Brit rendőrbohócoktól a mesterpunciológusig - 2021-ben ezeket a cikkeinket kajáztátok a legjobban

Csak szólunk, a lista nemcsak minket minősít, hanem legalább annyira Titeket is. Örüljünk, szégyenkezzünk együtt!

Sosem zárt ennyire sikeres évet a Kontra, már csak azért sem, mert a tavalyi volt az első teljes évünk.

Egy rövid, de annál átfogóbb elemzés alapján arra jutottunk, hogy 2021-ben valósággal megvadultatok az írásainkért: volt olyan, amire sokan, volt olyan, amire nagyon sokan, és volt olyan, amire rengetegen kattintottatok. Dagadunk a büszkeségtől, és egyúttal köszönjük, hogy velünk tartottatok, támogattatok minket! Mivel jó fejek voltatok, ezért viszonzásképpen összegyűjtöttük Nektek a legnépszerűbb anyagainkat.

Utólag elnézve kicsit extrém lett a lista, de hát annyi baj legyen. Ez nemcsak minket minősít, hanem legalább annyira Titeket is. Ahogy a kultúremberek mondják, ez bizony fifty-fifty, avagy kettőn áll a vásár. Ha a hét legnépszerűbb cikkünket vesszük alapul, akkor 2021-ben

 • rajongtatok a bulvárért, bármennyire letagadnátok mások előtt;
 • inkább a könnyedebb, humorosabb írások jöttek be Nektek;
 • jobban kedveltétek a belpolitikai tárgyú cikkeket, mint a külpolitikaiakat;
 • ugyanúgy elutasítottátok az ellenzéki politikusokat, mint korábban.

Következzen a Kontra hét legolvasottabb cikke tavalyról.

7. Kedves brit rendőrbohócom!

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a brit humort! Na ugye, hogy senki. Erre érzett rá Kurtz ezredes, aki futballhuligán-hangvételű írásában úgy gyepálta az angol rendőröket, mintha ott lett volna a magyar és lengyel ultrákkal a Wembley-ben. Bár a nem mindennapi megfutamodásról készült videót azóta törölték, hála a Kontrának, a balfasz brit zsaruk kultusza tovább él Magyarországon.

kapcsolódó

 • Kedves brit rendőrbohócom!

  Kedves brit rendőrbohócom!

  Először is, hadd kezdjem azzal, hogy bár te bizonyára nem tudod, de Magyarországon hagyományosan hatalmas népszerűségnek örvendesz. Wilson kapitány vagy Mr. Bean a Dilizsarukból már megalapozta a nimbuszodat nálunk, de most talán hozzájuk képest is rátettél egy lapáttal.

6. Márki-Zay és tanácsadója úgy jelentek meg Ferihegyen, mintha a Trainspottingból léptek volna ki

Aranyszabály a politikában, hogyha rossz állapotban vagy, ne jelentkezz be élőben a közösségi oldaladon. Ez az, amit nem tartott be Márki-Zay Péter és Kész Zoltán, aminek meg is lett a következménye: az egész ország rajtuk röhögött. A furcsa páros kissé a Trainspotting és a Terry Gilliam-filmek hangulatát megidézve jelent meg a Liszt Ferenc Repülőtéren, rámutatva arra, hogy Magyarországból pillanatok alatt partiországot csinálnának, ha hatalomra jutnának.  

kapcsolódó

5. Donáth Anna felvetés-felelek

A Momentum elnöke a tavalyi év során többször is az energiaipar körül sündörgött, aminek során jobbnál jobb ötleteket adott a szakembereknek. Kérdés persze, hogy mégis hogy jön ehhez a szociológus végzettségével. Mint írásunkból kiderült, leginkább sehogy. Kapta is tőlünk rendesen az ívet, amibe még egy kis németezés is belefért.

kapcsolódó

 • Donáth Anna felvetés-felelek

  Donáth Anna felvetés-felelek

  Szia, Anna! Mostanában nagyon rátok járt Feri rúdja, és utolsó csatlósként még mindig csüngtök azoknak a német fegyverbarátaitoknak a nyakán, akik valamilyen furcsa véletlen folytán már megint elszámolták az aktuális világmegváltásukat. Borzasztó helyzetedet felismerve láthatóan valamiféle kitörésbe kezdtél. Kérjük, hogy ne a mi kárunkra tedd!

