Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Demcsák Zsuzsa

Sorozatunk harmadik részben Demcsák Zsuzsát mutatjuk be, aki majdnem Gyurcsány Ferenc kormányszóvivője lett, csak időközben megbukott a nemzetbiztonsági vizsgálaton. 2015-ben szégyennek nevezte Magyarországot, idén újult erővel beszállt a gendervitába, és PC-szótárral kedveskedett Ganxsta Zolee-nak. A hírhedt celebnek több, alkohollal kapcsolatos botránya is volt, a bulvársajtó legnagyobb örömére. Ezek után nem máshol bukkant fel, mint a TV2-n.

Demcsák Zsuzsáról nem sokat tudunk, amióta nem majdnem-kormányszóvívő, és nem politizál végsebességgel. Két hónapig sem tartó politikai karrierje óta a médiaszemélyiségek kínos, belterjes életét éli, és néha diákokat tanít angolul. Mostanában meg leginkább újdonsült, indiai férjével tölti az idejét.

Diplomata édesapja miatt – ahogy bátyja is –  Prágában született, majd hazaköltözve a jómódú családok gyerekeinek tipikus életét élte: Karácsony Gergely és Till Attila gyerekeihez hasonlóan ő is az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban végzett, majd a Közgázon szerzett diplomát.

kapcsolódó

2007 elején merült fel, hogy a Gyurcsány-vezette MSZP az akkor már régóta aktív, bejáratott tévésként dolgozó, angolul jól beszélő, dekoratív Demcsákot jelölné a kormányszóvivői posztra.  A kezdeményezés azonban millió sebből vérzett, és végül elbukott. 
 • Demcsák sokakat felbosszantott az akkor divatosnak és frissnek számító blogbejegyzéseivel, és többeknek feltűnhetett, hogy gyorsabban ír, mint gondolkozik. Bölcsikeresés kálváriája című bejegyzésében többször is „elszólta” magát: lenézően írt a szociálisan hátrányos helyzetű családokról, a tiszta ruhát csak hetente kapó gyerekekről. Kifogásolta továbbá, hogy a XIII. kerületben csak ilyen gyerekeket is fogadó intézmény jutott nekik, mert kizárólag ezeken a helyeken volt üresedés. Három nap múlva pedig ki is vette a gyerekét a bölcsődéből. Isten hozott nálam, öcsém, ez a való világ! Természetesen értjük a problémát, de egy papíron szocialista irányítás alatt lévő kormányban illett volna tudnia, hogy mikor kell csöndben maradni. Nem sikerült. Mókás adalék: Demcsáktól még az SZDSZ is elhatárolódott tőle e kínos blogbejegyzés miatt.
 • Ha ez nem lett volna elég, exférjét, Kiss Józsefet kockázati tényezőként dobta ki a C-típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés: bűnszervezetekbe gabalyodó, azóta elítélt üzlettársai miatt személyesen Szilvásy György közölte Demcsákkal, hogy ez így nem fog működni. Az első sajtóhíreknél persze még tagadtak, pereltek, aztán a végén csak kiderült, hogy minden vád helytálló volt. Végül nem is lett kinevezés.

Így maradtak a tévés szereplések, az alkohollal kapcsolatos botrányok (ittas vezetés miatt elvett, többször bevont jogosítvány, majd dokumentumok nélküli autóvezetés, gyanús állapotban levezetett Szanyi Tibor-interjú), könyvírás a családon belüli erőszakról, illetve visszavágás a volt férjnek.

