Budapesti Karácsony Művek: így tizedelik meg a fizikai dolgozókat az ünnepek előtt

Az egyik érintett videón mesélte el a megaláztató kirúgásokat, azt, hogyan tettek utcára több száz munkavállalót az ünnepek előtt. Mindeközben Karácsony Gergely és Kálmán Olga fővárosi pénzből kampányol az ellenzéknek, tanácsadóik pedig milliókat keresnek, és jachtról home office-oznak.

A Metropol pendítette meg néhány napja, hogy épp vérfürdő zajlik az önkormányzat által üzemeltetett gigacégnél. Mint ismeretes, a Főtáv, a Budapesti Temetkezési Intézet, az FKF, a Főkert és a Főkétüsz egyetlen nagy városi közműszolgáltatóba, a BKM Nonprofit Zrt.-be olvadt be.

BKM = Budapesti Közművek, de a népnyelv már  Budapesti Karácsony Művekre keresztelte át.

Persze az átszervezést, a „racionalizálást” könnyen meg lehetne magyarázni észérvekkel, piacgazdasági alapon, csakhogy a 2019-ben megválasztott balliberális vezetés rohamosan éli fel Tarlós örökségét, amit láthatóan hülyeségekre költ. A pénz márpedig levegő, ha az egyszer elfogy, baj van.

kapcsolódó

A racionalizálás pedig úgy fest a közműholdingban, hogy köztisztasági, életvédelmi alapszolgáltatásokat számolnak fel, és százasával teszik utcára az embereket, döntően fizikai dolgozókat: 

  • leszereltek vagy 3000 kukát,
  • a fürdőknél az állomány 9 százalékát építették le,
  • a kéményseprőktől pedig közel 300 dolgozót küldtek el.

Emlékezzünk:

Mostanában azzal fenyegetőznek, hogy a BKV-t is leállítják. Miközben az ingyenes tömegközlekedésre, a miniszterelnök-jelölti kampányra (ez a legpofátlanabb), fizetésemelésekre és a népes tanácsadói gárda versenyképes tiszteletdíjára is bőven jutott forrás.

Érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy a városvezetés kifejezetten ügyel arra, hogy turnusokban bocsássák el a dolgozókat, nehogy elérjék a csoportos létszámleépítés határát, és esetleg többet kelljen fizetniük végkielégítésként az utcára tett embereknek.

Most folytatásként megszólalt az egyikük: a kétgyerekes családapát pont a karácsonyi ünnepek előtt sikerült „racionalizálniuk” Karácsonyéknak.

Bár eddig is tudtunk róla, most egyértelműen kiderült: miközben a fővárosi cégek sorra küldik el a dolgozóikat, a milliós fizetésekkel kitartott tanácsadók nem titkoltan New Yorkból távdolgoznak, jachtjukat a Facebookon „home office”-nak nevezve viccelődnek, csillagászati árú karórákat villogtatnak.

Tüttő Kata tengeri lovaglását meg sem említettük, de hát ez is jár, mint Medgyessy Péternek a kubai szilveszterezés.

kapcsolódó

  • Négy munkakör, két év, havi másfél millió: Karácsony Gergely volt főtanácsadója nagyon jól járt a baloldali hatalomváltással

    Négy munkakör, két év, havi másfél millió: Karácsony Gergely volt főtanácsadója nagyon jól járt a baloldali hatalomváltással

    Hiába van romokban a fővárosi költségvetés, vannak olyanok, akiket ez a legkevésbé sem érint. Gál J. Zoltán Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökeként lett a baloldal befolyásos háttérembere, a legutóbbi önkormányzati választás után "rovott múltja" ellenére át tudta menteni hatalmát a Városházára. Idén októberig havi egymillió forintért osztogatott tanácsokat a főpolgármesternek, úgy, hogy közben sokáig közel félmilliós fizetést kapott az egyik budapesti cég igazgatósági tagjaként. Miután főnöke visszalépett az előválasztás két fordulója között, váratlanul lemondott tisztségéről. Egy darabig úgy nézett ki, ezzel el fog tűnni a süllyesztőben, azonban végül puhára esett. A jelek szerinte a baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

A Fővárosi Önkormányzat magán kezdi a spórolást (Karácsony Gergely).

Magán, tehát a dolgozókon meg a közszolgáltatásokon.

Tanácsadóból pedig harmincat tartottak, évi 260 milliós összegért. Ebből az összegből azóta Gál J. átejtőernyőzött egy másik vezetői pozícióba, illetve Jámbor András és Naszádos Zsófia jelezte, hogy a kampány idejére fizetés nélküli szabadságot vett ki. Most már tényleg el se merem képzelni, hogy milyen tanácsokat adhattak:

Adjuk el olcsón az ingatlanvagyont, majd a Fidesz úgyis visszavásárolja!

Kálmán Olga – ahogy a névtelen nyilatkozó is kiemeli – pedig fővárosi pénzből kapja továbbra is a havi 1 mihályt, és ezzel párhuzamosan szorgosan kampányol tovább a DK-nak. Hiszen nagyon fontosak Budapest ügyei, de az ellenzéki összefogás és Orbán megbuktatása még fontosabb! Az ingatlanvagyon vadprivatizációjából pedig csak lesz még egy kis pénz a „szakértőkre”, a ciklus felén se vagyunk túl.

Íme, így lesz jobb, élhetőbb, zöldebb hely a főváros: