Brüsszel olyan propagandafilmet hozott össze, ami a sztálinista kommunikáció legerősebb pillanatait idézi

A videó minden elemében Európa érdekeivel ellentétes szólamokat hirdet. A mi pénzünkből csináltak egy videót ellenünk. Mármint Európa ellen. Így reklámozva mindazt, ami gyengévé és esendővé teszi a közösségünk országait: ratyikalizmus, migránsok, átgondolatlan zöldítés, a kereszténység száműzése a közéletből.

Látta már a legújabb propagandafilmet, amelyet az Európai Bizottság készített és promóz csilliárdokba kerülő összegekért minden létező felületen? Nem? De, látta. Higgye el, látta. A YouTube-on, a Facebookon, a Twitteren és úgy általában minden csatornán zúdul ránk az izzadságszagú meggyőzés.

Legfeljebb azért nem emlékszik rá pontosan, mert a tudata gyors feledéssel védi magát a károsodástól. Az említett médiatartalom ugyanis súlyosan veszélyes a mentális és pszichés egészségre:

Ilyen tömény propagandát utoljára a sztálinizmus zenitjén láthatott a világ. Sűrítve kapja meg a néző az esedékes progresszióadagját.

Mindent összekapcsoltaka mindennel:

a szereplők többsége migránshátterű, feketék, ázsiaiak, és persze meleg párok is feltűnnek a videóban. Miközben az az üzenet, hogy Európa te vagy!

Te ilyen vagy. Európát, az európaiságot pedig mi sem fejezi ki jobban, mint a melegek és a migránsok. Ez Európa, legfőképpen ez.

 

A zöld energiát és a demokráciát is ügyesen kötik össze, mintha egymás feltételei lennének… Ergo, ha nem vagy zöld, demokrata sem lehetsz.

És ki a zöld? Azt már pontosan körülhatárolták. Például aki támogatja az atomenergiát, az nem zöld. Pont. Magyarázat? Miért lenne szükség magyarázatra, ha egyszer lehetséges liberális kinyilatkoztatások útján is kommunikálni az emberekkel? Az a zöld, az a demokrata, akin rajta szerepel a progresszív pecsét. Irtó szigorú feltételei vannak a klubtagságnak.

Utazhatsz magánrepülővel, de nem ehetsz marhahúst, érted? Nem? Mert egy véglény vagy, aki bedőlt a populista jobboldali maszlagnak!

A videóban amúgy egyetlen szó sincs arról, hogy a zöld fordulat egy jól hangzó szlogen Európában, egyelőre pedig úgy tűnik, hogy csak szóvirágként állja meg a helyét, ugyanis a legzöldebb országok már néhány éve kénytelenek voltak átállni a szénerőművek működtetésre, hogy az energiaigényüket biztosítani tudják.

Nincs szó arról, hogy a „zöldek” lobbiérdekeket képviselnek, és eddig semmit nem tettek annak érdekében, hogy tényleg olcsóbban, tisztábban és gazdaságosabban jussunk energiához Európában.

 

Nincs szó arról, hogy a zöld fordulat elhibázott tervezése miatt azok is megutálták a zöldpolitikát, akik egyébként alkatilag is közel állnak a zöld gondolathoz, a természetvédelemhez, a takarékos gazdálkodáshoz.

A zöldek legnagyobb eredménye eddig, hogy a szakadék szélére juttatták Európát. Az atomellenes lobbi hazavágta Németországot, amely Európa gazdasági motorjaként működik. A háborús energiaválság kiszolgáltatott helyzetben érte Európát.

Európa egy gigantikus krízis előtt áll, a videó – amellett, hogy nettó pazarlás volt elkészíteni – elfedi a valóságot az illúziókba menekülők elől. Pedig nemcsak a zöld fordulat, hanem a multikulturális társadalom is megbukott. Ezt maga Angela Merkel jelentette ki 2010-ben.

Aztán rászólhattak, hogy óvatosabban a valóság adagolásával, majd egy fordulatot követően már azt hirdette, hogy a migrációs válság egy hatalmas lehetőség Európa számára. Az új jelszó pedig a Wir schaffen das!, azaz a Meg tudjuk csinálni! lett.

 

A videó tehát minden elemében Európa érdekeivel ellentétes szólamokat hangoztat. A mi pénzünkből csináltak egy videót ellenünk. Mármint Európa ellen. Így reklámozva mindazt, ami gyengévé és esendővé teszi a közösségünk országait: ratyikalizmus, migránsok, átgondolatlan zöldítés, a kereszténység száműzése a közéletből.

Mert azt ugye mondanom sem kell, hogy miközben a videó készítői Európára hivatkoznak, a kereszténység valamilyen oknál fogva semmilyen módon nem jelenik meg a propagandavideóban.

Mert az már nagyon nem Európa, vagyis nem az uniós értelemben vett Európa. Sokkal inkább periféria, Lengyelország, Magyarország és a még annál is keletebbre levő valami.

Kíváncsi lennék, hogy ezeknek a videóknak az elkészítéséről ki dönt. Ki adja rá a pénzt, és kik azok, akik megszerkesztik, kik döntenek arról, hogy milyen üzenetek jelenjenek meg benne.

Mert ugye az világos, hogy a közös Európánkat nagyon egyoldalúan mutatja be. Az Európai Bizottság csak és kizárólag világnézetileg elfogult videókat készíthet? Kik ezek az emberek? És miért hagyjuk, hogy ők szabják meg a napirendet Európában?