Dobrev, a Nyugodt Erő fenyegetőzik: nem éri be a börtönnel és a feles alkotmányozással, még egy pofátlan ígérete is van

Az utóbbi két hétben Gyurcsány Ferenc felesége a nyugodt Magyar Anyuska szerepében tetszeleg, holott alig pár hete még tisztogatással és elszámoltatással fenyegetett. "Ha valaki azt hiszi, a választások után megkezdődik a békés párbeszéd, az téved" - többek között ilyeneket mondott. Persze, a legviccesebb (legpofátlanabb) ígérete alapján neki is lenne bőven félnivalója.

Dobrev Klára leszögezte: a főpolgármester bejelentése nem változtat a kampánystratégiáján, továbbra is azt fogja csinálni amit eddig. Járja az országot és a választópolgárokkal beszélget.

Annyira jó fej ez a Klára asszony... Amíg az agresszív ciszheteró férfiak egymással civakodnak, alázattal szeli a kilométereket, és társalog az Emberekkel, meghallgatja bújukat-bajukat! Nem acsarkodik, ő tulajdonképpen az összefogás és a béke nagykövete itthon: a mi ungarische Muttink.

Egyedül akkor emeli meg kicsit a hangját toldiként, amikor már sok, ami sok:

Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott. Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon. /Reagálva MZP hazaárulózós, "már fáradt voltam"-nyilatkozatára, amiért később bocsánatot is kért./

Ezt azért tényleg nem hagyhatta szó nélkül, érthető. Na, szóval határozott, kemény, ugyanakkor csakis a megegyezésre törekszik.

Az elmúlt két hétben.

Mindeközben, illetve nemrég pedig:

leszámolással fenyegetőzött (augusztus végén, ami nem is volt olyan rég).  Például a párt kampánynyitó kongresszusán kijelentette, hogy felszámolják az Orbán-rendszert, amit csak úgy tudnak elérni, ha az államigazgatásban és a közigazgatásban is tisztogatásba kezdenek.

...téved az, aki azt hiszi, a választások után megkezdődik a békés párbeszéd (...) Orbán Viktorék nem fognak konstruktív ellenzékként működni. A NER-rendszerét le kell rombolni.

Persze, utólag nézve a beszéd már a DK-nak is sok volt, úgyhogy egy erősen kiherélt verziót tartottak csak meg a végső, megvágott videóból... 

Aztán Gyurcsány Ferenc neje vágyakozott másra is a sima tisztogatáson kívül: természetesen - ahogyan azt a magukat európai baloldalinak nevező posztkommunistáknál többször tapasztalhattuk - valójában ismét csak mások javaira fáj a foga.

Vagyonelkobzásról is ábrándozott. 

Dobrev Klára elszámoltatja a fideszes bűnözőket és visszaveszi a lopott vagyonokat! (...) Ahol a kiváltságos kevesek szabadon megtarthatják a sokaktól ellopott közpénzmilliárdokat, ott nincs igazság. És ha nem lesz igazság, nem lesz béke sem. A szívügyem, hogy mindenek előtt igazságot tegyünk és a fideszes bűnözőket elszámoltassuk!  
Dobrev szerint aki lopott, annak börtönbe kell kerülnie, és a lopott vagyont el kell kobozni. (...) Nemcsak igazságtételről beszélünk, hanem arról, hogyan lehet a rengeteg pénzt visszaszerezni. Például béremelésre. Idén tavasszal 2000 milliárdot dobtak ki az ablakon, ezt ellopták. A korrupciót kell megölni, és ehhez a kétharmados törvényeket meg kell semmisíteni.

Őőőő, oké. "Akik bűnösek, szenvedjenek!" Tudom, hogy úriemberként ne azt nézzük, ki mondja, hanem, azt nézzük, mit mond. Mivel nem vagyok úriember, azért

mégis emlékeztetném őt, hogy bár szívesen tenne minden fideszest földönfutóvá, azért mégiscsak ők élnek a mai napig a Rákosi-korszak alatt a Sebestyén családtól konfiskált villában... 

Persze, nem csak földönfutóvá tétel, elkobzás, államosítás, "igazságtétel", padlássöprés várható, hanem alkotmányellenes puccs is: 

ahogy azt jól tudjuk, az Alaptörvénnyel szemben már feles többséggel alkotmányoznának. Miért, milyen alapon? Mert csak, mert akkor az úgy lesz - majd máshogy szereznek érvényt szándékuknak.

És hogyan? Emlékszünk még 2006-ra, amikor Ferenc még béremelést is ígért az ámokfutó rendőröknek? Na, talán pont úgy.

Én MÉRHETETLENÜL büszke voltam arra a beszédre (...) több egyenruhás sérült meg, mint civil. (...) Mélységesen értettem, átéltem és éreztem, amit a Feri ezzel a beszéddel el akart mondani.

Amúgy tök jó, hogy már mindent felosztottak egymás között (oh... várjunk csak: MZ/x, jelentkezz?), miközben a vérszomjas és nagy szólamok között csupán azt felejtették el, hogy mi legyen az aktív szavazók legalább felét kitevő Fidesz-szimpatizánsokkal. Nélkülük garantált a harmonikus munka és kormányzás!

Na, itt tartunk. Közte meg Márki-Zay Péter között lehet választani. Hát, talán maradunk mégis Orbán Viktornál egyelőre, ha nem túl nagy gond.