Az MSZP-nek mikor lesz papírja arról, hogy visszavonhatatlanul balfékek?

Az MSZP képtelen leszakadni arról, hogy a Fidesz, és persze személyesen Dr Miniszterelnök Úr is történelmi vereséget szenvedett Brüsszelben -az utóbbi hetekben nyilván többször is. Azt írja a derék Ujhelyi István ugyanis, hogy Orbánnak már papírja is van arról, hogy hazudik, hiszen a január elsejével életbe lép a jogállami mechanizmus tartalmi kereteit rögzítő állásfoglalás. De ebbe most ne is menjünk bele.


Az MSZP képtelen leszakadni arról, hogy a Fidesz, és persze személyesen Dr Miniszterelnök Úr is történelmi vereséget szenvedett Brüsszelben - az utóbbi hetekben nyilván többször is.

Azt írja a derék Ujhelyi István ugyanis, hogy Orbánnak már papírja is van arról, hogy hazudik, hiszen a január elsejével életbe lép a jogállami mechanizmus tartalmi kereteit rögzítő állásfoglalás.

Ebbe most ne is nagyon menjünk bele, unalomig szajkózták már Donáth Annától Dobrev Kláráig, sőt Ujhelyi Istvánnak sem ez az első anyaga, amikor erről a témáról kellemetlenkedik.

Viszont érdemes visszatekintenünk a nem is olyan távoli múltba, hogy mi is történt legutóbb, amikor az MSZP az „Orbánnak papírja van” valamiről kifejezést használta.

Igen, jól tippelnek: nagyon csúnyán beégtek vele.

2013 októberében majdnem a totális megsemmisülésig sikerült magukat sodorni a bajai álvideó okozta botrány során. Erről az immáron csak az MSZP facebookos posztjai alatt ízetlenkedő Török Zsolt tudna legszebben mesélni, hiszen konkrétan a pártszóvivői állásába és a teljes politikai karrierjébe került, hogy össze-vissza nyilatkozott a médiában. Van, ami még az MSZP-nek is kurvára kínos. Nos, Török Zsolt pont ilyen.

Török Zsolt
Török Zsolt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Emlékeznek még? Az MSZP megrendelésére bajai romák készítettek egy roppant gyermeteg videót arról, hogy a Fidesz csalásra buzdítja őket. Ezt a videót juttatták el az MSZP emberei a HVG akkori főszerkesztőjének, aki nagy csinnadrattával saját kezűleg hozta le címlapon a story-t. Aztán a videó készítője, Kőrös Gusztáv volt DK-s, solti romaönkormányzati elnök, miután a média megpróbálta a romákra kenni a balhét, szépen bemártotta Király Györgyöt, az MSZP sporttagozatának egyik tagját, mint megrendelőt. Az ügy konkrétan annyira kínos lett a HVG-nek, hogy az újságírás egyik legfontosabb íratlan szabályát, mi szerint sosem adjuk ki az informátor személyét, simán kiadták Déri Balázst (a legendás televíziós, Déri János fia), a párt kommunikációs igazgatóját, aki valójában mozgatta hátulról a szálakat. Ő a balhét követően lemondott, majd a már említett főfacebookos Török Zsolt is bukott egy grandiózusat, elsüllyesztve őket a hazugságok posványába.A balhé a HVG főszerkesztőjének, Gavra Gábornak a székébe is került

2013 novemberére így országos szintű felháborodás és (ha lehet ilyet mondani) arcvesztés lett a jutalma ennek az ocsmány történetnek, az MSZP pedig a csúfos 2010-es választási kudarc után legalább ugyanakkora mélyponton találta magát - ahonnan azóta sem nagyon sikerült kikecmeregniük.

Szóval én kicsit lassítanék ezekkel a hasonlatokkal, elvtársak! Lehet, hogy nem minden arany, ami fénylik.