COVID: Minek tisztifőorvos, amikor a családunk és Falus Ferenc úgyis jobban értenek hozzá?

Összeomlott az oltási terv, ami nincs is

  • Orbán mit művelt? Szlovákia sokkal jobban teljesít!
  • Orbán félrekezelte a járványt, mert nyáron ráeresztette a tömegeket a Balatonra meg a Fradi-meccsekre!
  • Orbán mit hazudik, hogy újraindítja a gazdaságot, így hogy fogunk dolgozni, mi hasznos DJ-k (bocs, Jeszi)? Újra kell nyitni (de ésszel, és az pont nálunk, a Monumentumnál rengeteg van!), a lezárások megölik a gazdaságot, tüntessünk!
  • Összeomlott az oltási terv, ami nincs is.
  • Nincs vakcina, illetve túl sok vakcina van, és azért ilyen magas az esetszám, mert az Orbán behozatta a kínai és az orosz oltásokat, és AZ MAGA A VÍRUS, úgy vigyázzatok - mindenki hordozó lesz!

Utóbbi talán az eddigi világbajnok a közösségi bölcsességek közül, friss szerzemény - de tényleg komolyan gondolják. Nincs nekem ezzel alapvetően bajom amúgy, hatalmas laposföld-tudó vagyok (nem hívő!): tudjuk, hogy Ausztrália bár létezik, de nem lent van, hanem kívül - és az összeesküvés-elméletek általában egyben tények is.

kapcsolódó

Na de!

Már több mint egy éve tudjuk és látjuk, hogy a tízmillió szövetségi kapitány, gazdasági szakértő, tőzsdeguru, konyhatündér, párkapcsolat- és életvezetési tanácsadó után már az egészségügyhöz, és azon belül a virológiához is egész profin konyít a nép. Nem csoda, hogy ennyi Nobel-díjat nyertünk Mi!

A kulcsszó: bizalmatlanság. Bizalmatlanság mindennel szemben, ami a kormányzattól jön. És mindenre kell egy árnyékszakértő.

Csak amikor 57 éves, egészségesnek tűnő szomszédok meg rokonok kerülnek lélegeztetőgépre vagy halnak meg, akkor már nem annyira vicces.

A Müller Cecília hülyeséget beszél, én tudom, én negyven évet dolgoztam az egészségügyben (fogászati asszisztensként - a szerk.). A Falus Ferenc is megmondta, hogy, meg az a nő is megmondta az oltásokról, százezer követője van a YouTube-on, ebből írta a PhD-jét, szóval talán ért hozzá.

Semmi új nincs ebben. Távoli, tizenéves múltunk tudatalattijából előhorgásszuk az emlékfoszlányokat, jé: hát 2009-ben ugyanezek az emberek a H1N1-oltást már csak azért is beadatták, mert a Fidesz óvatosságra intett a pánikkal szemben (mint kiderült, jogosan). 

Szóval ismét megvan a logikai kapocs: ha a Fidesz és az Orbán bármit is képvisel, abban ő nem bízik. Sőt: inkább akár meghal: legyen kicsit szar az Orbánnak. És igen, látta a mellékhatásokról a videót a Telexen.

De komolyan: mi mást vártunk?

Amerikában bejött a pánikkeltés, az általános bizalmatlanság és az elszabaduló járvány: tényleg megbuktatták Trumpot. Biztos megérte: Biden hozza a csodafegyvert, a vakcinát (ja bocs, az mégse kell, mert az Orbán is hozza), azóta pedig a tőzsde is száguld - többnyire.

Egy percig se gondoljuk, hogy a hazai ellenzék kíméletesebb lesz a saját népével szemben. Ez maradt nekik, nincs más reményük, és minden szalmaszálba belekapaszkodnak, ami Orbánt gyengítheti. Ha neked van nekem meg kell halnunk, az se baj, majd ők is előadják a kampányban, hogy mennyire hiányzunk az ebédlőasztaltól - ja, és lécci szavazz rám, akkor minden jobb lesz, meg én ésszel fogok újranyitni!

Ilyen eszközökkel kell harcolnunk, ilyen ellenfelekkel szemben.