Biden és a transznemű sportolók

Loretta és a Monty Python még mindig él és élvezi

TÉNY: Biden csodaszámba menő és kreatív győzelme óta egy kicsit nagyon jobb hely lett a világ - több hazai balliberális lap is megírta.

  • Olyan szimbolikus lépéseket tesz, amelyek csak Karácsony Gergő 2019 októberi victoriájához foghatóak: itt, Budapesten azonnal kihirdették a klímavészhelyzetet, ott törvényesítik, hogy a magukat lánynak gondoló fiúk is bemehessenek a női öltözőbe, mi több: küzdősportokban is alaposan elverhessék női ellenfeleiket, hátha ellenük végre győznek is - de egészségügyi miniszter-helyettesnek is magát transzneműnek tartó exférfit nevezett ki. Csodaember ez: talán még két héten belül rend is lesz!

Rachel Levine
Rachel Levine Forrás: AFP

Ami egészen ijesztő viszont: az államilag támogatott oktatási intézményekben ez többé nem ajánlás lesz, hanem kötelező érvényű.

kapcsolódó

Laikusként nehéz rácsatlakozni a legújabb idiotizmusra, amit talán tudatosan is gumicsontként dobtak a világ elé - ráadásul a transzneműek (többlet)jogairól bármit is olvasok, ugyanúgy vagyok velük, mint a kanabisz legalizálásával vagy a homoszexuálisok házasságával: azt hittem, már rég jóváhagyták mindenhol, erre kiderül, hogy most újra, megint valahol törvénybe iktattak valami hatalmas mérföldkövet, és ezt ünnepelni kell.

Hogy ez a normális és csendes többség bosszantásán kívül mire és kinek jó, még mindig nem teljesen világos - hacsak nem fogadjuk el, hogy az összeesküvés-elméleteknek csúfolt forgatókönyvek valójában az igazságot takarják.

Mint látjuk, tesztelésnek és programozásnak, szoktatásnak is kiváló: már mi se kapjuk fel rá igazán a fejünket, mert évek óta kapjuk adagolva az újabbnál újabb vívmányokról szóló győzedelmi jelentéseket.

Nagyon helyes, végre foglalkoznak a valóban fontos dolgokkal!

Gyónnom kell, és elnézést kérek ismét érte, de legalább legyünk őszinték.

Nem feltétlenül voltam soha a női sportok nagy kedvelője, leszámítva a női kézilabdát - egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy van férfi is, ráadásul abban is tudunk jók lenni. Még azzal az álszent szöveggel se akarok jönni, hogy a közvélekedés által nőiesnek tekintett sportokat - jégtánc, szinkronúszás, torna - annyira szeretném nézni, mert nem, egyszerűen nem érdekelnek. 

Nekem ugyan egyik se fáj, itt is azt mondom, hogy döntsön a piac! Ami bizonyára imádja a hölgyfutballt, hölgyvízilabdát - csinálják csak, kapjon mindenki ugyanannyi alapjövedelmet. Ha megengednek még egy személyes megjegyzést: ha már kishölgyeket szeretnék nézni sportolás közben, akkor általában az erőemelést vagy a crossfitet szoktam választani - de beismerem, hogy kicsit aberrált vagyok, felvonulni és követelőzni még nem fogok emiatt. Tévém sincs, azon is csak a Spektrum megy.

Visszatérve a lényegre, szerintem megint végtelen logikai ciklusba kerültünk:

  • A női sportágak, bajnokságok eredeti célja az volt (azt hittem legalábbis), hogy a nőknek is legyen esélyük győzni, hiszen biológiai adottságaik révén ritkán lenne erre máshogy lehetőségük, amennyiben férfiakkal versenyeznek.
  • Ha férfinak született, kifejlett élőlényeket átminősítünk nővé, akkor pont ezt a versenyelőnyt vesszük el az igazi nőktől, ha hagyjuk őket egymás ellen versenyezni.
  • Lakatos Péter, a krav maga, kettlebell, brazil jiu-jitsu és minden értelmesebb funkcionális sportág hazai marsallja helyettünk is elmondja a lényeget, egy gondolatot emelnék ki:

küzdősportokban maga az életveszély és veszélyeztetés született férfiakkal agyonveretni igazi nőket.

Persze a végtelenségig is lehetne ezt ragozni: léteznek birkózásban, súlyemelésben is különböző súlycsoportok, lehetne külön bajnokság meg kategória atlétikában vagy kosárlabdában a fehér férfiaknak is - de utóbbit hagyjuk meg a jövő szabadságharcosainak. Amúgy ha meg tényleg semmi értelme nemek szerint megkülönböztetni, minek pl. a sakkban női bajnokság? Netán butábbak lennének? Ugye, nem? Ezt tényleg nem teljesen értem még.

Transzfóbia? Félelem - ugyan, mitől? A hülyeségtől meg az elmebetegségtől talán. Hadd ne legyen a betegség kötelező és dicsőség.

De félre a kételyeket: ezentúl kislányunk öltözőjébe nyugodtan bemehetnek a magukat lánynak deklaráló fiúk is, és a diszkóban is már szabadon látogathatják majd a női mosdókat a shemale-ek, trannyk. Megható percek ezek. Tényleg egyenlő lehet mindenki végre, hiszen annyira ugyanolyanok vagyunk mind! Mármint Amerikában.

Mottóm továbbra is:

A háttérhatalom talán még mindig csak viccel, csak bántóan sokan nem értik, és komolyan veszik.