Baloldali celebek, akik elfogadják a NER pénzét, mégis gyűlölik a jobboldalt: Osvárt Andrea

Sorozatunk harmadik részben Osvárt Andreát mutatjuk be, aki Karácsony Gergely moderátoraként táncolt a TV2 Dancing With The Stars című műsorában, feltehetően nem kevés pénzért. A Megdönteni Hajnal Tímeát című romkom gagyi után országos ismeretségre szert tevő színésznő látványosan megcélozta a közéleti pályát, az elsők között csatlakozott a 99 Mozgalomhoz, ahonnét rendszeresen támadja a kormányt. Persze azért különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül fogadott el fizetést a baloldali körökben "fideszes fészeknek" titulált TV2-től. Nincs ezzel egyedül: Till Attila és Kajdi Csaba (Cyla) is rendesen belenyúlt a mézes bödönbe. Rendben van ez így?

A szerző számára több aspektusa is van az ilyen celebes írásoknak:

 • megtudja, hogy léteznek ezek az emberek,
 • a több évtizedes tévémegvonás megbosszulja magát: nem úszod meg, egyszer úgyis eljön érted a Média...
 • és mindig „megnyugató”, hogy bármennyire is az elvek embere mindenki, azért ha pénzről, nézettségről van szó,  sokan már nem is annyira válogatósak.

A Tisztelt Olvasó bizonyára sokkal jobban tudja, de rövid kutatásunk szerint az eredetileg modellként kezdő Osvárt Andrea a hazai producer- és színészvilág legsikeresebbike. Amerikában, Olaszországban,és most már Németországban is ismerik és elismerik. Kiválóan beszél és játszik angolul és olaszul, de (kis segítséggel) a némettel is  elboldogul. Különösen az olaszt élmény hallgatni, annyira profin intonál. A kéttannyelvű gimnázium, az ELTE-n elvégzett olasz szak  és persze a sok évnyi Róma nem volt hiábavaló.

Az itthoni közönségnek a Megdönteni Hajnal Tímeát című, 2014-es gagyifilmből lehet ismerős. 

Emellett haknizott is: például a TV2 A Dancing with the Stars című műsorában, ahol Suti András volt a partnere.

Alkut kötöttem volna az ördöggel, mert meg is kell élni valamiből. /2016/

Micsoda ártatlan elszólás! Szerencsére erre aztán nem került sor, mert Hollywoodból visszajött Európába. De azért kicsit szíven ütött bennünket, hogy egyesek milyen könnyen dobálóznak az ördöggel való összefogással.

Az ördöggel is érdemes összefogni Orbán ellen.

Mondta többek között Kőszeg Ferenc, Bojár Gábor, Kovács László, Karácsony Gergely, Gyöngyösi Márton, Gréczy Zsolt... de erről majd máskor.

kapcsolódó

 • Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Till Attila

  Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Till Attila

  Nektek sem tetszik a tempó? Pont ezért indítunk új sorozatot azokról az ismert médiaarcokról, akik nem biztos, hogy a legjobb helyen dolgoznak. Az első részben Till Attilát, a Tv2 műsorvezetőjét mutatjuk be, akit átlagos lakótelepi gyerekként gyorsan beszippantott a művészvilág. Azóta folyamatosan úgy érzi, hogy kompenzálnia kell a baloldal felé. Főleg, hogy az egyik legismertebb a kormányközeli sajtóterméktől kapja a milliós fizetését.

Na, de biztos nem gondolták komolyan, meg el is kalandoztunk! Sokkal jobban érdekel minket Andrea politikai beállítottsága... Hiszen – üdítő kivételként – végre egy hazai celeb, aki nyíltan és bátran támogatja Orbán Viktort és kormányát. 

Ja, nem!

Mi a tét, és mit kockáztatnak az emberek azzal, hogy csendben maradnak mindig? (...) Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, nekem is jogom van a sajátomhoz. 

Erről hirtelen Ákos és a női princípium jut eszembe... Visszatérve Andreára: ez így elég bátornak hangzik, csak sajnos pont megint a baloldal mellett állt ki (ő is) nyilvánosan – különös tekintettel Karácsony Gergelyre. Hogy is volt?

