Bill Gates, az idős amerikai filantróp és az ő pedofil barátja

Bill Gates rossz társaságba keveredett. Nem, nem a közismert gyíklény páholyra gondolunk ezúttal, hanem valami sokkal mocskosabbra. Pedofilokkal barátkozott.

Nemrég látott napvilágot a hír, miszerint Bill és Melinda Gates házassága menthetetlenül megromlott, ezért hamarosan külön utakon folytatják az életüket. Mint kiderült, a válást Melinda Gates kezdeményezte, aki megszellőztette azt is, hogy kapcsolatuk megromlásában nagy szerepet játszott az, hogy Bill Gates baráti viszonyt tartott fenn Jeffrey Epsteinnel.

A válási indok ismeretében akaratlanul is felvetődik az emberben néhány kérdés Bill tisztességét illetően.

Csak és kizárólag azért adott be válókeresetet Melinda Gates, mert férje találkozgatott a közismert pedofil bűnözővel? Csak a találkozások ténye miatt? Ennyi elegendő a bizalom és a szeretet megrendüléséhez, vagy tudomása van a baráti kapcsolat egyéb részleteiről is?

Azt gondolom, hogy amennyiben Melinda Gates biztos lenne férje ártatlanságában, azaz abban, hogy nem követett el semmilyen szörnyűséget Epstein vendégekén, akkor nem keverné gyanúba azzal, hogy a válás okaként a közismert pedofil bűnözővel fenntartott kapcsolatát jelölje meg. Ezzel ugyanis komoly bűncselekményekkel hozta áttételesen kapcsolatba férjét.

Forrás: AFP

Ilyet akkor sem tesz az ember a házastársával, ha annyira megromlott a viszonyuk, hogy már semmilyen szeretet nincs a két fél között.

A világ afféle idős filantrópként tekint Bill Gatesre, aki mesés vagyonával rengeteg nemes ügy mögé beállt. Ez a kép pedig nehezen egyeztethető össze azzal, hogy szexuális szörnyetegekkel barátkozik, esetleg részt vesz bűncselekmények elkövetésében. Melinda Gates valamiért mégis nyilvánosságra hozta válása indokát. Csak ő ismeri döntése okát. Ahogy a férjét is ő ismeri a legjobban.

Ha Bill Gatest nem is, Jeffrey Epsteint a szélesebb közvélemény is alaposan ismeri, különösen, ami az ördögi oldalát illeti, pontosabban csak arról az oldaláról ismerjük. Valószínűleg nem is volt neki másmilyen.

Forrás: Wikipédia

A New York-i milliomos azzal tett szert világhírnévre, hogy egy pedofil hálózatot működtetett hosszú éveken keresztül, lebukott, majd egy enyhe ítélet után kisétált a börtönből.

Az egérutat annak köszönhette, hogy Epsteinnek nem Bill Gates volt az egyetlen befolyásos barátja, a pedofil kerítő Amerika legfelsőbb köreiben forgott, a gazdagok és befolyásosak társaságának egyik közkedvelt figurája volt. Baráti kapcsolatot tartott fenn vezető politikusokkal, az angol királyi család tagjaival, művészekkel, gazdasági szereplőkkel, ügyvédekkel, bankárokkal, színészekkel. A gyanú szerint kliensei is ebből a körből kerültek ki, akiknek szexuális árucikként kínálta fel a gyerekeket.

A barátai akkor sem fordultak el Epsteintől, miután először letartóztatták, majd különböző szexuális  bűncselekményekkel megvádolták. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a legundorítóbb visszaélésekben vétkes, ahogy az is, hogy egy pedofil hálózatot működtet. Gazdag barátai azonban kitartottak mellette.

És annak ellenére, hogy az ügyei nyilvánosak voltak, Amerika sem mozdult meg annak érdekében, hogy elnyerje méltó büntetését. A gyerekek bántalmazása nem bőszítette fel annyira az embereket, hogy utcára vonuljanak, és lángokba borítsák a nagyvárosi utcákat. 

Az egyik legnépszerűbb streaming-szolgáltató nemrég egy sorozatot készített az Epstein-ügyből.

Egy pillanatra tényleg elhittem, hogy tényleg az ügy mélyére ásnak. Nem ez történt.

Azt hiszem a sorozat létrejötte és milyensége mutatja meg a leghitelesebben, hogy mi a baj az egész ügy kezelésével. Hogy miért nem fog még sokáig kiderülni az igazság.

Megrendítő élmény volt ugyanis azt látni, hogy Jeffrey Epstein súlyos bűncselekményét, hogyan maszatolják el a netflixes sorozat készítői, és hogyan megy át a történetmesélés abba az irányba, hogy Amerika egyik legvisszataszítóbb bűncselekményét megpróbálták rátolni a republikánusokra.

Megtették ezt annak ellenére is, hogy Epstein közismerten a demokraták embere volt, a liberális elit ünnepelt sztárja, irodáját pedig egy Bill Clinton festmény díszítette, amelyen a volt elnök egy női estélyi ruhában volt látható.

