milyen szerencsés ország az, ahol nem volt kommunizmus. Majd ezt követte az a gondolat foglalkoztatott, hogy a francia emberek majdnem olyan szépek, mint a magyarok, különösen, ami a nőket illeti.

A Garrone partján állva azonban már biztos voltam benne, hogy a Tatros nem sokkal marad el ettől a francia folyótól, de a Duna Budapestnél a valami, vagy a Tisza, bármely részén az országunknak.

Ez a szegényes fantáziájú figura pedig Párizsban lófrálva is a hazájában keresi a hibát. Miféle jellem az ilyen?

Pedig, ha lett volna benne becsület, akkor inkább hálával vegyes szégyen fogta volna el. Eszébe kellett volna jusson, hogy ő eddig egyetlen napot sem dolgozott, mégis Párizsban grasszálhat.

Mindez azért lehet így, mert a mértéket nem ismerően mohó kommunista nagypapa elvette azt, ami a miénk. Eszébe kellett volna jusson, hogy nagyon sok magyar fiatalnak azért nem jut, mert a Bandi ősei elvették az emberektől.

De nem jut eszébe, inkább pofátlanul a nyugathoz méricskélni és megítélni az országunkat! Ha jobban belegondolunk, ilyen alakból több tucat van a közélet baloldali féltekén.

Donáth Anna, mikor több Európát követel, akkor miért nem jut soha eszébe, hogy az ő ősei voltak azok, akik elintézték ezt az országot. Amikor úgy érzi, hogy nem elégedett a hazai közállapotokkal, akkor az lenne a tisztességes, ha emlékeztetné magát arra, hogy a kedves nagypapa és a drága apuka borzasztóan sokat tettek azért, hogy egy valódi kommunista koszfészekké változtassák az országot, és sose találjunk vissza Európába.

Forrás: MTI/Kovács Attila

A tatárjárás óta nem voltak olyan kártékony ellenségeink, mint a kommunisták, mint példának okáért a Donáth-nagypapa.

Jellemző erre a típusra, hogy a nagyszülei generációja minden erejével keletre tolta Magyarországot, minden eszközt felhasználtak, hogy lelkileg megnyomorítsák a magyar nemzetet, vagyonokat mentettek át maguknak a miénkből,

majd mikor befejeződött a 45 évig tartó rémálom, akkor a lágerőrök unokái előmásztak, és egy nyugati ösztöndíj kellemes elköltése után lesajnáló pillantásokat vetnek az nagy nehezen magára találó országra:

ez milyen Balkán.

Nem, kedves kommunista elődökre visszatekintő liberális polgártársam! Ez nem Balkán, Magyarország minden ízében nyugat, a nyugati keresztény kultúrkörhöz tartozó remek nemzet. Egyszer majdnem a lelki értelemben vett "Balkánná" vált. Annak az időszaknak azt hittük 1990-ban vége szakadt. Tévedtünk, az unokák is részt kérnek maguknak a hatalomból.

Ezeknek bérelt helyük van az ország politikai, gazdasági, és kulturális elitjében. Ránk kapaszkodtak, mint a bogáncs. És pontosan olyan élénk érzelmekkel viseltetnek a magyarság iránt, mint egy nadrágszárba ragadt bogáncs.