Az óbudai önkormányzat felszámolja az önpropagandát, de előbb egy kis önpropaganda a Klubrádión

A DK-s Kiss László és csapata ismét nagyot dobott

Vannak olyan helyzetek, amikor az ember próbál megbékélni az adott helyzettel, elfogadni a megváltozhatatlant, azt adottságnak tekinteni, előre nézni, és méltósággal élni tovább a hétköznapokat.

Na, Óbuda-Békásmegyeren Bús Balázs 2019-es szűk és rendkívül igazságtalan veresége óta pontosan ezt próbáljuk tenni, de Kiss László és csapata folyton olyan magas labdákról gondoskodik, hogy hülyék lennénk szó nélkül hagyni.

kapcsolódó

Ideje hát elővenni Kiss László polgármesterjelölti programját - és bár tudjuk, hogy a választási program az nem egyenlő működési program, azért érdemes lesz végig szem előtt tartani.

Mindenki polgármestere! Nyitott, élhető III. kerületet! Bár most nem tervezünk minden soron végigmenni, ez - a fő üzenet - elgondolkodtató. Mégis, pontosan mire gondol itt a szerző? Bús Balázs nem volt mindenki polgármestere, ő az lesz? Bús Balázst nem szerették a szocialista szavazók, Kiss Lászlót a fideszesek ellenben imádni fogják? Óbuda-Békásmegyer 2019 végéig zárt és élhetetlen volt? Most 2021 elején pedig úgy érzi, hogy határozott léptekkel haladunk a nyitottság és az élhetőség felé? Hát - ha a hajléktalanlétre gondolunk - akkor egészen biztosan. Egyéb konkrétum?

Idézgessünk még!

  • 7. Önkormányzati bérlakásépítés és a bérlakás eladások azonnali leállítása, önkormányzati lakásállomány interneten kereshető és hozzáférhető adatbázisának megteremtése és a lakáspályázatokról szóló döntéshozatal transzparenciájának megteremtése. A bérlakások egy részét a kerületi egészségügyi dolgozók számára tartjuk fent. Hatvany L. – Pünkösdfürdő u. 10 000 nm-es önkormányzati telkére egy szociális bérlakás projekt elindítása. Koncepcióra és koncepciótervre 10 m Ft, tervezésre 50 m Ft kerüljön elkülönítésre. (Forrás: a propaganda sorok terhére.)
  • 9) Kerületi reklám- és propagandakiadások radikális csökkentése, a kerületi médiumok kiegyensúlyozott tájékoztatásának megteremtése. Új,közéleti kiegyensúlyozott kerületi tájékoztató kiadvány létesítése. Véget vetünk a kerület politikai önreklámozásának.

Teljesen korrekt, mindenféle demagógiától mentes ígéretek. Kicsit azt az ígéretet hiányolom még, hogy elvesszük a gazdagoktól, és szétosztjuk a rászorulók között. Ja bocs, pár bekezdéssel feljebb szerepel a családi minimumjövedelem és a szociális ellátások jelentős mértékű növelése, szóval ez is megvan.

Megjegyzés: a bérlakásprojekt szerintem egy szó, a bérlakás-eladásokat pedig egybe v. kötőjellel kellene inkább írni (szótagszámtól függően). Vessző után szóköz... na, mindegy is. A nyelvi igényesség nem feltétlenül kerül több pénzbe! Vagy azért már extrát számítanak fel a tanácsadók?

kapcsolódó

Szóval nem lesz önpropaganda, önreklám, és rengeteg pénz fog felszabadulni!

De előtte még egy kis önreklámozás mégis, utoljára...

Egészen pontosan a Klubrádió december 30. délelőtti sávjában csendült fel Kiss László újévi köszöntője, rendkívül figyelmes. Azt hittem a Flórián téri felüljáró alatt áthaladva, hogy eldobom a kormányt meglepetésemben. 

Ez akkor ezek szerint csak társadalmi célú hirdetés volt? Vagy kicsit mégis önreklám, de igazából az önreklám megszüntetése az újévi fogadalom része, és 2020-re még nem vonatkozott? Vagy annyira olcsó a Klubrádión önpropagandát folytatni, hogy simán telik belőle a bérlakásprogram koncepciójára és koncepciótervére?

Hú, mennyi kérdés. 

Elnézve az ex-MSZP-s polgármester progamját, lesz bőven miről beszélni a hátralévő években is.

Ezzel együtt, ahol Bús Balázst azért imádták a választók, mert volt ingyenes operettelőadás a San Marco utcában szépkorúaknak, Kiss László pedig azért szuper polgármester, mert kiment felügyelni a sövényt nyíró (köz)munkásokat, ott a számonkérés valójában csak önmagunk szórakoztatása lesz - lássuk be.

Mindenki polgármestere! Nyitott, élhető III. kerületet!

Oké, epedve várjuk a folytatást. Olyat lehet, hogy itt: mindenki = mindenki mínusz egy fő?

Nyitókép forrás: MTI/Bruzák Noémi