Több megszakítással mégis egy biztos pont látszik a karrierjében: ez pedig a Tilla által „fideszes fészeknek” minősített TV2: 2021-ben újra láthatjuk Demcsákot, ezúttal műsorvezetőként a Farm VIP-ben, és vendégszereplőként a már ismerős Dancing With The Stars című csodálatos műsorban.

kapcsolódó

 • Baloldali celebek, akik elfogadják a NER pénzét, mégis gyűlölik a jobboldalt: Osvárt Andrea

  Baloldali celebek, akik elfogadják a NER pénzét, mégis gyűlölik a jobboldalt: Osvárt Andrea

  Sorozatunk harmadik részben Osvárt Andreát mutatjuk be, aki Karácsony Gergely moderátoraként táncolt a TV2 Dancing With The Stars című műsorában, feltehetően nem kevés pénzért. A Megdönteni Hajnal Tímeát című romkom gagyi után országos ismeretségre szert tevő színésznő látványosan megcélozta a közéleti pályát, az elsők között csatlakozott a 99 Mozgalomhoz, ahonnét rendszeresen támadja a kormányt. Persze azért különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül fogadott el fizetést a baloldali körökben "fideszes fészeknek" titulált TV2-től. Nincs ezzel egyedül: Till Attila és Kajdi Csaba (Cyla) is rendesen belenyúlt a mézes bödönbe. Rendben van ez így?

Ahogy a bevezetőben említettük, Demcsák Zsuzsa nem a Tilla-féle hangos-harcos ellenzéki közéleti személyiség. Bár jóérzésű ember biztos nem ment volna örömmel Gyurcsányhoz szóvivőnek, még 2007-ben sem. A balliberális érzelmi kötődés adottság kellett hogy legyen.

Néhány közösségi médiás megnyilvánulása azonban említést érdemel.

2015-ben például azt sugalmazta, mintha a kormány csupa aljas, nőellenes szándék miatt nem fogadta volna el az Isztambuli egyezményt. Holott a hivatalos állásfoglalást is illett volna idéznie:

Az előterjesztők nevében Juhász Hajnalka (KDNP) ismertette a nyilatkozatot, amely azért utasítja el az isztambuli egyezmény ratifikációját, mert annak egyes rendelkezései ellentétesek a kormány migrációs politikájával, továbbá nem kívánják a magyar jog részévé tenni a társadalmi nem fogalmát, sem az „egyezmény gender-ideológiáját”.

De szerinte Magyarország 2015-ben csak simán SZÉGYEN. Oké, ennyi? Fogadtuk volna el úgy a csomagot, ahogy adják?

De idén is folytatta: a Németh Kristóffal folytatott vitájában a Toy Storyból ismert Krumplifej úr „férfiatlanítását” teljesen jó ötletnek tartotta:

Lehet, hogy a gendersemleges krumplifejek gyártásával sokkal több emberhez el tudnak majd jutni...

Majd ugyanitt, a LifeTV-ben Ganxta Zolee-nak is azt javasolta, hogy a „fekete” (nem néger!) helyett a „színesbőrű” kifejezést kellene inkább használnia. És ha ez se segít, szívesen

összeállít a kedvéért egy szótárat, hogyha kulturált társaságba keveredne, legyen mihez nyúlnia. 

Igen, ez már elég progresszív.

A TV2-re azért mindenki hazatért egy kicsit: jöhetett Kajdi Cyla és a közös fotó, megnyugodtunk.

kapcsolódó

 • Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Kajdi Csaba

  Baloldali celebek, akik a NER pénzéből élnek, mégis gyűlölik a jobboldalt: Kajdi Csaba

  Sorozatunk második részben Kajdi Csabát, a TV2-s vloggert mutatjuk be, aki picit sem titkolja, hogy megveti a jobboldalt. Lazán gúnyt űzött az Isten, család, haza jelszavakból, legitimálta a Fidesz-székház megtámadását, becsmérelte Tóth Gabit az Eucharisztikus Kongresszuson való részvétele miatt, és azt állította, hogy Magyarország nem vágyik demokráciára. Sőt, szerinte a kommunizmus idején nem lehetett annyira érezni az elnyomást, mint most, az Orbán-kormány alatt. Ennek ellenére a TV2 két alkalommal is zsűritagnak tette meg a Nicsak, ki vagyok? című sorozatában.