Belpesti népmese a Momentum elnökéről, akit eddig nem ismert senki

Főszereplők: Gelencsér Ferenc és Fekete-Győr András. Forgatókönyvíró: Bognár Zsolt

Hol volt, hol nem volt, az urbánus, belpesti értelmiségen innen, a „népiesch, bőgatyás mucsaikon” túl élt két jóbarát, Kótya-Vetye és Szerkó-Ferkó (becsületes nevükön Fekete Győr András és Gelencsér Ferenc).

Kótya-Vetye felhúzta a hétmérföldes csizmáját és „egy életem, egy halálom”-fogadkozásával Párizsból toronyiránt átgázolva minden akadályon, megérkezett álmai megváltoztatni szándékozott földjére, Magyarországra.

Azt vette a fejébe, hogy elűzi a gonosz, 12 éve „basáskodó” legfőbb ISPÁNT és fanfárok kíséretében sanyargatott népe számára elhozza az örök és gondtalan életet.

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András
Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

Miután nem értette tisztán és világosan a „magyari ész” járását, uralkodói álmaival úgy esett át a Kárpát-medence palánkján, ahogy az a nagykönyvben van megírva. Nem király nem lett, de még saját matchbox méretű közösségének sofőri feladataitól is eltiltotta a többi, eddig vele álmodozó „Cseh.”.

Kimondatott számára a „Game over”, azaz már csak takaréklángon játszhatja a „primaDonáth.” Kótya-Vetye András azóta Facebookos emlékiratait írogatja egyszerű többséggel történő alkotmánymódosításról, újságírók felfüggesztéséről, a Magyar Államkincstárt a hátukra kötve távozni szándékozó jobboldali Döbrögik magán Jet-jeinek felszállási tilalmáról, valamint az elektromos rollerek zuhany alatti tisztíthatóságáról.

Történetei az ezeregy éjszaka meséinek hazai folytatásaként jelentek meg szemei előtt, melyekből Schilling Árpád rendezői közreműködésével nagyszabású musical comedyt tervez bemutatni a Szemlőhegy utca rekvirált villájának nyári színházzá átalakított kertjében. Kótya-Vetye mellett olyan művészi nagyágyúk léphetnek fel, mint Alföldi Róbert, Nagy Ervin és nem utolsó sorban Noár. De kisebb szerepekben a Heti Hetes gárdájának tagjai is feltűnhetnek. A musical kikiáltójaként Nagy Blanka csillanthatja majd meg „ékes” magyarságát, a verseket Bródy János, a jelmezeket Lakatos „Gucci” Márk jegyezheti. A bemutató időpontja csak attól függ, hogy sikerül-e közadakozásból összetarhálni a rávalót. A produceri feladat természetesen a kéregetés minden csínját ismerő Hadházy Ákosért kiált.

Mesém másik hőse a Momentum új elnöke, a fess öltönyökért rajongó Szerkó-Ferkó, a matchbox közösség nagyreményű Gelencsér Ference, aki a csapat elkótyavetyélt hitelének jogfolytonos tovább erodálója.  Azt hirdeti, hogy „nem ideológusnak jelentkeztem, hanem megoldóembernek.” Hogy mit old meg, az felettébb kérdéses, mert a környezetében található sok-sok nullát összeadva a végeredmény nem lesz négyszer kétharmad, de ez most mindegy is.

Ami ennél érdekesebb, hogy azt dörögte a világba, hogy „Orbán elmondta a sületlenségeit Texasban. Még pont hazaér a rendkívüli parlamenti ülésre, ahol a magyar emberek valódi problémáival fogunk foglalkozni.” Mesemondó hírlapíróként „lányos zavaromban”. Mindenesetre Szerkó-Ferkó nevű mesehősünk és Orbán Viktor viselkedése között megkísérlem, hogy tegyek némi-nemű objektív distinkciót.

A miniszterelnök soha nem a hazáját árulja az Óperenciás tengeren túl és bárhol a nagyvilágban, hanem azt fogalmazza meg és érzékelteti, példának okáért amerikai hallgatósága előtt is, hogy Európa és benne Magyarország vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, valamint, hogy a konzervatív gondolatnak győznie kell a saját liberalizmusukba belehülyültek emberellenes terveivel szemben az európai kontinensen és Amerikában.

Ehhez elszántság, strapabírás és stabil meggyőződés szükséges és nem kétséges, hogy Orbán Viktor ezeknek a képességeknek birtokában van. Gelencsér viszont még annak se, hogy az idei Tranziton a 32 fokos melegben levegye magáról a ráolvadt fekete zakóját. Így legalább nem fogja elfelejteni azt a „zakót”, amit beszélgetőpartnerétől, Gulyás Gergelytől kapott.

Forrás: Facebook/Gelencsér Ferenc
Forrás: Facebook/Gelencsér Ferenc

Szerkó-Ferkó és sajnos indigóval másolt globalista elvtársai - Orbán patrióta, Magyarország érdekét szem előtt tartó magatartásával ellentétben - azért rohangálnak külföldre, hogy erőből érjék el azt nyugati elvtársaik segítségével, hogy hazánk karakterét és identitását vesztetten mielőbb feloldódjon az Európai Egyesült Államok olvasztótégelyében.

Hogy a férfiak is szülhessenek - Istenem most segíts - és nem utolsó sorban, hogy a Pride akár kötelező nemzeti ünnepként legyen jegyezve hazánkban. Végezetül, hogy a migráció támogatásával elősegítsék a Magyarországra beözönleni szándékozó muszlim vallásúak és hazánk heteroszexuálisainak és homoszexuálisainak „békés és felhőtlen” együttélését. Ez utóbbira - megvalósulását cseppet sem remélve - azért kíváncsi lennék! Szerkó-Ferkó amikor azt mondja, hogy ő a „magyar emberek valódi problémáival fog foglalkozni”, csak azt nem teszi hozzá, hogy az ő „magyar emberezése”, érdekeikre hivatkozása csupán saját önképzőkörére és ideológiailag elkötelezett, jelentéktelen számú fanatikusára vonatkozik és nem a józan és jelentős számú választói többségre.

A Momentumnak jelenlegi formájában meggyőződésem szerint teljesen mindegy, hogy Kótya-Vetye, vagy zakós Szerkó-Ferkó a vezetője.

Meggyőződésük, ideológiájuk import termék, ráadásul lejárt szavatosságú selejt árú. Magyarország eleddig sikeresen és következetesen küzdött nyugati eszméik import tilalmának szigorú betartatásáért.

Miniszterelnökünk viszont abból főz, ami itthon áll a rendelkezésére. Ami Orbán Viktor erejét adja az a stabil kétharmados többség, a konzervatív alapállás, az Isten-hit. Ezekkel a fundamentumokkal szemben a szivárványos lézengők elégedetlenkedésének, a liberális önpusztításnak, a hit helyetti önhittségnek vajmi kevés az esélye a győzelemre. Belpesti történetem sajnos mégiscsak ideológia vezérelt megoldóembereinek momentán ezen kellene elgondolkodniuk. Esetleges felismerésük életük nagy és tanulságos momentuma lehetne.

Ha történetem ifjonti hősei az eddigieknél akár csak egyetlen szóval is többet érdemeltek volna, akkor talán amesém is tovább tartott volna.