Bajnai Gordon azt üzente, elfogyott a regimentje, és ezért aktivista-halászatba kezd

"Már látom magam előtt a húszezer, mit húszezer, százezer oroszlán bátorságú jelentkezőt, a szavazatszámláló helyiségek érckapuit döngető Góg és Magóg fiait, akik szúrós tekintettel addig fogják ellenőrizni az Orbánra behúzott kétharmadnyi ikszet, míg azok ijedtükben átugranak a balos jelöltek valamelyikére." Bognár Zsolt, a Madách Színház színművésze ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét. Ezúttal a volt kormányfő legújabb tervéről írt a Kontrának.

Mindenki magából indul ki. Bajnai Gordon azt gyanítja, hogy a kormány 2022-ben csalással akarja megőrizni a hatalmát. Ez a feltételezés önmagában is a levitézlett libapásztor szegénységi bizonyítványa, de ez legyen az ő baja. Azt írja a Népszavában szemlézett kiáltványában, hogy „biztosítanunk kell egy alternatív szavazatszámláló rendszer működését, hogy a hatalom, ha akarná se tudja meghamisítani a választások eredményét”. Egyebekben kifejti, hogy „legyél te is a hat párt közös szavazatszámlálója! Legyél Te is a húszezer bátor ember egyike!"

Kapára, kaszára magyarok! Már látom magam előtt a húszezer, mit húszezer, százezer oroszlán bátorságú jelentkezőt, a szavazatszámláló helyiségek érckapuit döngető Góg és Magóg fiait, akik szúrós tekintettel addig fogják ellenőrizni az Orbánra behúzott kétharmadnyi ikszet, míg azok ijedtükben átugranak a balos jelöltek valamelyikére.

Bátor hőseink visznek magukkal három napi hideg élelmet, ásványvizet. Addig ki sem jönnek majd a szavazóhelyiségekből, amíg Erkel: Hunyadi László című operájának kórustagjaiként teli tüdőből el nem énekelhetik, hogy „Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk győzni fog, mert……………………nagy király”.

A kipontozott részre a balos Cipolla, a nagy hipnotizőr az elképzelt parlamenti többségéből következő végleges döntéséig minden jogot fenntart magának.

Forrás: AFP

Jelen állás szerint Márki-Zay Péter a hosszútávfutók magányosságával vághat neki az előtte álló félév megpróbáltatásainak, de kétkulacsos „jobbos is vagyok, meg balos is” elképzelését illetően vélhetően igen-igen rövid távon színt kell vallania Gyurcsány előtt. Volt az ellenzéki térfélen már minden:

  • életre kelt Karácsony mozgalma,
  • háttérből súgott a Gábor Györggyel fémjelzett értelmezési keretadók gyülekezete,
  • megszülettek a perifériára szorult „foglalkoztatatlan” Kossuth-díjas művészeinkkel tupírozott balos választási kampány csasztuskák tucatjai,
  • most meg nyakunkon a Bajnai által csatába hívott „20 000” bátor szavazatszámláló.

Rajtuk kívül még szorgosan erőlködnek a szivárványosok sikeréért a mindentől és mindenkitől független, amúgy szektásan balos közvéleménykutató celebek, akiknek érdekes módon mindig a liberális központi direktíva szerint hajlanak a grafikonjaik. Ha eltalálnak valamit, akkor ők a tűpontos szakértők, ők a honi „Darts” Vaderek, ha meg apró nyilaikkal mellélőnek, ami elég gyakori, akkor jön a mosakodás, hogy a hibahatáron belül maradtak.

Márki-Zay Péter legutóbb azt vizionálta, hogy kétharmados győzelemre vezeti az előválasztáson is ügyetlenkedő, kényszerűen összeverbuválódott balos seregeit. Megnézném az arcukat, amint a végső ütközet előtt a gyakorló katolikus Márki a libsi harcosaival elmondat egy Miatyánkot. Ha mindehhez hozzáképzeljük Bajnai Gordon harcba invitált leendő ellenőreit is és a választásokig még megalakuló ilyen-olyan balos gittegyleteket, szinte biztosra vehetjük, hogy a nagy akarásnak nyögés lesz a vége.

Újra beköszönt egy kétharmad, csak nem Gyurcsány vezérlő tábornoksága alatt, hanem az Orbán vezette jelenlegi kormány következetes, kiszámítható, hazánk érdekét szeme előtt tartó munkájának elismeréseként.

A szerző a Madách Színház színház színművésze