Baranyi az ATV-ben tökéletesen bemutatta, hogy a baloldal mit gondol a sajtószabadságról

Kiállunk a Pesti Srácok újságírója mellett, akit a baloldali polgármester megpróbált kiközösíteni a baloldali tévében. Előjöttek azok a régi kommunista reflexek!

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester volt nemrégiben az ATV vendége. Az élő adás Szigorlat című részében a műsorrend szerint három újságíró kérdez a meghívottól, a kérdezők pedig általában ténylegesen lefedik a sajtó jobb- és baloldalát.

Sajtószabadság – baloldali módra

Így volt ezúttal is, amikor Kárász Róbert mellett az egyértelműen balra húzó Krug Emília mellett a Pesti Srácok újságírója, Szalai Szilárd is feltehette kérdéseit a viseltes arcvonásokkal rendelkező polgármesternek. Pontosabban fogalmazva feltehette volna, ha Baranyai nem tagadta volna meg a válaszadást arra hivatkozva, hogy Szalai Szilárd nem valódi újságíró, hanem propagandista.

 

Végül a helyzet úgy oldódott meg, hogy a két másik kérdező tolmácsolta Baranyai számára Szalai Szilárd kérdéseit.

Ha eddig bárkinek kétségei lettek volna, most színről színre láthatta, hogy a honi baloldal mit is gondol a sajtószabadságról és a független tájékoztatásról.

Baranyi és elvbarátai szerint a köztisztséget viselő politikus az, aki eldöntheti, hogy melyik a független és melyik a propagandacsatorna. Baranyai pedig élve ezzel a jogával, a PS munkatársát negligálta a kérdezők közül. Gyakorlatilag ez egyet jelent azzal, hogy akár a kényes kérdéseket is kimazsolázhatják, és megtagadhatják a válaszadást, ha kedvük úgy tartja.

 

Bezzeg a diktatúra és elnyomás kormánya hétről hétre kiáll a Kormányinfón, és a legképtelenebb, a legdebilebb kérdésekre is válaszol.

Érdemes tudni, hogy Hadházy Ákos MTVA épülete elé tervezett demonstrációjának egyik vezérszónoka éppen Baranyi Krisztina lesz. A tüntetést elvileg az a szándék hívja életre, hogy a köztévé vezetésén számonkérjék a politikai elfogulatlanságot és a pártatlan tájékoztatást.

Furcsa reakciók

A magyarországi viszonyokra jellemző, hogy a Telex és NoÁr az ATV-t hibáztatja, amiért meghívták kérdezőnek a Pesti Srácok munkatársát. NoÁr szerint – aki korábban azt is kifejtette, hogy nem tud toleráns lenni azokkal, akik a kormánnyal toleránsak – a jobboldali újságíró nem egy világnézetet képvisel, hanem egyszerűen propagandista.

NoÁr tehát egyes emberek világnézeti identitásának a valódiságát is kétségbe vonja, az integritásunkat saját meggyőződésünk felett. Bárcsak a magukat nőnek képzelő férfiak ügyében is legalább ennyire kritikus lenne!

Forrás: Facebook/Molnár Áron

Egyébként biztos csak véletlen, de NoÁr szinte szóról szóra ugyanúgy érvelt az ATV ellen, ahogyan Baranyi Krisztina. Igen, van ilyen, amikor egy politikus és egy független aktivista ugyanazt gondolja…

Nem mindenhol ennyire szigorú

A Telex és NoÁr azonban feleennyire sem ítélt szigorúan a ferencvárosi lap körüli botrány ügyében. Tudniillik Baranyai a kerületi lap főszerkesztői pozíciójába egy minden sejtjében, tagjában, atomjában liberális propagandistát nevezett ki. Vágvölgyi B. András pedig teljesítette is azt, amit Baranyi elvárt tőle. A kerületi lapot az LMBTQ-ideológiát népszerűsítő anyagokkal, Juhász Péter-interjúkkal és persze rengeteg Baranyi Krisztina-portréval tapétázta ki. A fene az ízlését!

Szóval Vágvölgyi B.-t minden szörnyűséggel meg lehet vádolni, azzal azonban biztosan nem, hogy világnézetileg és politikailag elfogulatlan lenne. Gyakorlatilag megtestesíti mindazt, amit pártos újságírásnak neveznek, ő az, aki képes szóról szóra visszamakogni mindent, ami egy pártbrosúrában is kínosnak hatna.

Forrás: ferencváros.hu

Baranyi még a DK-s fegyvertársaival is kész volt szembeszállni annak érdekében, hogy saját emberét pozícióban tartsa. A kerületi baloldal ugyanis néhány hónapja összeveszett azon, hogy Kálmán Olga férje vagy Vágvölgyi B. András legyen-e a kerületi lap főszerkesztője.

Az persze egy pillanatra sem merült fel, hogy egy független, minden párt és civil szervezet számára elfogadható jelöltet találjanak, egy olyan szakembert, aki képes megfelelően informatív, de nem politizáló lapot szerkeszteni a kerületieknek.

Mélypropaganda Baranyi kerületében. Érdemes fellapozni, elmélyedni a tartalomban! A Tűzfalcsoport néhány hónapja a legizgalmasabb anyagokat szemlézte is a könnyebbség kedvvért. Így a közéleti trash rajongóinak nem kell elmerülniük az iszapban ahhoz, egy kevéske propagandacsemegét fogyasszanak. Érdemes még megjegyezni, hogy Vágvölgyi B. András két évvel ezelőtt azt találta mondani, hogy „a IX. kerületi újság egy olyan laboratóriumhoz hasonlít, amelyben kipróbálható, milyen is lenne egy olyan ország, amelyet nem a Fidesz vezet”. Hát ilyen.

Minden Baranyi és a hozzá hasonló alakokról szól. Semmi, egyetlen betű sem említi a magyarokat, a kereszténységet, a nemzeti értékeket, minden szivárvány.

NoÁr és a Telex pedig ezt a világot védik. Hogy miért?

Nem szeretik sem a magyarokat, sem a keresztényeket. Ez fix!

A PS kiállt megtámadott munkatársa mellett.