Az újbudai Momentum megkerülve baloldali szövetségeseit, önkényes pozícióosztogatásba kezdett

Orosz Anna, momentumos alpolgármester és Bedő Dávid, momentumos képviselő parlamenti mandátumot szerzett, így önkormányzati helyeik megüresedtek. A helyi Momentum nem sokat teketóriázott, és információink szerint azonnal, szövetségeseik megkérdezése nélkül elkezdte kiválasztani az utódjaikat. Forrásunk szerint Oroszék mindig ezt csinálják: kész helyzet elé állítják koalíciós partnereiket. Itt a legújabb példa arra, hogy sok helyen működésképtelen az ellenzéki együttműködés.

Az újbudai Momentum már jóval az országgyűlési választások előtt párton belüli egyeztetést folytatott arról, hogy Orosz Anna alpolgármester és Bedő Dávid önkormányzati képviselő helyére kik üljenek be a helyi képviselő-testületbe – értesült a Kontra az újbudai ügyekre rálátó forrástól.

Úgy tudjuk, a Momentumon belül pályázatot írtak ki Orosz és Bedő helyére, ilyen módon kiválasztva, ki induljon az 5-ös, illetve a 14-es számú egyéni választókörzetben egy esetleges időközi választáson.

Orosz Anna helyére egyébként Lados Tamás, a Momentum újbudai elnöke pályázik, aki nem csupán a körzetében méretheti meg magát, hanem „örökölheti” az alpolgármesterséget is.

A helyi momentumosok annyira biztosra mentek, hogy információink szerint meg sem kérdezték a szövetséges pártoktól, mit gondolnak a cseréről. Pedig közel sem biztos, hogy a többi párt belement volna abba, hogy egy momentumos politikust momentumos politikus váltson az alpolgármesteri tisztségben. 

Jellemző, hogy a Momentum kész helyzet elé állítja a koalíciós partnereit

– állítja a Kontra forrása.

Mivel Budapest 2-es számú egyéni választókörzetében Orosz Anna nyert, Bedő Dávid pedig a baloldali összefogás listáján a 38. helyen szerepelt, így mindketten országgyűlési képviselők lesznek, tehát biztosan időközi választást a körzeteikben.