Ne hagyja magát felbosszantani. Ez a cél, meg az, hogy reaktív politikát űzzenek, és ne maradjon energia a saját proaktív dolgaikra. Gondoljon az Óz a Nagy Varázslóra ilyenkor: az oroszlánról azt mondták gyáva, a madárijesztőről, hogy buta, a bádogemberről, hogy szívtelen. Az, hogy ki mit mond, ő dolga. De attól még nem igaz! Az igazság pedig előbb-utóbb mindig kiderül. #karma
 • Bátorító kommentet írt a Főpolgármester Úr facebookos posztja alá, aki azon kesergett, hogy a kormány folyton oltásellenesnek nevezi az ellenzéket.
 • Gergely ezután felhívta telefonon, majd egy órát beszéltek a Városházán.
 • Andrea azonnal csatlakozott a 99 Mozgalomhoz: mostanra pedig ő a Mozgalom programtájékoztatójának moderátora.

Látjátok, milyen egyszerű és kis lépésekkel kezdődnek az igazán nagy dolgok?

Őszinte, önazonos és szívből jövő volt a kommentem, ezt érezhették meg az emberek. Jó visszajelzés volt, hogy lehet érdekes, amit mondok. (...) Egy percig sem gondolkodtam, úgy éreztem, a legjobb helyen vagyok. Hiába költöztem haza hét évvel ezelőtt, ez volt a hazatérés valódi pillanata.

Gyere haza, Fiatal! Működik.

Gyors utánanézéssel kiderül: közösségi profiljain látványosan kiállt az SZFE vagy a melegek mellett. Továbbá erősen szexi, jógás, újabban szinglinős és feminista hangulatú kinyilatkoztatásokat tett. Igenis félnek az emberek...

Ha én is attól függenék, hogy kapok-e itthon munkát, lehet, hogy óvatosabbnak kéne lennem.

Igen, mint korábban láthattuk, Tilla és Cyla is elképesztően óvatosak, hátha nem kapnak munkát a „fideszes fészek” TV2-n. Erre tessék, még ő is.

kapcsolódó

 • Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Kajdi Csaba

  Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Kajdi Csaba

  Sorozatunk második részben Kajdi Csabát, a TV2-s vloggert mutatjuk be, aki picit sem titkolja, hogy megveti a jobboldalt. Lazán gúnyt űzött az Isten, család, haza jelszavakból, legitimálta a Fidesz-székház megtámadását, becsmérelte Tóth Gabit az Eucharisztikus Kongresszuson való részvétele miatt, és azt állította, hogy Magyarország nem vágyik demokráciára. Sőt, szerinte a kommunizmus idején nem lehetett annyira érezni az elnyomást, mint most, az Orbán-kormány alatt. Ennek ellenére a TV2 két alkalommal is zsűritagnak tette meg a Nicsak, ki vagyok? című sorozatában.

Persze azért néha nem tudta megállni, hogy ne politizáljon: például az Orbán Viktor által bejelentett gazdaságvédelmi akciótervre is kicsit cinikusan reagált.

1. Adunk jó hitelt, ha nekünk adod a pénzed 2. Elengedjük annak az adónak a felét, ami nem minket illet 3. Ami nem a mi pénzünk, azt ráérsz kifizetni 4. A többit négyszemközt megbeszéljük

Most lusta voltam utánanézni, de  2010 előtt is minden bizonnyal hasonlóan csípős humorral szúrt oda az MSZP–SZDSZ-kormánynak. Gondolom. Bár akkor a gazdaságvédelem is teljesen másról szólt, de ebbe most ne menjünk bele.

Hogy mennyit lehet keresni a TV2-s Dancing With The Starszal? Biztosan sokat, de tőlük sem irigyeljük: igény nyilván van rá, ők pedig keményen megdolgoznak érte névvel, arccal, idővel.

Nagyon csinos és vonzó hölgy, csak az a rövid haj és a Karácsony-rajongás ne lenne...