Dékásabb lett Gyurcsánynál: Jakab Péter román módszerekkel számolna le a neki nem szimpatikus magyarokkal

A Jobbik elnöke egyértelművé tette, meghonosítaná itthon az erdélyi magyarokat sanyargató, a román titkosszolgálat eszközeként működő DNA-t.

A vasárnapi miniszterelnök-jelölti vitán Jakab Pétertől több olyan kijelentés is elhangzott, ami hűen tükrözi a Jobbik ideológiai fordulatát.

Az egykori szélsőjobboldali politikusból mára egy nettó magyargyűlölő lett, és ez egy cseppet sem túlzás.

A vita során különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül tagadta meg 2006-ot, ribilliónak és rendbontásnak minősítve azt, hogy a magyarok  utcára vonultak a Gyurcsány-kormány ellen. Jakab és a Jobbik DK-hoz való ideológiai közeledése ezzel beteljesedett.

Elhangzott azonban olyasmi is a vitának álcázott ígéretdömpingben, ami Jakabot dékásabbá tette Dobrev Kláránál is: azt ígérte, hogy az erdélyi magyarokat sanyargató, a román titkosszolgálat eszközeként működő DNA-t, azaz a román antikorrupciós ügynökség működési gyakorlatát Magyarországon is meg fogják honosítani, ha kormányra kerülnek.

A magyar jobboldalnak így fel kell készülnie Jakab Péter antikorrupciós harcára. Lássuk mire számíthatunk.

Példának okáért a DNA hamis vádak alapján évekig tartó eljárás alá vetette Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokos alpolgármestert. A két politikust 17 hónapon át napi 24 órán át megfigyelés alatt tartották.

A vádak között olyan „bűncselekmények” szerepeltek - és ez volt a legkomolyabb ügy - miszerint a polgármesteri hivatal a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a hőszigetelésére és felújítására.

Végül mindkét magyar politikusnak sikerült tisztáznia magát, azonban a vizsgálat ideje alatt, több, mint egy éven át nem dolgozhattak, a csíkszeredai önkormányzat megbénult ez eljárás idejére.

A DNA "nyomozására", a zaklatásra azért volt szükség, hogy gyengítsék a székely közösséget, és megtörjék a magyar elöljárókat. 

Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét szintén hónapokig eltiltották a hivatalától. Egy évig nem hagyhatta el az országot, másfél évig hatósági felügyelet alatt állt, ami azt jelentette, hogy rendszeresen meg kellett jelennie a rendőrségen - miközben a vagyonát zárolták.

A DNA rendszeresen megfigyelte a lakását, az autóját, az irodáját. Aztán egy nap arról értesítették, hogy tévedés történt, és bűncselekmény hiányában megszüntették ellene az eljárást.

A polgármestert több, mint egy évig kínozták, azt lebegtetve, hogy ha akarják, akkor börtönbe dugják. Közben a polgármesteri hivatal alkalmazottai félve végezték a munkájukat, a megyében élő vállalkozók nem mertek részt venni közbeszerzéseken, mert attól féltek, hogy meghurcolják őket.

Markó Attila az egyik kormányzati bizottság volt RMDSZ-es delegáltja v, a testület a kommunizmus alatt elkobzott javak visszaszolgáltatásában és a kárpótlás ügyében döntött. A románok azonban nem nézték jó szemmel, hogy a magyar ingatlanok a magyarokhoz kerülnek. Akkor lépett közbe a DNA, Jakab kedvenc románjai és letartóztatták Markó Attilát és még néhány tagot a bizottságból.

Markó Attilát 2012. június 28 -án alapfokon 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amiért hatáskörében hozzájárult a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatásához. Az ítéletet 2014. november 26-án jogerősen 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre enyhítették.

Markó ellen egy sor másik ügyben is zajlott vizsgálat, mind hasonló témában. Az erdélyi magyar politikus 2015-ben úgy döntött, hogy Magyarországon kér menedéket, mert nem bízik a román igazságszolgáltatásban.

Itt meg kell jegyezni, hogy Markó Attila, székely politikus szerint a DNA és a román bíróság megbízhatatlan és korrupt, Jakab valamiért mégis azt szeretné, ha a módszereik gyökeret vernének Magyarországon is. Ez már teljesen a DK-féle hozzáállást jelenti.

Eddig azonban csupa politikusról volt szó, lássunk egy másik típusú, jellegzetes DNA-ügyet.

Az állam visszaadta a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum egykori épületét a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyének. Az épületben a magyar egyház létre kívánta hozni a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumot. A terveket a helyi tanács is jóváhagyta, majd döntöttek az iskola létrehozásáról.

Az akkori prefektus azonban megtámadta a katolikus gimnázium alapításáról szóló tanfelügyelőségi határozatot, a DNA pedig nyomozni kezdett az ügyben. Az ügymenet innentől kezdve tipikusan román lett: eljárást indítottak a főtanfelügyelő és Tamási Zsolt igazgató ellen is.

Az ügyészség indoklása végül annyira kuszára sikerült, hogy a bíróság visszautasította azt. A DNA ugyanis azt rótta fel dr. Tamási Zsoltnak, hogy bár érvényes főtanfelügyelői határozat volt a kezében, tudnia kellett volna, hogy törvénytelen módon hozza létre a katolikus iskolát.

Tamási Zsolt több mint egy éven keresztül hatósági felügyeletet alatt állt, az ország területét nem hagyhatta el, igazgatói tevékenységét és hivatását nem gyakorolhatta, az iskolába nem léphetett be. Ahhoz is törvényszéki határozat kellett, hogy rövid időre családjával elmehessen nyaralni, illetve ahhoz is, hogy doktori kutatásaihoz külföldi könyvtárakat felkereshessen.

És ezek az ügyek csak kiragadott példák, jellegzetes példái a DNA „antikorrupciós” munkájának. Így működik Jakab mintaadó szervezete, korrupció, politikai leszámolások, tönkretett önkormányzatok, bezárt felekezeti iskolák.

Ez Jakab Péter és a Jobbik ajánlata Magyarország számára. A leírtakkal csak segítettünk értelmezni a pártelnök szemérmes szavait. Bármit is mondott, erre gondolt.