Forrás: Petrina Ryan-Kleid festménye

A sorozatból azonban kiderült, hogy a hatóságoknak évekig lehetőségük lett volna lecsukni Epsteint, azonban első ügyét olyan enyhe büntetéssel úszta meg, amely önmagában botrányt kellett volna keltsen. Fogalmam sincs, hogy hol voltak azok, akik rendszerese azzal vádolják az amerikai igazságszolgáltatási rendszert, hogy a bíróságok a fehér bűnelkövetőkkel szemben elnézőbb ítéleteket hoznak.

Forrás: AFP

Ezúttal nem háborodtak fel azok, akik általában fel szoktak háborodni. A média nem tüzelte fel a közvéleményt. Ebben pedig Epstein kiváló politikai kapcsolatainak is része volt, ahogy a meglepően enyhe ítéletben is.

Médiatulajdonosok, politikusok, jogászok tucatjai tartoztak a baráti társaságához. A lekötelezettjei voltak, valószínűleg voltak közös titkaik is.

Első ítélete után gátlás nélkül megszeghette a házi őrizet, a különböző korlátozó intézkedések szabályait, kisétálhatott néha a börtönből úgy, hogy az estéjét is egy szállodában töltötte. Mindezt bármiféle retorzió nélkül.

A nagybetűs amerikai jogállamban egy gazdag pedofil azt tehet, amit akar.

Na, mikor melegítették fel Epstein ügyét újra, mikor kezdtek el dolgozni az igazságszolgáltatás kerekei úgy igazán?

Amikor Trump kinevezte munkaügyi miniszterévé a floridai ügyészek egyikét, aki vádalkut kötött Epsteinnel, és akinek részben köszönhető volt az enyhe ítélet. A miniszternek semmi köze nem volt a pedofil demokratához, főügyészként neki és munkatársainak sokkal magasabb polcról szóltak le, hogy meg kellene egyezzenek ebben a kényes ügyben.

Végül is, ha következetesek vagyunk a szigorban, akkor azt kell mondjuk, hogy az engedelmeskedés miatt, az ügyészek is bűnrészessé váltak. Azonban közel sem olyan módon, mint azok a gazdag és befolyásos politikusok, akik évekig megvédték Epsteint a törvény szigorától.

Miután Trump minisztere is képbe került, villámgyorsan haladtak a dolgok: Epsteint vád alá helyezték, a munkaügyi miniszter visszavonult, Trump kínos helyzetbe került, Epstein pedig öngyilkos lett a cellájában.

Forrás: AFP

Igen, egy szigorúan őrzőt intézményben felakasztotta magát.

Ez a szovjet „menekülés közben hátba lőtték magát” amerikai változata. Mennyit fejlődött a technológia Sztálin halála óta, igaz?

Ha az én véleményem számítana az ügyben azt mondanám, hogy Epsteint egyszerűen beáldozták a bűntársai annak érdekében, hogy kiüssék a munkaügyi minisztert, és Trumpnak is bevigyenek egy gyomrost.

A vén pedofil amúgy is terhet jelenthetett azok számára, akik igénybe vették szolgáltatásait. Rengeteg szexuális erőszaknak lehetett szemtanúja és közvetítője, illetve tonnányi terhelő bizonyíték lehetett a birtokában. Fényképek, videók, amelyeken dúsgazdag és befolyásos emberek szórakoztak gyerekekkel. Szóval a halálával két legyet üthettek egy csapásra.

Azóta persze sokat javult a helyzet Amerikában, az illiberális Trumptól megszabadult a világ, és egy olyan ember került Joe Biden személyében a Fehér Házba, aki maga is gyanúba keveredett pedofíliával. Számtalan videófelvétel tanúsítja, hogy a jelenlegi elnök nyilvános megjelenések alkalmával is gyakran nyúl, „helytelenül” kislányokhoz.

Nagyon helytelenül, gyakran nagyon fiatal kislányokhoz.

Olyannyira helytelenül, hogy azért egy normális apuka letörné a helytelenkedő két kezét, ha úgy nyúl a lánygyermekéhez, vagy a fiához.

Nem hinném, hogy Bill Gatesről vagy az Epstein sztoriról a közeljövőben megtudjuk az igazságot. Ahhoz a teljes politikai elitet le kellene Amerikában cserélni, hogy ezeknek az ügyeknek pártatlanul utánajárjanak a hatóságok.

A végére pedig az ügy egy érdekes európai vonatkozása: az angol királyi család valami sokszínűségért felelős biztost, lakájt, ajtónállót nevezett ki, miután azzal vádolta meg őket az az amerikai színész, herceg nő, hogy rasszista megnyilvánulásokat tapasztalt a családban.

Amikor András herceget a pedofil hálózat egyik áldozata nevesítette, miszerint az angol királyi család hercege őt megerőszakolta Epstein egyik partiján, a királyi család egy hűvös közleménnyel elintézte a dolgot. Ez így működik. De legalább a sokszínűségre odafigyelnek!