Beindult a Nagy Szocialista Mószerolási, -és Legendagyártási Terv!

Jelentjük: jelesre, csillagos ötösre, mesterire sikerült

Február közepén roppant kellemetlen hír érte a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), és személy szerint Tóth Csaba, MSZP-s képviselőt: H. Ákos, szekszárdi lakos bejelentette, hogy a Momentum színeiben elindul az előválasztáson az eddig az MSZP, és Tóth Csaba, MSZP-s képviselő fennhatósága alá tartozó zuglói körzetben.

Értelemszerűen nem pukkantak a pezsgők a Villányi úti pártszékházban, sőt:

H. Ákos pillanat alatt a szocialista párt vezérkarának első számú ellenségévé vált. Olyannyira, hogy azon nyomban elindítottak ellene egy szépen felépített, fondorlatos, agyafúrt kampányt, ami egyszerre épült az újdonsült célpont kifinomult mószerolására, és a Tóth Csaba körüli népi legendákra.

A MSZP mindig is híres volt a pengeéles kommunikációjáról, ügyes húzásairól, ami most végérvényesen igazolást nyert. A párt nagyágyúi összeültek, átrágták és kitalálták: egy emberként mennek el a tett helyszínére, nevezetesen a ZuglóTV-be, hogy elmondják, Tóth Csaba a létező legalkalmasabb jelölt, ezért a legjobb az lenne, ha H. Ákos keresne magának egy másik körzetet. Mondani sem kell, hogy a szocialista pártvezetők összehangolt, fortélyos akciója mesterien, pedagógus nyelven szólva csillagos ötösre sikerült.

A Nagy Szocialista Mószerolási-, és Legendagyártási Terv február közepén vette kezdetét,

amikor is Tóth Csaba személyesen látogatott el a ZuglóTV-be, hogy elmondja saját magáról: nincs nála alkalmasabb ember, jelölt kerek e nagyvilágon, Zuglóban , legalábbis biztosan nem.  

„Ha a Momentum komolyan gondolta volna, hogy helyben ismert politikussal vesz részt az előválasztáson, akkor egy helyben ismert momentumos politikust választott volna”

– hívta fel kikezdhetetlen logikával a figyelmet arra, hogy H. Ákos szekszárdi, ő és a körzet viszont budapesti.

A Ray-Ban gyanús szemüveget viselő szocialista politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy aljas szándékból hatoltak be a szocialista területre.

„Az valami sanda szándékot gyanít, hogy nem helyi momentumos politikus indul az előválasztáson, hanem Szekszárdról hoznak VALAKIT (H. Ákost – szerk.), aki esetleg kikaparja a gesztenyét”

– fogta gyanakvóra az MSZP-s politikus, de szerencsére aztán inkább elkezdte magát dicsérni.

„Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy az előző országgyűlési választáson volt mindenféle ellenfelem, ennek ellenére 12 százalékkal nyertem. Ez a második legjobb eredmény volt a baloldalon”

– fényezte Tóth Csaba Tóth Csabát, aki egy félmondattal később ismét rákanyarodott a slágertémára, H. Ákosra.

Forrás: Tóth Csaba/Facebook

„Örömmel állok mindenféle kihívás elé, úgy gondolom, hogy az előválasztást ugyanolyan fölénnyel nyerjük BÁRKI (bárki = H. Ákos) is indul el itt Zuglóban”

- szögezte le magabiztosan, de remélhetőleg ásók nélkül is megoldja majd a feladatot.

Az erős premier után március végén hasonló lendülettel folytatódott az akcióterv, hiszen a magyar politikai elit talán legrátermettebb, legbölcsebb szereplője, Kunhalmi Ágnes következett a sorban.

Nála nem is lehetett volna jobb, hitelesebb és meggyőzőbb karaktert találni arra, hogy elmagyarázza a zuglóiaknak a Zugló TV-ben: Tóth Csaba igen, H. Ákos nem.

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy csak akkor lesz kormányváltás Magyarországon, ha olyan körzetekből visszük el a mandátumot, ahol korábban a Fidesz politikusa nyert, és nem olyanból, ahol a Fideszt már legyőzték. (…) Képviselőtársaimnak  azt üzenem, hogy ott próbáljanak szerencsét, ahol nagyon nagy szükség van rájuk”

- fenyítette meg, és küldte vissza Szekszárdra H. Ákos és bagázsát olyan keményen, hogy

alsónadrág nem maradt szárazon.  

Nem véletlenül fogalmazott keményen, hiszen mint szavaiból kiderült, Zuglóban van egy ízig-vérig alkalmas jelölt: Tóth Csaba!

Forrás: Tóth Csaba/Facebook

„Hagyni kell Tóth Csabát működni, győzni, mert egy nagyon kemény, szikár politikustársnak ismerem őt, aki mindent megtesz a Fidesszel szemben. És ő már bizonyított.”

árulta el a siker receptjét a honi politika egyik legsikeresebb politikusa, Kunhalmi Ágnes.

Alaposan beizzította magát a ZuglóTV-s szereplése előtt Harangozó Tamás, parlamenti képviselő, aki önkívületi állapotban vezette le, hogy Zugló előtt egyetlen út áll (Tóth Csaba), máskülönben (H. Ákos) atomkatasztrófa, halál, összeomlás, és halál vár a kerületre.

