Bréking: Szabó Tímea pert nyert a diktatúrában

Szabó Tímea, a Láthatatlanok Társulatának, a Párbeszédnek apró, dühös társelnöke és frakcióvezetője jogerősen pert nyert Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen. A bíróság 1,3 millió forintos kártérítést ítélt meg neki.

Ha jól értem, akkor működik az igazságszolgáltatás, a jogállam. Legalábbis aznap. Az újságírók lassan megértik, mire számíthatnak, ha ujjat húznak a pirinyó párt elnökével, megtanulják, mit lehet mondani és mit nem. Pontosabban: van, akinek vigyázni kell a szájára, és van, akinek nem. 

Mert például Szabó Tímea a Harvardon meg az afgán terepen edződött bátor nő, akinek nem kell vigyáznia éles nyelvére. Már csak azért sem, mert a mentelmi jog manapság sokmindent elbír a parlamentben, a folyamatos hazudozást, gyalázkodást is. Ezt nem Szabó Tímeára értettük, tisztelt bíróság, hanem úgy általában.

De azért idézzük fel a legkisebb, alig mérhető párt, a Párbeszéd elnökének néhány hakniját, mi mindennel járult hozzá a demokrácia építéséhez, a magyar társadalom jobbításához, népünk közérzetéhez, mennyire barátja ő az IGAZSÁGNAK.

“Miniszterelnök úr nemcsak a vírus, hanem az ellenzék ellen is harcol. A lex covid alapján korlátozhatják az ellenzéki sajtóorgánumokat, lecsukhatnak orvosokat. Ezt úgy hívják, hogy diktatúra".

- óbégatta ezt tavaly márciusban Szabó Tímea. 

Szemrebbenés nélkül emlegette elsőként Németh Athinát, az álmentős beteges hazudozót, akire végül Korózs Lajos repült rá, és csinált magából hülyét. 

Tavaly márciusban azt is mondta Szabó Tímea, hogy a kormánypárti képviselők  “titokban megkapták az oltásokat, az idősek és betegek meg várjanak csak”. 

Szabó Tímea már nevezett hitelt ingyenpénznek, múlt év decemberében azt is állította, hogy családonként 1 millió forintot vesz el a kormány az emberektől, amit aztán saját párttársa, Mellár Tamás cáfolt.

Idén januárban az ATV-ben azt találta mondani lassan halad az oltás, az oltások számáról is téves adatokat közölt. 

Májusban posztolt arról, hogy “a kormány közölte, hogy lehallgatja az ápolókat, belenéz az e-mailjeikbe, és még csak engedélyt sem kér tőlük. “ Egyrészt soha nem mondott ilyet a kormány, másrészt erre nincs is lehetősége, mert ez bírói hatáskör. 

Nem számoltam össze hányszor hazaárulózta le a miniszterelnököt Szabó Tímea, ennek már nincs is súlya, amikor épp elvisítozza a beszédét a parlamentben.

Milyen hasznos ilyenkor a mentelmi jog,  a hazudozást politikai “munkává” minősíti, és mentesíti a felelősség alól a képviselőt. Persze, persze, az ellenzéknek az a dolga, hogy észrevegye a hibákat, rácsapjon, mint gyöngytyúk a takonyra, és mondjon jobbat.

De az a melósabb út, hazudozni mennyivel egyszerűbb, Szrgya is ezt tanította, meg a Feri is. Éjjel, nappal, minden hullámhosszon.