4. Újabb sötét folt Szabó Tímea múltjában: nem szerepel a neve a Harvard hallgatói adatbázisában

Ki ne szeretné a kalandos ügynöksztorikat, amiben a főszereplő szerelmével az egész világot beutazva küzd a nemes célért, a világbékéért? Nagyjából éppen egy ilyen történettel kedveskedtünk Nektek, amikor megírtuk: Szabó Tímea nem mindennapi módon a jelenlegi kijevi amerikai sajtóattaséval vitt végbe varázslatos dolgokat a Budapest–Boston–Kabul-vonalon. Tényfeltáró sorozatunk első részét nagyon kajáltátok, a második részét pedig egyenesen imádtátok.

kapcsolódó

 • Újabb sötét folt Szabó Tímea múltjában: nem szerepel a neve a Harvard hallgatói adatbázisában

  Újabb sötét folt Szabó Tímea múltjában: nem szerepel a neve a Harvard hallgatói adatbázisában

  A világhírű egyetem tájékoztatása szerint sosem iratkozott be hozzájuk ilyen nevű hallgató, ugyanakkor az előfordulhat, hogy azért nincs rajta a listán, mert titkosítást kért. Ez azért furcsa, hiszen az ügynökváddal illetett parlamenti képviselő korábban azt állította, hogy egy ideig Cambridge-ben tanult. Ezek után felmerül a kérdés: mit is csinált pontosan a Harvardon, és hogyan került be az elitképzésre? Egyre több a kérdőjel Szabó Tímea körül, akit Bajnai Gordon régi harcostársa a napokban CIA-ügynöknek nevezett.

3. Lemondott Karácsony Gergely, Tóth Csaba és Cseh Katalin a Völner-ügy kirobbanása után

Miután az ügyészség vádat emelt Völner Pál fideszes parlamenti képviselő ellen, a komplett baloldal elkezdte az asztalt verni. Miért, ők ennyire patyolattiszták lennének? Dehogyis, az egész ország tudja, hogy végtelenül korruptak. Ezért egy fikciós írásban magyaráztuk el nekik: hogyha Völnernek mennie kell, akkor ezen az alapon a politikusállományuk fele kapásból kihullana. Ezért lenne érdemes  az ilyen esetekben inkább csendben maradniuk!

kapcsolódó

2. Sosem látott összefüggések derültek ki Vágó István tévés múltja és DK-s jelene között

A bolondos kvízmester mindig hálás téma. Ezt ismerte fel Bognár Zsolt, a Madách Színház színművésze, aki mindenki mást megelőzve megírta, hogy Vágó István egykori műsorainak a címei tökéletesen „rímelnek” jelenleg is tartó politikai pályafutására. A szellemes cikket díjaztátok: özönlöttek a lájkok, és kattantak az egerek!

kapcsolódó

1. Stohl András felért a csúcsra: túlmozgásos punciológusként remekel a TV2 trash realityjében

Tizenvalahány robotlány? Élete szerelmét több millió tévénéző előtt kereső olimpikon? Csajozási tanácsadónak visszaszoruló Jászai Mari-díjas kisszínész? Ez így összemixelve elég szutyoknak tűnik, és ha őszinték akarunk lenni, akkor nemcsak annak tűnik, hanem az is. Ennek ellenére tömegével olvastátok el a TV2 Nagy Ő-jéről szóló cikkünket, ami nyugodjatok meg, NEM ciki. Vagyis leginkább Stohl Andrásnak ciki, hogy még magához képest is szokatlan nívótlan szerepet vállalt be, és kéretlen punciológusként sündörgött-fondorgott a beindult lányok és Tóth Dávid körül.

kapcsolódó