„Amikor értesültem róla, hogy H. Ákos idejön „képviselőjelöltösködni”, akkor megmondom őszintén, kifejezetten megdöbbentem"

– indított kifejezetten visszafogottan a bolondok napján Harangozó, aki ezután elegáns stílusban ismertette a legfrissebb szocialista népmesét.

„Az, hogy az ellenzéki többség megteremtődött, az Tóth Csabának köszönhető. Amikor H. Ákos 2018-ban tizenakárhány százalékos különbséggel elbukta a választást, és a Horváth István nevű trafikkirály 51 százalék felett legyőzte őt, Tóth Csaba aznap tizenkét százalékot vert rá fideszes ellenfelére Zuglóban”

mondta egyértelművé téve, ami eddig is teljesen egyértelmű volt: Tóth Csaba pipa, H. Ákos kuka.

Harangozó ezután tanítani valóan küldte vissza H. Ákost Szekszárdra, még jó hogy nem vette meg neki előre a vonatjegyet.

Forrás: Tóth Csaba/Facebook

„Úgy tűnik nekem, mintha arról lenne szó, hogy van egy jó körzet, akkor ezt megpróbáljuk elfoglalni, mert minket csak a parlamenti mandátum érdekel. Én nem hiszem, nem akarom hinni, na, akkor így mondom, hogy H. Ákos (sóhaj) így állna a dologhoz. Ha tényleg nem így áll a dologhoz, akkor azt tudom javasolni neki, hogy keressen magának egy másik körzetet, ahol az ismertségével, népszerűségével ellenzéki győzelmet tud hozni egy olyan helyen, ahol ez még nem sikerült. Ha úgy tetszik, jöjjön vissza Szekszárdra”

hívta át/vissza bunyózni Szekszárdra.  

Bár Tóth Bertalant nem könnyű felhúzni, de április elején mintha az átlagosnál kicsivel dühösebb lett volna a ZuglóTV-ben.

„Szomorúan tapasztalom, hogy vannak olyan ellenzéki politikusok (H. Ákos), akiknek elsősorban nem a közös cél lebeg a szemük előtt, hogy közösen győzzük le a Fideszt”

– kelt ki (legalábbis Tóth Bertalani értelemben) magából az MSZP társelnöke. Olyannyira, hogy még egy személyre szabott üzenetet is megfogalmazott H. Ákosnak: jó lenne, ha inkább máshol kontárkodna.

Forrás: Tóth Csaba/Facebook

„Sokkal nagyobb értelme lett volna az összellenzék szempontjából, ha egy olyan választókerületben indul H. Ákos, ahol egy fideszes képviselőt lehet legyőzni. Azt az energiát, erőforrást, tudást, amit H. Ákos az elmúlt időszakban felhalmozott, értelmesebb lett volna egy billegő körzetben kamatoztatni”

állapította meg a ZuglóTV-ben Tóth Bertalan.

Tényleg beszarás, de a nagy terv részeként még Hiller Istvánt is előbányászták Pesterzsébet környékéről, és beküldték a ZuglóTV-be, hogy elmondja: Tóth Csaba egy sikeres, eredményes, többször megválasztott képviselő, így ha Zugló továbbra is sikeres, eredményes képviselőt akar magának, akkor őt támogatja.

Hiller doktor olyan szépen, olyan míves szavakkal éltette Tóth Csabát, hogy azon valószínűleg még maga az érintett is meglepődött. Hiller szeretetének nem volt határa, és egy többperces dicshimnuszt mondott el párttársáról.

Tóth Csaba jó és eredményes képviselő:

„Tóth Csaba Zugló jó képviselője. Én azt akarom, hogy továbbra is Zugló jó, és eredményes képviselője legyen. Én az országgyűlés alelnökeként is látom a munkáját, nem egyszerűen csak frakciótársként. Így teljes körűen meg tudom ítélni a teljesítményét, hiszen részben az a dolgom, hogy a parlamenti képviselőket figyeljem."

A választókerületének érdekeit nemcsak szűk körben, hanem az Országgyűlés egészében képviselő Tóth Csaba sikeres, többször bizonyított képviselő, ezért jó lenne, ha mindenki elismerné a teljesítményét:

Forrás: Tóth Csaba/Facebook

„Tóth Csaba az egyik legsikeresebb, legeredményesebb egyéni képviselő. Én egy sikeres képviselőnek látom, olyannak, aki a saját választókerülete érdekét nemcsak szűkkörben, hanem az Országgyűlés egészében jól képviseli. (…) Olyan választókerületekben, ahol többször bizonyított, és sikeres, egyéni országgyűlési képviselő van, az lenne a normális, ha mindenki elismerné a munkáját, befogadná azt, amiről az emberek már többször véleményt alkottak”.

A sikeres és eredményes Tóth Csaba politikai módszere végtelenül egyszerű, és emberi:

„Ez nagyon egyszerű. A zuglóiak megválasztották Tóth Csabát, aztán megint megválasztották. Én meg azt látom, hogy sikeres meg eredményes”.

Maradt még kétség bárkiben afelől, hogy Tóth Csaba és H. Ákos közül ki a jó választás a zuglóiaknak? Mindenesetre olyan jó lenne, ha a szocialista pártból még egyszer elmagyarázná valaki ezt, és nem állna meg félúton a Nagy Szocialista Mószerolási, -és Legendagyártási Terv.