Az MSZP-SZDSZ ősbűnei: A magyar foci lezüllesztése

4+8 év alatt 0 világverseny

Emlékeztetőül: a magyar férfi labdarúgó-válogatott 1986 óta tartó, szigorúan monoton (Végh Antal: Gyógyít6atlan?) vesszőfutását szakította meg 2016-ban, amikor a Norvégia elleni kettős győzelemmel kijutott az EB-re (álomsorsolás) - hogy aztán 2020 végén újra egy északi csapat, az izlandiak ellen győzzön, és ismét biztosítsa helyét a kontinens legjobbjai között.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Persze tudjuk:

  • Orbán ellenére, csak migránsokkal sikerült, az NB I. egy kalap szar (az),
  • Ennyi pénzből nem csoda, Orbán lefizette a norvégokat, 
  • Bálnavadászok, öregek már,
  • A pót-pótselejtező pótselejtezőjén sikerült csak, létszámemelés,
  • És ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, hol vannak a fák, az oktatásunk borzasztó.

Nem kérdés, hogy a futball továbbra is a legnépszerűbb sportág itthon - és az "uszodát/kézicsarnokot minden stadionba", bridzs- és tekesikereknél "bezzeg most nem ünnepeltek a Körúton"-kezdetű képmutató szövegek valójában tét nélküli vagdalkozások, hiszen kézicsarnokot, uszodát, de úgy általában semmilyen magyar sportot, sikert se nagyon akarnak a Nemzet Shortolói. Sokkal jobban szeretnek füstfelhőbe burkolózva, összeszűkült szemmel beleszívni még egyet kézzel tekert cigijükbe, és fikázni az eredményeinket - eközben persze kurva okosnak képzelve magukat.

kapcsolódó

Mivel feljebb már lefektettük, hogy bármi futballsiker (ami persze nem siker) csakis Orbán ellenére történhetett, akkor csak úgy magunknak, kis visszhangkamránkban azért rajzolgassunk, festegessünk! Nincs itt semmi kauzalitás, csak korreláció.

Hogyan alakult a válogatott világranglista-helyezése a rendszerváltás után? Használt-e a sok stadion?

 

1986, Végh Antal: Gyógyíthatatlan?

2016, Orbán Viktor: Na, ugye.